top of page

Mindennapi szemezgetésünk (18:43)


A Statens Serum Institut (Állami Oltási Intézet) nem javasolja bizonyos típusú szakállak viselését az egészségügyi intézményekben, mert az állítólag gyengíti a maszkok hatását – írja az Erdély.ma dániai tudósítója.


„E művészek hivatása, hogy a szocialista realizmus követelményeinek megfelelően alakítsák ki az új magyar színház- és filmművészetet, amely formájában nemzeti, tartalmában szocialista, minden műfajában híven tükrözi a valóságot és amely a magyar népköztársaság szocialista építő munkájának optimizmusát sugározza.”


Közölték: a 23 éve gyógyszerészként dolgozó férfi azt hitte, módosítják az oltások az emberi DNS-t, valamint mentális problémákkal küszködött, válófélben volt, és fegyvert is vitt a munkába. Kiderült, hogy a férfi összeesküvés-elméletekben hitt, írják.


A legnagyobb gyűlölet Carli Lloydnak, az ország történelmének 4. legeredményesebb góllövőjének jutott, akit már a meccs utáni sajtótájékoztatón számonkért tettéért a The Philadelphia Inquirer újságírója, de neki is kifejtette, hogy őt senki nem kötelezheti térdelésre. A négy hős: Carli Lloyd, Julie Ertz, Kelley O’Hara és Lindsey Horan.


Sokaknál kiverte a biztosítékot Lukácsi Katalin szerdai „holokauszt-megemlékezése”. Túl azon, hogy nekem eszembe nem jutna Trianonról, a délvidéki mészárlásról, a Gulágra hurcolt magyarokról és ’56 áldozatairól úgy megemlékezni, hogy levetkőzöm – a képhez mellékelt szöveg egyéb kérdéseket is felvet. (...) „A Golgota csöppet sem volt értelmesebb, mint Auschwitz, igaz, Jézusnak megadatott, hogy önkéntesen járja azt végig” – írja Lukácsi, aki nem mellékesen hitoktatóként is előszeretettel aposztrofálja magát. Magyarán szólva leírja, hogy a Megváltó keresztáldozata értelmetlen, még ha önmaga is vállalta. Felmerül a kérdés: hogy lehet, hogy egy „katolikus hitoktató” értelmetlennek tarja az Úr Jézus Krisztus kereszthalálát?


Szerbiában az azonos neműek házasságáról akarnak törvényt hozni Újabb európai ország esett el. Az emberi és kisebbségi jogok minisztériuma nyilvános kezdeményezte egy munkacsoport létrehozását, amely az azonos neműek házasságáról dolgozna ki egy törvénytervezetet.


Felébred-e Brüsszel? Most, hogy Lenin egyre népszerűbbé válik Nyugat-Európában, kezdjük is egy tőle származó idézettel: a gyakorlat az elmélet igazságának próbaköve. Szép dolog a nyílt társadalomról elméletet szőni, a valódi kérdés ugyanakkor az, hogy mi történik, ha baj van. Akkor is igazak ezek a liberális elvek? Vajon kiállja-e a nyílt társadalom elmélete a gyakorlat, a válság próbáját? Vagy a liberálisok is úgy működnek, mint az átszoktatott balkezesek, akik ugyan decensen használják a jobb kezüket, de ha borul a pohár, akkor mégis rögtön bal kézzel kapnak utána.


Lincoln és Washington mellett Thomas Jefferson volt elnök neve is nem kívánatos iskolanév lett, mivel – akárcsak Washingtonnak – neki is voltak rabszolgái.

Tízezer koronára büntették a volt cseh államfőt, mert nem viselt maszkot A volt jobboldali politikus beszédeiben élesen bírálta a kormány koronavírus-járvány elleni védőintézkedéseit, és azokat alkotmányellenesnek minősítette. Klaus szerint a büntetéseket politikai indítékokból szabták ki rá, és fellépéseivel csak alkotmányos jogait érvényesítette. Felhívta a figyelmet arra, hogy a kötelező maszkviselet elrendelését a prágai városi bíróság egyik tavalyi döntésében törvénytelennek minősítette. „Az alkotmány nem teszi lehetővé, hogy az állam elnyomó szervei úgy viselkedjenek, mint a totalitárius rendszerben, és olyasmit rendeljenek el, amit az alapszabály nem ismer. A törvény nem ismeri a kötelező maszkviselést” – érvelt Klaus nyilatkozatában.26 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page