top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:31) 2023.03.16.Sajnálja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter februári minszki útját az Európai Parlament szerdán elfogadott állásfoglalása Belaruszról. Szijjártó Péter a februári minszki látogatásán arról beszélt, „világos, hogy miután önök hírt adnak arról, hogy én ma itt voltam, és a béke fontosságáról tárgyaltam belarusz kollégámmal, ezért majd engem sokan fognak támadni. Nyugati politikustársaim, a nemzetközi liberális média majd mind el fogja mondani, hogy milyen rossz, hogy én ma itt voltam és tárgyaltam a belarusz kollégámmal. Én erre egy dolgot szeretnék mondani. A magyar álláspont mindig világos volt: a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani”. Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke a határozat szerdai elfogadása után Facebookon példa nélkülinek és elfogadhatatlannak nevezte, hogy a dokumentum „nyílt bírálatot intéz az EU egy tagállamának külügyminiszterével szemben, nevesítve” Szijjártó Pétert.


A politikus szerint képmutató és álságos, ahogyan az Európai Parlament vagy az Európai Bizottság Magyarországot leckézteti és fenyegeti.


A miniszter szerint az EU nem a sokféleségben, hanem az igazodásban, öncenzúrában egyesül.


A német zöldek a jövő évtől be akarják tiltani a gázzal és olajjal való fűtést. Hogy a zöld terv teljesen irracionális, az a kormányban senkit sem zavar.


(nu, kiteljesedett, bevégeztetett)


A nem éppen oroszpárti Economist Intelligence Unit (EIU) globális előrejelzéseket készítő szervezet szerint közel sem olyan vehemensen támadják Oroszországot, mint egy éve. Mutatjuk a számokat!


További 58 ügyben folyik büntetőeljárás, 90 eset pedig a vádemelés szakaszában van.


A térség biztonságáról tárgyaltak.


Egyre több tartalommal telik meg az AUKUS kezdeményezés, ami az angolszász hatalmak globális összefogásáról szól, miközben Kína feszülten figyeli a fejleményeket.


Hszi Csin-ping hatalmas sikernek ítéli, hogy közvetítésével Szaúd-Arábia és Irán megállapodott a diplomáciai kapcsolatok újrafelvételéről.


Kína, Irán és Oroszország az Ománi-öbölben fog közös hadgyakorlatozásba.


Amikor a "világ közvéleményéről" beszélünk, akkor általában kevesebb, mint három tucat államról esik szó.


A Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján a miniszterelnök kétoldalú tárgyalásokat is folytat több türk tagállam elnökével.
„A Wagner-offenzíva nem lesz elegendő Bahmut elfoglalásához” – olvasható az elemzésben.


Zelenska: "Egy nő az erkélyéről meglátott egy drónt, és megsemmisítette azt hozzávágva egy üveg paradicsomot."


Habár vasárnap állami mentőcsomagot kapott az Egyesült Államokban bajba kerülő bank, a pénzügyi szektor stabilitásával kapcsolatos kétségeket továbbra sem sikerült eloszlatni. Tegnap nagyot estek a vezető pénzintézetek részvényei, miután a svájci Credit Suisse legnagyobb pénzügyi támogatója, a Szaúdi Nemzeti Bank bejelentette, hogy többször nem fogja kisegíteni a CS-t. A szaúdiak tavaly decemberben még 1.75 milliárd frankos tőkeinjekcióval állították talpra a már akkor is gyenge lábakon álló svájci bankot.


Reggel 6 óra körül erősen felfegyverzett elitrendőrök megrohamoztak több lakást Lipcsében (Szászország) és Jénában (Türingia). A műveleteket a Szászországi Állami Bűnügyi Rendőrség (LKA) végezte a Drezdai Ügyészség irányításával. Az intézkedés során a Kitörés napjakor Budapestet terrorizáló antifákat állították elő.


A német válogatott legendája szerint „vissza kell térni a futballhoz”.


Rendőrautók lángoltak, járművek üvegeit törték be a német szurkolók, miközben a békés járókelők az éttermekben, bárokban kerestek menedéket.


Egészséget, jólétet kíván március 15-ei üzenetében Nicolae Ciucă miniszterelnök minden magyar nemzetiségű román állampolgárnak. A kormányfő szerint a nemzeti kisebbségek kultúrájának, történelmének, etnikai, nyelvi és vallási identitásának támogatása és megerősítése egy érett, demokratikus és európai társadalom jellemzői.(Ezt a cikket a Krónikáról másolták: https://kronikaonline.ro/belfold/nicolae-ciuc-uzenete-marcius-15-en-a-romaniai-magyarok-hozzaadott-erteket-jelentenek-tarsadalmunk-szamara#)


Szabadi István, a Mi hazánk mozgalom pártigazgatója kezdte beszédét, aki arra hívták fel a figyelmet, hogy a Mi Hazánk Mozgalom, ellenezi a NATO Oroszországgal szomszédos területeken való bővítését, külföldi csapatok Magyarországra való telepítését, az Orbán Viktor által is jóváhagyott szankciókat, és Ukrajna közvetett támogatását. Továbbá a Mi Hazánk Mozgalom ellenzi, a kárpátaljai magyarokkal szemben elnyomó politikát folytató, soviniszta Ukrajna mindenfelé támogatását, illetve az amerikai érdekek kiszolgálását. Ez nem a mi háborúnk, az oroszok elleni embargó, így is felbecsülhetetlen károkat okozott a magyar gazdaságnak, most már a magyar érdek legyen az első, és ne vegyünk részt a gazdasági háborúban sem, hangsúlyozta a pártigazgató.Itt nem két ország csatlakozásáról van szó, hanem a NATO terjeszkedéséről – fogalmazott, hozzátéve, ez veszély, ezért nemet kell rá mondani. Toroczkai László “globális ellenségről” beszélt, majd kijelentette, “vissza kell venni a magyarok fővárosát, Budapestet az életképtelen, magyartalan belpesti romkocsmatöltelékektől”, hiszen “még menthető Magyarország, még menthető Budapest”, csak vízióval rendelkező emberek kezébe kell adni az irányítást.


A fénykép tanúsága szerint az imádságot a hazánkba látogató világhírű előadó és evangelizátor, Nick Vujicic vezette. A közös imádságban a kormányfőn kívül részt vett Novák Katalin köztársasági elnök, Balog Zoltán református püspök, valamint a kormány több tagja és parlamenti képviselők is.


 

Szabadság, hadd nézzünk szemedbe! I-II. Meghívó889 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK