top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:23) 2023.03.28."Azoknak, akik számokkal dolgoznak. Adok egy ingyenes tanácsot: azok, akiknek dollárjuk van, biztosan veszteségeket szenvedhetnek. Mert néhány héten belül ez a piac meg fog változni. A globális pénzügyi rendszer egy újabb újraindítás felé tart.

„az európai politikusok számára minden válság vagy probléma, amire a válasz az, hogy egy még erősebb, még föderálisabb Európára van szükség, azt a válságot igyekeznek minél inkább fokozni, kihúzni. (...)

Azok a pacifisták, akik az Uniót vezetik, nem véletlenül próbálják állandóvá tenni ezt az ukrán háborút, mert olyan eszközt látnak benne, ami legitimizálja az EU föderalista törekvéseit. (...) Azt látom, hogy ez a háború egy eszköz Európa belső politikájának az átalakítására”


A cirkálórakéta mintegy 120 kilométeres hatótávolságon belül képes megsemmisíteni egy hajót.


Az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfőn nem támogatta az Északi Áramlat szabotázsának nemzetközi kivizsgálásáról szóló orosz-kínai határozatot. A határozatot 3 ország támogatta, nulla ellenszavazat és 12 nemzet tartózkodása mellett. Így a határozat nem kapta meg a jóváhagyáshoz szükséges kilenc szavazatot.


Az orosz gázolajszállítások 2016 óta a legmagasabb havi exportrátát fogják elérni – jelentette hétfőn a Bloomberg. A növekedés a nyugati szankciók és az orosz üzemanyag EU-ból történő kitiltására irányuló erőfeszítések ellenére következik be. Az unió korábban a legnagyobb orosz dízel felvásárló volt.


A háborús pszichózis ott törik meg először, ahol a legkevésbé van rá pénz – és ahol a legjobban ismerik az oroszokat. Kohán Mátyás írása.


Zuzana Čaputová szerint országa lehetőségei nem kimeríthetetlenek.


Lengyelország hamarosan mintegy 300 millió eurót érő támogatást kap lőszerbeszerzésre.


A kijelentés után mindenki megbizonyosodhatott arról, hogy a NATO-nak van olyan vészforgatókönyve, amely az esetleges ukrán összeomlásra is képes katonai választ adni. (forrása: Moszkva tér; forrása: Szilaj Csikó)


Daria Varfolomeeva ukrán vívó a közösségi oldalakon panaszkodott erre.


A volt parlamenti képviselő, az "Ukrajna Radikális Pártja" vezetője nem bírta elviselni ellenfele szavait Donbasszal kapcsolatban, és arcon ütötte.


A magyar származású férfi akkor került be a hírekbe, amikor a frontról tartotta meg egyetemi óráit.


Gérald Darmanin belügyminiszter hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: „példátlan biztonsági készültséget” léptet életbe, miután Párizsban, ahol 5500 rendőr lesz az utcákon, több mint ezer radikális tiltakozóra számítanak, akik egy része külföldről érkezik. A tárcavezető szerint „nagyon jelentős a rendzavarás veszélye” a tizedik tiltakozónapon is, ezért „mindenkit ünnepélyesen nyugalomra" szólított fel. A legutóbbi tiltakozónapon, múlt csütörtökön a rendőrség szerint több mint egymillióan, a szakszervezetek szerint 3,5 millióan vonultak utcára, s 441 rendőr és csendőr megsérült a demonstrálókkal kialakult összetűzések során. Országszerte 457 tüntetőt őrizetbe vettek a hatóságok. A Franciaországban található hét olajfinomító közül hétfőn már csak kettő működött, az Esso-Exxon-Mobil cégnek a déli Fos-sur-Merben található telepén és a TotalEnergies-nek a délkeleti Feyzinben található telepén, a többi olajfinomító fokozatosan állt le a múlt héten.


Az izraeli miniszterelnök bejelentette az igazságügyi reform elhalasztását.


Lapid és Ganz óvatos derűlátással nyitott a tárgyalásokra, Liberman és Michaeli azonban csapdát sejt Netanjahu meghátrálása mögött, és fokozná a nyomásgyakorlást.


További értesítésig nem indulnak járatok a Ben-Gurion repülőtérről.


A New York Post szerzője szerint az Egyesült Államok egyes szövetségesei nem fogadják jó szívvel a Demokrata Párt woke ideológiáját.


Az MTA állásfoglalásában megerősítette, hogy „Horn Gyula életútja nem hagy kétséget afelől, hogy részt vett önkényuralmi rendszer kiépítésében és fenntartásában”.


Történelmi tényfeltárás: összetett konspirációk sorozatával próbálta a Horthy-féle magyar vezetés megakadályozni, vagy legalább korlátozni a zsidók tömeges deportálását.


Odaszólt az ellenzéknek az osztrák lap.


„Ha kötelezés kell hozzá, akkor kötelezni fogunk” – nyilatkozta az államtitkár.


Míg 2021-ben a legkevesebb abortuszt regisztrálták az ezredforduló óta, tavaly ez a trend megfordult. A német kormány egyre könnyebbé tenné a terhességmegszakítást.


Itt egy homoszexuális fiatalember mondja el felháborodását és a szülőktől kérdezi, hogy mi készteti őket, hogy elhozzák ide gyermekeiket, akiket csak összezavarnak. Neki semmi kifogása a transzok ellen, de nincs helyük egy óvodában. Maradjanak a felnőttek között. Aztán a szülők azt mondják, hogy távozzon, mondván csupán jelenléte “agresszió”.


Kiemelik, hogy a statisztikák azt mutatják, hogy egyre több gyermek akarja megváltoztatni a nemét, annak ellenére, hogy a közelmúltban egy új jelentés kimutatta, hogy a nemváltási kezelések nem garantálják a tudományos biztonságot, és a norvég egészségügyi ellátás nem áll készen a nemi kezelések iránti növekvő számú kérelem kezelésére.


Az iskola korábbi diákja volt a Nashville-i iskolai lövöldöző, aki három diákot és az iskola három dolgozóját, köztük az iskola vezetőjét ölte meg hétfőn délelőtt a Covenant keresztény magániskolában.


Különleges meglepetés érte a floridai iskola diákjait. A Michelangelo Dávid-szobrának otthont adó firenzei múzeum, a Galleria dell'Accademia meghívta egy floridai iskola tanárait és diákjait, miután nagy port kavart, hogy előkerült a műalkotásról egy kép művészettörténet órán. Az iskola igazgatója le is mondott az eset után – írja a BBC. A szülői panasz szerint a kép pornográf volt.


 

995 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK