top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:40) 2023.04.20.EU Parlament megszavazta, hogy 2030-ig a klímavédelem miatt, az E osztály 33-ig, D energiahatékonysági osztályig kell felújítani az épületeket! A Co2 kibocsájtást kötelező csökkenteni kötelezik az embereket a felújításra, ezzel hitelekre kötelezik őket, aki nem újít fel, büntetik, vagy a hitel szegényíti el őket. A bankok érdekében történik az egész!? A képviselők 343 szavazattal megszavazták, hogy 2028-tól csak olyan házakat építsenek, amelyek gyakorlatilag nem bocsátanak ki további üvegházhatású gázokat. 216 képviselő nemmel szavazott, 78-an tartózkodtak.


Magyarország hozzájárul az Európai Unió és 79 afrikai, karibi és csendes-óceáni országot tömörítő csoport közötti megállapodás aláírásához. Ennek értelmében nemzeti hatáskörben marad továbbra is mindenfajta döntés a migrációval és a munkaerőpiaci kérdésekkel kapcsolatban, s nem szenved csorbát a gyerekek védelme sem a rájuk erőltetni próbált LMBTQ-propagandával szemben – hangsúlyozta Szijjártó Péter.


A birodalom visszavágott, jogi támadást indítottak Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvény miatt, erről beszélt Orbán Balázs a Fox News műsorában. Tucker Carlson a műsor vezetője az adás elején elmondta, hogy az elmúlt néhány éveben, mintegy 56 13-17 év közötti kiskorú nemi szervét csonkítottak meg az USA klinikáin. Valamint 776 kiskorút masztektómiának (melleket eltávolító műtét) vetettek alá és több mint 14000-en kaptak hormonkezelést, amely sok esetben egy életre sterilizálta őket. A műsorvezető hozzátette, Magyarországon van egy gyermekvédelmi törvény, ami megakadályozza, hogy ilyen cselekedetek történjenek. Emiatt abszurd módon jogi eljárást indítottak Magyarország ellen.


Vlagyimir Putyin problémásnak nevezte az elmúlt egy évben történt áruszállításokat „Oroszország új régióiba”, azaz a négy annektált ukrán megyébe: Herszonba, Donyeckbe, Zaporizzsjába és Luhanszkba – írja a Sky News. A politikus felszólította az orosz kormányt, hogy dolgozzanak ki cselekvési terveket a területek lakosságának ellátására.


Szépítik azt a tényt, hogy az orosz csapatokkal szemben nem lehet fellépni az Egyesült Államokban – mondta a Fox Newsnak adott interjúban ifjabb Robert Kennedy, John F. Kennedy, az Egyesült Államok 35. elnökének unokaöccse, aki bejelentette, hogy indul az elnökválasztáson.


Milyen lehet egy új orosz „szovjetunió”? „Központosított hatalom, teljes politikai ellenőrzéssel minden etnikai párt és terület felett, vegyes gazdasággal, amely egyesíti a szocializmust, a tradicionalizmust, a kereszténységet és az oroszok értékeit, hagyományait, és akkor működhet. Úgy működhet, mint Kínában."


Szergej Lavrov és Rogelio Mayta orosz és bolíviai külügyminiszterek caracasi találkozójukon megvitatták a BRICS-országok szerepét a többpólusú világban.


Ő volt a koordinátora a "narancsos forradalom" koordinátora 2005-ben és az "Euromaidan" koordinátora. A Lev Századok csoportot is ő irányította, amely a Donbasszban folyó harcokban vett részt.


Meglepetésszerű látogatásra Kijevbe érkezett csütörtökön Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára, akinek ez az első látogatása az ukrajnai háború tavaly februári kezdete óta az ukrán fővárosban – közölte az észak-atlanti szövetség szóvivője.


A lengyel hatóságok azt javasolták, hogy ne csak a gabona, hanem más élelmiszerek, többek között baromfi, cukor és gyümölcs behozatalát is tiltsák be Ukrajnából – jelentette a helyi média. Négy kelet-európai állam – Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Bulgária – április 22. óta ideiglenes tilalmat rendelt el az ukrán gabona és más növényi és állati termékek behozatalára. Ezek olyan áruk, amelyek vámmentesen juthattak be a közös piacra.


Nem tetszik az ukránoknak a lengyelek gabonatilalma, válaszlépéseket követelnek.


Közös uniós megoldást javasol az EB elnöke, igaz, a problémát is épp ez szülte.


»Zsolt! Megnéztem ennek a görény cseh agrárminiszternek a Facebook lapján a cikket, amiben beszámol róla, hogy miket egyeztet az ukrán gabonáról, meg minket gyaláz.290 komment volt hozzá. Vettem a fáradtságot és végignéztem az összeset és Google fordítóval lefordítottam. (Az utóbbi években megkopott a csehem) Mindegyik, azaz mindegyik, értsd mindegyik a Nekulát szidja. Egy azaz egy komment sem volt még csak semleges sem, nem hogy Nekulát pártoló. Ki vannak borulva a csehek és a magyar meg a lengyel kormányt dicsérik.« Na, ez megnyugtató. Akkor nem a csehek idióták, csak a kormányuk...”


Minden karakteresen jobbos álláspontot magáénak tart, a tavalyi amerikai választás eredményét máig vitatja: Kari Lake republikánus politikus a budapesti CPAC vendége lesz.


Szita úgy véli tiszteletlenség, hogy Ursula von der Leyen csak fél éves késéssel reagált, levelével pedig semmibe veszi 7 millió ember akaratát, az őket képviselő önkormányzatok véleményét. Az Európai Bizottság elnökének válaszában az áll, hogy „Brüsszel szerint a szankciók jók, azokat fenn akarják tartani, és megértik ugyan a jelenlegi magas energiaárakkal kapcsolatos aggályainkat”, de ezt a problémát „oldjuk meg mi magunk”.


Fióktelepet nyitott Magyarországon a China Construction Bank (Kínai Építési Bank, CCB), amely eszközállománya alapján a világ második legnagyobb hitelintézete – jelentették be ünnepélyes megnyitón a Pesti Vigadóban.


A 8. kerületben, a Szentkirályi utcában, a zsidó negyed közvetlen közelében nyílik meg Budapest, hosszú évek után első, kóser szállodája Silver Crown néven.


A közelmúltban óriási felháborodás övezte a munkácsi „magyartalanítást”.


Adrian Cozma szerint a köztársasági elnök felelős a kialakult „káoszért”.


Az EJEB bíróinak nagy része a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) civil szervezeteinek galaxisából került ki.


A CGT szakszervezet azzal fenyegetőzik, hogy ma este az üzletben alszanak.


„Nem kérünk szánalmat, nem kérünk szolidaritást, nem kérünk együttérzést. Csak tiszteletet!” – hangoztatta a nyíltan meleg Xavier Bettel.


A NASA egyetlen műholdja, köztük a RHESSI űrszonda sem lépett be szerdán a légkörbe – közölte szerdán Robert Margetta, a NASA sajtószóvivője a TASZSZ orosz hírügynökségnek, amikor arra kérték, kommentálja a kijevi hatóságok állításait, miszerint egy NASA műhold belépett a légkörbe Kijev felett, és fényvillanásokat okozott.


A polgárok azonban mást rögzítettek.


Egy 14 éves lány tetoválást szeretne, de mivel az az Egyesült Államokban illegális ebben a korban, valami egészen mást ajánlanak neki az üzletben… A BabylonBee humoros videóban mutatja be, mennyire abszurd a nemváltó műtétek totális liberalizálása.


A 2023-as Szent- Györgyi Albert Orvosi Díj Dél-Kelet Magyarországi régió szavazásának I. helyezettje lettem.

Kedves Mindenki! Szeretném megköszönni a sok szavazatot nektek! Együtt megnyertük ezt a díjat!720 megtekintés

header.all-comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page