top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:00) 2023.04.28.
Messze a pápai különgép volt a legnézettebb a Flightradar24-en.


A szentatyát megragadta mindaz, amit Csíksomlyón és Budapesten tapasztalt, most az értékeinkre kívánja felhívni a világ figyelmét, és buzdítani akar. Összefoglalónk a pápalátogatásról ide kattintva olvashatja!Háromnapos magyarországi látogatásával Ferenc pápa az európai testvériség erősítését kívánja hangsúlyozni, valamint köszönetet mond a Magyar Katolikus Egyháznak, amiért lehetővé tette az Ukrajnából érkező több mint négymillió ember biztonságos áthaladását Magyarországon – jelentette ki Pietro Parolin szentszéki államtitkár nem sokkal Ferenc pápa Magyarországra indulása előtt.


A francia lap szerint a pápa legutóbbi, 2021-es látogatása során fagyos volt a hangulat Ferenc pápa és Orbán Viktor között.


Az egyház nem teheti meg, hogy az épp divatos ideológiáknak alávetve magát megváltoztassa azt, amit Jézus tanított. Persze haladó testvéreinknek éppen ez nem tetszik.


Az egykori pap szerint a magyar kormány és a pápa álláspontja különbözik a háborút illetően.


Lemondott pénteken a BBC brit közszolgálati médiatársaság elnöki tisztségéről Richard Sharp.


Brüsszelben a „hanyatlást” széles körben annak tulajdonítják, hogy Orbán leuralta a magyarországi médiát.


A Soros György milliárdos által finanszírozott szervezetek "maffiaszerű" hálózatként működnek -– mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.


Ez egy ambiciózus globális stratégia a vakcinák életmentő hatásának maximalizálására, mellyel a WHO 2030-ig 50 millió ember életét akarja megmenteni, mégpedig kb. 500 új “oltóanyag” bevezetésével. A 2030-ig elérendő céljaik a következők:

  • 90%-os lefedettség elérése a gyermek- és serdülőkorban beadott alapvető védőoltások tekintetében

  • A felére csökkentik azoknak a gyerekeknek a számát, akik teljesen kihagyják az oltást

  • Új vagy alul alkalmazott vakcinák 500 nemzeti vagy szubnacionális bevezetésének befejezése – például a COVID-19, a rotavírus vagy a humán papillomavírus (HPV) elleni vakcinák

Csütörtök este kétszázezer kormánypárti támogató gyűlt össze a Knesszet előtt, követelve az igazságügyi reform életbe léptetését és a Legfelsőbb Bíróság hatalmának korlátozását. „Nem akarunk kompromisszumot” – skandálta a tömeg, utalva azokra a tárgyalásokra, amelyeket a koalíció és az ellenzék képviselői folytatnak Issac Herzog elnök vezetésével, hogy megállapodjanak egy kompromisszumos törvényről, amely felváltaná a kormány által előterjesztett igazságügyi átalakítást.


Szintén beszélt a tömeghez a telepeseket támogató, jobboldali Vallásos Cionisták párt vezetője, Becalel Szmotrics, aki a jelenlegi kormányban a pénzügyi tárcát vezeti. "Övék a média és vannak iparmágnásaik, akik finanszírozzák a tiltakozásokat, de velünk van a nemzet" – vélekedett Szmotrics.


Kithure Kindiki belügyminiszter közleményben arról tájékoztatott, hogy Ezekiel Oderót, a New Life Prayer Centre and Church nevű egyház vezetőjét, Kenya ismert televíziós prédikátorát letartóztatták, és hívei tömeges meggyilkolása gyanújával emelnek elleni vádat. Hozzátette, hogy az egyház épületéből mintegy 100 embert szabadítottak ki, őket nemsokára meghallgatják a rendőrök.


Kijev megüzenheti Putyinnak, hogy Oroszország nem fog győzni a harctereken.


Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter csütörtökön megérkezett az indiai fővárosba, ahol pénteken a Sanghaji Együttműködési Szervezet tagországainak védelmi miniszterei tartanak tanácskozást – közölte közleményében az orosz védelmi minisztérium.


“Az orosz gazdaság ellenállóbbnak bizonyult a szankciókkal szemben, mint azt sok szakértő kezdetben várta. A tavalyi második negyedévben bekövetkezett erőteljes visszaesés után a gazdaság a harmadik és a negyedik negyedévben erőteljesen fellendült, és a 2022-re vonatkozó visszaesést 2,1 százalékra csökkentette” – áll a dokumentumban.


Vlagyimir Putyin elnök a pilóta nélküli repülést Oroszország gazdasági fejlődése és technológiai szuverenitása szempontjából “kritikus jelentőségű” területnek nevezte, és hozzátette, hogy a drónok tervezése és üzemeltetése iránt érdeklődő fiatalokat már a korai oktatás keretében ösztönözni kell, és lehetőséget kell biztosítani számukra.


A tantárgynak köszönhetően a fiatalok olyan honvédelmi ismeretekkel gazdagodnak, amelyeket a mindennapi élet során is tudnak hasznosítani.


Gondolom a következő lépésben kezdeményezi majd a macroni Franciaország szavazati jogának a felfüggesztését is.


Közterület nem viselheti olyan személy nevét, aki a 20. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett – mutattak rá.


A transzneműek mosdóhasználatát korlátozó törvényt fogadott el Kansas állam és Észak-Dakota, míg Washington és Minnesota törvényben garantálta a terhesség megszakításához és nemváltó kezelésekhez való hozzáférés jogát, akár az ország más államaiból érkezők számára is.
Az Orbán-kormány leváltása után Budaházy György és társai vissza fognak kerülni a börtönbe - jelentette ki pénteki, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője. Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: "hűséges fideszes pártkatonaként, Orbán Viktor parancsára" adott elnöki kegyelmet Novák Katalin köztársasági elnök a terrorizmusért jogerősen elítélt Budaházy Györgynek és "bandájának". Ezzel "Orbán Viktor olyan közveszélyes, szélsőjobboldali terroristákat szabadított rá újra Magyarországra", akik rálőttek és Molotov-koktélokat dobtak baloldali politikusok házaira, szórakozóhelyekre, továbbá embereket vertek össze a nyílt utcán - mondta a képviselő. Hozzátette, Budaházy György és a "többi elítélt terrorista szabadon engedésével Orbán Viktor újra politikai erőszakot zúdít Magyarországra utcáira". (nu, akkor megismétlem itteni megjegyzésem: itt kezdődnek a gondok; a szemkilövető főterrorista – s nyomában az igazságszolgáltatási gépezet – terroristának bélyegzi és bélyegezheti a terror ellen fellépő hazafiakat, ennél fogva már 13 év óta tehetetlenkedett a nemzeti kormány, s hagyta meghurcolni, politikai fogoly-létbe kényszerülni a balliberális önkénnyel szembeszálló, kiváló hazafiainkat)

785 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page