top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:00) 2023.04.29.
„Budapest a hidak, a szentek és a történelem fővárosa” – fogalmazott a szentatya.


A miniszterelnöki család apraja-nagyja felsorakozott a pápa mellett.


Ahogy Alaptörvényünk is mondja, Magyarországon a kereszténységnek nemzetmegtartó ereje van − írta Orbán Viktor a legfrissebb Facebook-bejegyzésében. Hozzátette: Magyarországnak akkor van jövője, ha a keresztény úton marad, a keresztény út pedig ma a béke útja. Orbán Viktor miniszterelnök a Sándor-palotában négyszemközti megbeszélést folytatott a háromnapos apostoli látogatásra Magyarországra érkezett Ferenc pápával.


Ferenc pápa a budapesti Karmelita kolostorban tartott beszédében meglepő módon szóba hozta az úgynevezett ideológiai gyarmatosítást, valamint a gender-kérdést is.


És máris alaposan meglepte haladó testvéreinket. Erős beszédekkel nyitotta látogatását. Vágvölgyi Gergely írása.


Szombaton a Rózsák terén fogadja a szentatya Mester Ádám orvost.


Egy republikánus képviselő arra hívta fel a követői figyelmét, hogy a Szovjetunióban volt utoljára olyan, hogy az állam akarta tulajdonolni a gyermekeket. Hangsúlyozta, hogy most minden korábbinál jobban ki kell állni a szülői jogok mellett.


A megszállt területeken élőket kitoloncolhatják, amennyiben nem fogadják el az orosz állampolgárságot.


Volodimir Zelenszkij elmondta, hogy tárgyalt Charles Michel, az Európai Tanács elnökével az ukrán mezőgazdasági termékek behozatalának tilalmáról több európai országba, és “a helyzet megoldására” szólított fel.


Ukrajna két szék között a pad alá esett; se nem maradt semleges pufferzóna, se nem lett belőle NATO-tagállam – fejtette ki Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértő a 48 perc – házigazda: Lánczi Tamás című műsorban csütörtök este.


A szlovák politikus megjegyezte: Szlovákiában semmiféle diskurzus nem zajlott Ukrajna NATO-tagságával összefüggésben, és erre nem is kerülhetett volna sor, hiszen a jelenlegi pozsonyi kormányzat egy parlamenti bizalmi szavazáson decemberben megbukott, és ügyvezető kabinetként az alkotmány szerint nincs jogosultsága döntéshozásra lényeges külpolitikai kérdésekben sem. De Stoltenberg, ismerve (Eduard) Heger (kormányfő) és (Zuzana) Caputová (államfő) szolgai karakterét, nem volt rest, és azonnal Szlovákia nevében beszélt, holott erre semmiféle joga nem volt – hangsúlyozta Robert Fico. Hozzátette, hogy a „NATO-nak, szerencsére, Ukrajna csatlakozásához a mi egyetértésünkre is szüksége van, ezért élni fogunk a vétójogunkkal” – szögezte le Robert Fico.


Kína növekvő szuperhatalmi ambíciói miatt a csendes-óceáni térség több állama közvetlen fenyegetésben érzi magát: tudják, ha a kínaiak megtámadnák Tajvant, az egy regionális háborút robbantana be. Japán újraszervezné regionális szövetségi rendszerét Kína ellenében, és főként India súlyára számít.


A 80 éves elnök újraindulása Trump ellen nem más, mint hazardírozás Amerika jövőjével – vezércikkben aggódnak az amerikai lapnál.


A lap egy maréknyi külföldi kapcsolatokkal rendelkező ellenzéki megszólaltatásával igyekszik bemutatni Magyarország állítólagos EU-ellenességét.Ferencváros polgármestere szerint intézkedések nélkül épp augusztusra állhat le a város, Hassay Zsófia fideszes képviselő viszont úgy látja, a főváros nemcsak tervezett, hanem időzített csődről beszél.


A "fenntarthatósági" rezsim elszegényíti a világot – írja Joel Kotkin a Spiked oldalán.


Vajon mit jelképeznek ezek a szándékos bevágások a testén? Gondolom esztétikai célból csináltatta, de elég jelképes…


"Megerősítettük, hogy ez az mRNS anyag az élelmiszerben van. Tudjuk, hogy a Mercknek van egy Sequivity nevű terméke. 2018 óta fecskendeznek mRNS-t sertésbe” – mondta Renz a Real America's Voice-nak. Láthatod, hogy mindent jó előre elterveztek az USA-ban a Corona előtt!


Magyarország kedvező járványügyi helyzetére tekintettel az országos tisztifőorvos május elsejével visszavonta a kötelező maszkviselésre vonatkozó határozatát - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken az MTI-vel. A tájékoztatás szerint hétfőtől az egészségügyi és a szociális intézményekben sem a dolgozóknak, sem a látogatóknak nem kell maszkot hordaniuk. Hozzátették: a kórházigazgatók saját hatáskörben továbbra is dönthetnek a kórházat vagy a kórházon belül bizonyos osztályokat érintően a kötelező maszkhasználatról. (nu, nem siették el a döntést szellemi homályukban)


Toroczkai visszaüzent Gyurcsányéknak: ha mi kerülünk hatalomra, mentek a börtönbe "A Gyuriékat börtönbe visszaküldeni szándékozó DK-nak pedig üzenem, ha viszont mi leszünk kormányon, akkor a valódi terroristákat küldjük a fegyházba: Gyurcsányékat és antifa barátaikat! De magyarokat fenyegető ukránok se lesznek magyar földön!" – írta Toroczkai László Twitteren.


De ez nem terrorizmus, akkor is, ha a bíróság kénytelen volt ezt kimondani, mert rosszak az ezt meghatározó jogszabályok. (nu, és az tetszik-e, Fruzsi, amit Mansfeld Péterék tettek? vagy-vagy)


A látogatás tétje az, hogy sikerül-e bepalizni és felhasználni a legnagyobb mocsokságra Őszentségét. (nu, egy mocsárlakó)


A színész-aktivista szerint terrorcselekményért életfogytiglan jár, nem kegyelem. (nu, még egy mocsárlakó)


Ez a szélsőjobboldali terror legitimálása! (és még egy)


Akkor most már egy idézet következik: "Bizony, Budaházyék vádlói is képtelenek különbséget látni nemes lélekre valló hazafiság és ócska terrorizmus között. Lángoló hazaszeretet és elaljasult hullagyártás között. Felelősség és felelőtlenség között." – Abó és Robó933 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page