top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024. 01.05
De úgy a német és japán városok szőnyegbombázását, mint az atomfegyver bevetését még azzal az érvvel is szokták indokolni, hogy ha sok ártatlan ember élete árán is, de íme, a szövetségesek kegyetlen háborúja eredményes volt! Hiszen a "nácizmust" és a "japán militarizmust" sikerült végleg felszámolni, és mind az egykor Hitlerért rajongó németek, mind pedig a császárukért és hazájukért oly bátran halni kész japánok a második világháborúban elszenvedett megsemmisítő vereség után az őket egykor válogatás nélkül gyilkoló amerikaiak és angolok szövetségesei, sőt barátai lettek! Mi több, rajonganak a "demokratikus értékekért" és az "amerikai életformáért". Vagyis engedelmes, "jó fiúk" lettek, igazi "liberális demokraták", akiknek a fejéből sikerült kiverni mindenféle "erőszakosságot", "militarizmust","hódítási vágyat". (Mert "hódítási vágya" és a Föld minden pontján hadserege csakis az USA-nak lehet, ugyebár.) De ahhoz, hogy ilyen igazi kezes bárányok, "liberális demokraták" legyenek, szükség volt arra a szörnyűséges, "kijózanító pofonra", amit sok százezer asszony és gyermek, ártatlan civil halála és a totális vereség jelentett a két "fasiszta ország" számára – hallható időnként az érvelés.


Ben Gvir szerint az országa nem egy csillag az amerikai zászlón. Itamar Ben-Gvir izraeli nemzetbiztonsági miniszter elutasította a palesztinok Gázán kívüli területekre való áttelepítésére vonatkozó amerikai kritikákat.


Egy ellenérvük van: mi lesz, ha visszafelé sül el a dolog?


A korábbi elnök szerint vissza kell adni az amerikaiaknak a jogot, hogy kiválaszthassák, kire szavaznak.


Egy tervezet szerint, akik eleget adóznak, azok mentesülnének a behívó parancs alól.


Ahogy lapunk is megírta, kedden este figyelmeztető lövésekkel tartóztattak fel kárpátaljai férfiakat az ukrán határon. Az ukrán országos határőrszolgálat közleménye szerint egy tizenkét férfiból álló, illegális határátlépést megkísérlő csoportot vettek őrizetbe az ukrán határőrök a magyar határnál. A férfiakat – akik valamennyien kárpátaljaiak – a munkácsi határőr-különítmény tartóztatta fel. Megkérdeztük az eset kapcsán Horváth Józsefet, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadóját, aki elmondta: ilyen esetekben az átszökő személyek menedékjogot kérhetnek és kapnak, ám például a németek és a csehek is meglebegtették, hogy ennek ellenére kiadnák őket Ukrajnának.  Pedig a menedékjog éppen arról szól, hogy akit például halálbüntetés fenyeget hazájában vagy vinnék a frontra, az védelmet kapjon.


Zuzana Caputova szlovák köztársasági elnök az Ukrajna elleni legutóbbi orosz légicsapásokra reagálva több fegyverszállításra szólított fel Kijev számára, ellentmondva ezzel Robert Fico miniszterelnök kormányának politikájának.


Az orosz elnök december 14-i sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy naponta körülbelül 1500 ember írt alá szerződést a hadsereggel.


A feltételeket Oroszország diktálja majd.


"Ellentétben azokkal, akik azt mondják, hogy nem kellene fegyvereket küldeni Ukrajnába, mert az eszkalálná a konfliktust, én úgy gondolom, hogy ennek az ellenkezője igaz. Az egyetlen lehetőség ... arra, hogy valamiféle tárgyalóasztalhoz vagy diplomáciai megoldáshoz jussunk, az erők közötti egyensúly fenntartása a harctéren"


Magyarország migrációs politikáját dicsérik és menekülnének Németországból a Die Welt olvasói, akik félve nézik, hogyan alakul át hazájuk a bevándorlók hatására. Sokak szerint az európaiak többsége régóta egyetért a magyar állásponttal, csak a baloldali ideológia buborékjában élők választanának más utat.
A magyar miniszterelnök részt vesz Jacques Delors, az Európai Bizottság korábbi elnökének búcsúztatási szertartásán.
Oroszország korábbi elnökét kiakasztotta a francia külügyminisztérium nyilatkozata. "Azt írta a francia külügyminisztérium: A Belgorod elleni, kazettás bombával végrehajtott csapás az »önvédelemhez való jog« ... Söpredék. Seggfejek” – írta Dmitrij Medvegyev a Telegram-csatornáján.


Egyetlen semleges sportoló sem vesz részt a 2024-es téli ifjúsági olimpián, amelyet a dél-koreai Gangwonban rendeznek meg – közölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sajtószolgálata a TASZSZ hírügynökséggel.


Október 7- e óta izraeli zsidó lakosok nem mennek oda, nem vásárolnak izraeli arab kereskedőknél. Názáret, Beit Zarzir, Baka al-Garbíje izraeli arab városokban, falvakban járt az izraeli tv riportere. Hiába garantálják a tulajdonosok a zsidó polgárok biztonságát, az már nem elég – nincs többé bizalom.


Az izraeliek tudják, hogy honnan jöttek, migráltak be Izrael földjére.


Az izraeli külföldi hírszerző szolgálat, a Moszad vezetője kijelentette csütörtökön egy temetési beszédében, hogy Izrael a Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-i terrortámadásának minden értelmi szerzőjét és végrehajtóját likvidálni fogja. (nu, egy másik temetésen meg az összes zsidó kiirtására tesznek majd fogadalmat...)


Precíziós célzott likvidálás során felrobbant ma ( kedden) este. Az egész épületrész romba dőlt. Hét halottja volt a dróntámadásnak.A Hezbollah vezetője szerint a Hamász terrorszervezet vezetőjének állítólagos izraeli meggyilkolása Bejrútban "súlyos és veszélyes bűncselekmény" volt, amely nem marad büntetlenül.


A Qantas közölte, hogy a "nem engedélyezett jelvények egyenruhán való viselése ellentétes a szabályzattal, és hogy a személyzetet emlékeztetni fogja a szabályokra".


Ahogy a hazugságot leleplezni, úgy az igazságot elleplezni is lehet.


A G1 szerint az eltávozáson lévő elítéltek nem viseltek lábra erősített elektronikus nyomjelzőt, mert ezek használatára kizárólag bírói határozat alapján kerülhet sor.


Nem enged a kormány a jövedéki adó emeléséből, amely a nyáron elfogadott törvény értelmében januártól jelentős drágulást idéz elő a hazai üzemanyagok árában. A NAV honlapján már december elején közzétette az újévben érvényes adómértékeket, melynek értelmében a gázolaj literenkénti jövedéki adója 142,9 forint, a benziné pedig 152,9 forint. Ez jóval több mint a kormány által sokat hangoztatott, az EU által előírt minimum jövedéki adó. A jelenlegi forint-euro árfolyamon számolva a gázolajat 126 forint, a benzint pedig 137 forint terhelné, ami 16-17 forinttal több az elvártnál. Ez megemelve a világrekorder 27 százalékos áfával, literenként 20-21 forintos indokolatlan áremelést eredményez – írja közleményében Szajlai János, a Mi Hazánk Energetikai kabinetének alelnöke.


Az év utolsó napjaiban a Metodista Egyház azzal lepte meg a híveit az Egyesült Királyságban, hogy közzétette új Befogadó Egyházi Nyelvezeti Útmutatóját. Ez többek között azt tartalmazza, hogy a "férj" és "feleség" kifejezéseket kerülni kell, mert azok sértőek lehetnek.  ...szerintük Isten teremtése az élet végtelen variációjú formáját alkotta meg – ezért az olyan ártalmatlannak tűnő kifejezéseket, mint a férj és feleség, is jobb volna kerülni, mert sokan nem tudnak azzal azonosulni. A Metodista Egyházból a hasonló lépések miatt tömegével válnak ki a hívők, de konkrétan az ünnepi időszakra időzített gyalázatos lépést is sokan bírálták. Franklin Graham világhírű evangélista például arra figyelmeztet, hogy a metodisták ezzel Isten beszédét próbálják meg átszerkeszteni, megváltoztatni, hogy az a világ kultúrájához idomuljon.


Decemberben volt olyan hét, amikor több mint 29 ezer koronavírus okozta kórházi kezelést regisztráltak. A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) legfrissebb heti adatai szerint december 17-23. között 

több mint 29 ezer COVID okozta kórházi kezelés történt az Egyesült Államokban, ami több mint 16 százalékos növekedést jelent az előző héthez képest. A CDC ugyanebben az időszakban több mint 14,700 influenzás kórházi kezelést jelentett. (nu, mandi, a 30 ezer egy 330 milliós országban miért "tombolás"?; vagy ha ez tombolás, a fele, a 15 ezer miért nem az?)


Ezeknek az embereknek három fő közös vonásuk van...
Jeffrey Epstein egy amerikai milliárdos zsidó származású pedofil bűnöző, aki 1953-ban született Brooklynban. Jeffrey Epstein vagyona mindig is rejtély volt. Senki sem tudja pontosan, honnan származik a vagyona, de a leggyakoribb állítás az, hogy az ultragazdagok vagyonát kezelte. A 80-as évek végén Florida elegáns negyedébe, Palm Beachre költözött, ahol számos hírességgel találkozott, köztük Donald Trumppal, aki a szomszédja volt. Az ágyasával, Gislhaine Maxwell-lel csendben élték gazdag életüket az Egyesült Államok 6 különböző tulajdonosa és egy párizsi 16. kerület I luxuslakás között. Epstein igencsak be van vonva a környezetébe, és nem habozik közel kerülni bizonyos politikusokhoz, még a Demokrata Párt kampányait is finanszírozza. 1995-ben 8 millió dollárért szerzett egy magánszigetet a Virgin-szigeteken, amelyen több villát, gondnoki és személyzeti házat, valamint ezt a titokzatos templomot épített. 2001-ben botrány tört ki, és kitiltották Donald Trump Palm Beach-i birtokáról, mert viszonya volt a birtok egyik kiskorú tagjával. A Palm Beach-i rendőrség ezután vizsgálatot indított, és az évek során mintegy ötven nemi erőszakkal kapcsolatos feljelentést tettek Epstein ellen a 12 és 17 év közötti kiskorú miami lányok.


Apjuk, Robert, nyilvánvalóan az MI6, a Moszad és a CIA hármas ügynöke volt. Robert holttestét 1991-ben találták meg az Atlanti-óceánban úszva.
Az intézmény a kitüntető státuszt a jövőben olyan példaértékű teljesítményt felmutató művészeknek, sportolóknak, közéleti személyiségeknek adományozza, akik a magyar nemzet történelmi küldetésének, a Kárpát-medence egységének és a Trianon Múzeum történelmi jogfolytonosságot újjáépítő, nemzetegyesítő képviseletének szellemiségében élik meg munkásságukat, szerepüket.


1 013 megtekintés

ความคิดเห็น


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg