top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.01.16.
Bizonyítottság hiányában első fokon felmentette a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság azt az orvost, akit egészségügyi dolgozóként elkövetett gyógyszerhamisítás bűntettével vádolt az ügyészség – közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya pénteken az MTI-vel. (kapcsolódó cikkünk: FELLEBBEZÉS HELYETT – A bíró előbb elítélte, aztán négyszemközt megköszönte ritka emberségét)


Megdöbbentő módon egymás után elhunyt két magyar kismama a szülést követően. Mindketten vérrög képződés okozta trombózis miatt vesztették életüket az eddigi jelentések szerint. A rendőrság hivatalból nyomoz a két haláleset miatt.


Az erről szóló megbeszélésre január 17-én kerül sor, melynek résztvevői Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Nicia Trindade Lima brazil egészségügyi miniszter, a koronavírus elleni vakcinát kifejlesztő AstraZeneca vállalat illetékesei, és más egészségügyi szakértők lesznek. (nu, a Covid-19 után készülnek az újabb világuralmi hadműveletre)


Budaházy Györggyel beszélgettünk az elmúlt évek legfontosabb kérdéseiről. Szó esett a világban zajló nagy konfliktusokról is, mint az orosz-ukrán háború, valamint az izraeli-palesztin ellentét. A beszélgetés belpolitikai témákat is érintett, kiemelten a Rogán Antalékhoz köthető digitális állampolgárság tervezetét, a készpénz eltörlését, illetve felmerült az is, milyen hatással van az algoritmus a magyar fiatalokra.
A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula szerint ha az ukránok nem kötnek időben békét, akkor brutális vereséget szenvednek, s már az lesz a kérdés, hogy Kijev ukrán város lesz vagy orosz. Interjúnk.
Hihetetlenül erős szavakkal elítélte az Izrael állam által Gáza ellen elszabadított teljes horrort. Mindenkinek látnia kell! (Eredeti cím: Gaza Genocide Unmasked By Irish Lawyer's HISTORIC Speech At The ICJ; automatikus magyar fordítás lehetősége; Schiller Mária küldeménye)


A 37 másodperces, dátum nélküli videó végén a következő szöveg olvasható: "Holnap tájékoztatjuk önöket a sorsukról".
Sagiv Jehezkel, az Antalyaspor labdarúgója kezével egy szívjelet tett a kamera felé, és a "100 nap" feliratot mutatta egy mérkőzésen, ezzel "megsértette Törökország érzékenységét".


„A térséget megszégyenülve fogják elhagyni az amerikaiak” – mondta a jemeni húszi lázadók egyik vezetője.
Hiába egyre népszerűbb a párt, továbbra is sokan követelik az AfD egyszerű betiltását Németországban.


A berlini rendőrség becslései szerint már jóval több mint 4000 traktor és teherautó érkezett a városközpontba.5000 járművet és körülbelül 10 000 résztvevőt vártak. Ezt a számot valószínűleg túl fogják lépni – mondta az rbb-nek a rendőrség szóvivője.Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság (EB) elnökéhez, valamint az Európai Parlament képviselőihez fordulnak a lengyel ügyészség (Prokuratura Krajowa) vezetői a kormányváltás óta történt lengyelországi jogsértések miatt – olvasható a varsói intézmény honlapján hétfőn közzétett közleményben. A dokumentumban aláhúzzák: az EB korábban többször is foglalkozott a lengyelországi jogállamiság helyzetével, most viszont, amikor – mint írják – „kirívó módon sérül” a jogállamiság Lengyelországban, hallgat.


A Neue Zürcher Zeitung főszerkesztője szerint a liberális demokraták úgy látják, hogy erkölcsileg felülmúlják az ellenfelüket, de valójában számukra is csak a hatalom a lényeg.


Csak novemberben a nukleáris fűtőanyag orosz exportja az Egyesült Államokba 96 millió dollárt tett ki. Ezzel a szankciókkal sújtott ország május óta először vált az Egyesült Államok legnagyobb uránszállítójává, amikor a szállítások értéke 177 millió dollár volt.


A bolgár védelmi miniszter számolt be a részletekről.


Mint a lap brüsszeli irodavezetője, Henry Foy a Financial Timesnak írt cikkében írta, a davosi Ukrajna-találkozó legfőbb eredménye az volt, hogy a közös fotón szereplők száma megnőtt.


A davosi Világgazdasági Fórumon azonnali tárgyalásokra szólítottak fel Oroszország és Ukrajna között, ami Kijev számára elfogadhatatlan – jelentette ki a WEF honlapján közvetített sajtótájékoztatón Andrij Jermak, Volodimir Zelenszkij hivatalának vezetője.


Ha Kijev azt akarja, hogy több potenciális sorköteles térjen vissza, akkor saját magának kell meggyőznie őket.


A holland parlament felsőháza hétfőn vitatja meg az úgynevezett elosztási törvényt, ami viszont pont erre kötelezné az önkormányzatokat.


Sohasem az lett a háborúk vége, ahogy azokba belementek, ezért az egyetlen helyes és erkölcsileg is vállalható magatartás a fegyverszünet és a béke követelése – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a málenkij robotra elhurcolt áldozatok tiszteletére rendezett zebegényi megemlékezésen vasárnap. (nu, ugye ez Gázára is vonatkozik?)


Két római katolikus templomot is felszenteltek Kínában az elmúlt hetekben – írja a Fides.org. A 2024-es év kezdetével a Hopej tartománybeli Tangsan város közössége egy különleges, az evangelizációnak szentelt lelkipásztori évet nyitott meg.
Vasárnap jelent meg egy cikk a fideszes Pesti Srácokon a lap rendszeres szerzőjétől, a megafonos Trombitás Kristóftól, melyben arról írt, hogy teljesen rendben van, hogy azonos nemű párok is nevelnek gyerekeket – írja a 444, az esetet tegnap a Magyar Jelen is megírta. (nu, ez gáz; milyen jogon vitatják el a gyerekektől a természeteshez való elemi jogukat?! akár liberálisék, akár nemzetiék?!)


31 000 €-t fedezett a társadalombiztosítás.
Glynn Simmons ártatlanságát 2023 végén mondták ki. Esete azonban úgy tűnik nem egyedi.
1 165 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page