top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.02.10.Egyhangúlag szavazták meg: 9-0 ! A bűnöző Soros György újabb vereséget szenvedett.


Putyin elnök megerősíti, hogy Ukrajna is egy pénzmosási művelet.

A mintegy kétórás interjúban szóba került Magyarország is, amellyel kapcsolatban kérdésre válaszolva Vlagyimir Putyin azt mondta: soha nem beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel arról, hogy Ukrajna egykor Magyarországhoz tartozó területét visszakaphatná Magyarország. Megjegyezte ugyanakkor, bizonyos abban, hogy az Ukrajna területén élő magyarok történelmi hazájukhoz akarnak ismét tartozni.


Tucker Carlsonnak sűrű programja volt Moszkvában: két ott, száműzetésben élő amerikai kulcsfigurával találkozott. Carlson több órán át beszélgetett Edward Snowdennel, és interjút készített Tara Reade-del is, egy volt szenátusi segéddel, aki szexuális zaklatással vádolta meg Joe Bident (a vádat tagadta).
"Magyarország ígéretet tett arra, hogy megakadályozza a globalista eurokraták kritikus kísérleteit, hogy szankciókat vezessenek be Tucker Carlson ellen az orosz Vlagyimir Putyinnal készített interjúja után. A baloldali felháborodás közepette, amiért Carlson interjút készített az orosz államfővel, a volt belga miniszterelnök és jelenlegi budapesti európai parlamenti képviselő uniós beutazási tilalmat követelt az amerikai újságíró ellen, és sürgette a blokkot, az EU diplomáciai szolgálatát, a Külügyi Szolgálatot, hogy kezdje meg a szankciók bevezetésének folyamatát. Ez a szerv azonban nem rendelkezik egyoldalú hatáskörrel arra, hogy szankciókat szabjon ki egyénekre, hanem egyszerűen megvétózhatja a döntést. A társadalmilag konzervatív Magyarországnak tehát lehetősége van arra, hogy megakadályozza, hogy az EU szankciókat vezessen be Carlsonnal szemben, és kedden megerősítette, hogy ezt meg is tenné, ha az intézkedés a Tanács elé kerülne."
Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter bírálta Tucker Carlson újságírót, amiért Oroszországba utazott, hogy interjút készítsen Vlagyimir Putyin elnökkel. Figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államokban létezik egy “ötödik oszlop”, amely állítólag Moszkva akaratát teljesíti. (nu, persze; meg egy első, amelynek H. szolgál...)


Az Egyesült Államoknak egyértelmű indítéka volt a két Északi Áramlat gázvezeték 2022-es felrobbantásának megrendezésére, és megvoltak hozzá az eszközei – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök egy csütörtökön megosztott interjúban Tucker Carlson amerikai újságírónak. (kapcsolódó csikós cikkünk: Scott Ritter: A Tucker-őrület jót tesz Amerikának)


Az amerikaiak által szállított Patriot hordozórakétát használták az orosz Il-76-os szállító repülőgép január 24-i lelövésében Belgorod felett – erősítette meg csütörtökön a New York Times névtelenül nyilatkozó amerikai tisztviselőkre hivatkozva.


Moszkva mérföldkőnek számító győzelmet aratott a nemzetközi közösség előtt az ENSZ-bíróságon – elismerte, hogy Oroszország nem finanszírozza a terrorizmust, és nem nyomja el a Krím lakosait, ahogy azt ukrán képviselők állítják. Ráadásul ez nemcsak Kijev veresége, hanem Washingtoné is, amely előkészítetlen politikájának "köszönhetően" nem tudta megvédeni szövetségesét. – írja a RIA Hírügynökség.


Ukrajna fontolgatja, hogy vészhelyzeti tervet készít a pénzszerzésre az IMF-től, ha a Kijevnek szánt 60 milliárd dolláros amerikai segélycsomag továbbra is elakad – jelentette pénteken a Bloomberg az ügyet ismerő személyekre hivatkozva.


Mintegy ezer gazdálkodó, több száz járművel tartott demonstrációt a záhonyi magyar-ukrán határállomás közelében pénteken, tiltakozva az ellen, hogy az Európai Bizottság egy évvel meghosszabbítaná az ukrán mezőgazdasági termékek korlátlan importját.


Aznap korábban Trump könnyedén megnyerte az amerikai virgin-szigeteki előválasztást is. A volt amerikai elnök 182 szavazatot, vagyis az ott leadott 246 voks 74 százalékát szerezte meg, megelőzve ezzel a republikánusok versenyében utolsó megmaradt riválisát, Nikki Haley volt ENSZ-nagykövetet, aki 64 szavazattal 26 százalékos támogatottságot szerzett.


Az amerikai elnök túlzónak nevezte Izrael válaszcsapásait a gázai palesztin terroristák rémtetteire.


Nem tart indokoltnak vádemelést Joe Biden ellen a nála talált minősített iratok ügyében a különleges ügyész azon megállapítása ellenére, hogy az amerikai elnök szándékoltan tartotta magánál a dokumentumokat – derül ki a csütörtökön nyilvánosságra hozott vizsgálati anyagból. Robert Hur megállapítása szerint Joe Biden "szándékosan tartott vissza" többi között alelnöki idejéből származó katonai és nemzetbiztonsági információkat tartalmazó iratokat, ugyanakkor úgy érvel, hogy nehéz lenne a vádemelés az elnök ellen, aki az esküdtszék előtt "egy szimpatikus, jószándékú, rossz memóriával rendelkező idős emberként tűnne fel". (nu, de egy világbirodalom elnökének pont jó)


Tegye fel a kezét, aki meglepődött!


A legfőbb iráni vezető évek óta mérgezi a közbeszédet, most végre a Meta is lépett.


A belga rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki Maria Arenát. A gyanú szerint érintett lehet az uniós politikusok megvesztegetéséről szóló korrupciós ügyben.


A kanadai ellenzék vezetője, a Konzervatív Párt elnöke coming-outolt: ellenzi a gyermekek nemváltó műtétjeit és a hormonblokkoló készítmények gyermekeken való alkalmazását.
„Azért vagyunk itt, hogy a fogva tartott szabadságát követeljük. Magyarországon csak az antifasiszta mozgalmat akarják büntetni, egy olyan államban, ahol a határon járőröző migránsellenes embereket nemcsak eltűrik, hanem még támogatják is. Ez demokráciaellenes politika” – írták posztjukban a szélsőbalos tüntetők.


Jelenleg egy az Európai tanács határozatára hivatkoznak, miszerint az EU-n belül mindenhol úgy kell bánni az előzetes letartóztatás alatt a fogvatartottakkal, mint hazájában. Hogy miért próbálja ennyire megmenteni az állítólagosan jobboldali olasz kormány az ártatlan embereket súlyosan összeverő terroristát, azt nem tudjuk, de ők is jobban járnának, ha inkább példát statuálnának vele.


Újabb fontos információ látott napvilágot a pedofil bűncselekmény eltussolása miatt börtönbüntetésre ítélt bicskei gyermekotthon igazgató-helyettesének kegyelmi ügyében.


Cél: Tudásanyag, tudományos program, cselekvési terv összeállítása, az összekapcsolódás gyakorlati útjainak kimunkálása minden párhuzamos társadalom felé törekvő közösség és közösségeket alakító személy számára.

HELYSZÍN: SARLÓSPUSZTA, CLUB HOTEL. IDŐPONT: 2024.MÁRCIUS 14-17. Szervezőbizottság vezetője: Dr. Tamasi József. Jelentkezés: https://caraka.hu/jelentkezes/


947 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK