top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.02.12.Nem magára az esetre, nem magára a lemondásra, hanem egyedül a társadalom viselkedésére szeretném felhívni a tudatosan gondolkozni próbáló emberek figyelmét! (kapcsolódó cikkünk: Röviden a lemondatásról /Varga Domokos György jegyzete/)


Nem csitulnak a kedélyek Európa-szerte, a dühös gazdák nem hagyják magukat ellehetetleníteni és folyamatosan nyomás alatt tartják az Európai Uniót, amely a környezetvédelmi intézkedésekre hivatkozva szépen lassan megfojtja az agrárszektor szereplőit. Hollandiában például már a halászok is csatlakoztak a mezőgazdasági dolgozókhoz.
„Van egy ember Európában, aki egyesítette az összes európai és lengyel gazdát az általa javasolt reform ellen. Ez Janusz Wojciechowski. Le kell mondania” – fogalmazott Donald Tusk helyettese. Wojciechowskit viszont még párttársa, a PiS vezetője, Jarosław Kaczynski is élesen bírálta és közölte, hogy fel fogja hívni a biztost, hogy megkérje, mondjon le. Janusz Wojciechowski azzal védekezik, hogy ő is ellenzi az ukrán gabona behozatalát.
A vörös-tengeri után immár a világ másik nagy tengeri tűfoka is eldugulni látszik – irányba rakva a globális inflációt.


A német gazdaság komoly megtorpanásának a magyar gazdaságra nézve is jelentős következményei lehetnek. „A nemzetközi környezet a következő időszakban inkább visszatartó erő lesz, mint támogató” – mondta az Indexnek a Mathias Corvinus Collegium Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője.


Minden harmadik német gyártó fontolgatja, hogy a gazdasági nehézségek közepette más országokba helyezi át termelését, ami kétszerese a 2022-ben mért számnak – jelentette szombaton a Bild című lap Siegfried Russwurmra, a Német Iparszövetség (BDI) vezetőjére hivatkozva.


A rendőrök visszaszorították a tüntetőket, akik a római magyar nagykövetséghez akartak vonulni szombaton a Magyarországon letartóztatásban levő szélsőbaloldali aktivista szabadulását követelve. A diplomáciai képviselet épületének védelmét az olasz hatóságok biztosították. A nagykövetséghez vezető utcákat lezárták, ami megakadályozta a képviselet megközelítését – értesült az MTI helyszíni tudósítója. A tiltakozó akciót az úgynevezett anarchista egyetemista mozgalmak rendezték. Magyarországtól Palesztináig mindannyian legyenek szabadok!
Az egyik gyűlés résztvevőjével szemben pedig az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése vétség miatt indult büntetőeljárás, mert a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem volt hajlandó levenni a maszkját – ismertette a BRFK.
“Felháborító, hogy a hatályos Nemzeti alaptantervben egy szóval nem említik az 1945-ben Budapestet és egész Európát védő magyar hősöket, akik utolsó töltényükkel törtek ki a Budai várból a szovjet golyózápor közepette. A történelemoktatásban meg kell jeleníteni a diákok előtt a hősi kultuszt, amely célt a Kitörésnek a történelem tankönyvekbe való beemelésével is tudná a közoktatás szolgálni” – írja közleményében a Mi Hazánk Ifjai.


Közvetlen elnökválasztást követel a DK elnöke.


Ukrajnának ütközőzónává kell válnia Oroszország és a Nyugat között – jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Die Presse című napilap hasábjain Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellárral folytatott beszélgetésben. Orbán hozzátette, hogy ha Ukrajna nem egyezik bele egy ilyen lehetőségbe, akkor elveszítik az országot. Korábban Orbán azt mondta, hogy a konfliktusban az idő Oroszországnak dolgozik, az erőviszonyok nem fognak Kijev javára változni.


Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Welt am Sonntagnak adott interjúban felszólította a szervezet tagjait, hogy növeljék a védelmi kiadásaikat, felkészülve egy Oroszországgal való „évtizedekig tartó” konfrontációra. (nu, hogy mondta Putyin? ijesztgetnek, hogy nagyobb legyen fegyvergyártók haszna)


Okszana Markarova pozícióját némi meglepetésre Volodimir Zelenszkij megválasztása után is megtartotta.


“2023-ban az orosz diplomáciai képviseletek és konzulátusok külföldön 840 ezer vízumot adtak ki, ami jelentős növekedés 2022-hez képest, amikor 510 ezer vízum kibocsátás történt” – mondta Klimov. Emellett Oroszország 170 ezer elektronikus vízumot adott ki az első öt hónapban, amióta tavaly augusztusban elindult az e-vízum projekt – tette hozzá.“Nem szabad bedőlnünk ennek a hazugságszövetnek, mindenekelőtt annak az elképzelésnek, hogy Putyinnak valahogy az a sorsa, hogy sikerrel járjon Ukrajnában” – mondta Johnson. “Éppen ellenkezőleg, kudarcra van ítélve”. (nu, tett róla, hogy megvásárolható legyen)


Trump szombaton egy dél-karolinai nagygyűlésen beszélt, és egy 118 milliárd dolláros biztonsági törvényjavaslatot bírált, amelyből 60 milliárd dollárt Ukrajnának szánnak.


Mike Lee amerikai republikánus szenátor négy órán át bírálta a kongresszusban az Ukrajnának szánt finanszírozási törvényjavaslatot, azzal érvelve, hogy az nem tesz eleget Amerika egyre súlyosbodó hazai problémáinak kezelésére.


A volt elnök egy dél-karolinai gyűlésen beszélt szombaton arról, hogy amikor egy „meg nem nevezett” NATO-ország vezetője megkérdezte tőle, hogy Washington megvédi-e őket egy esetleges orosz támadással szemben, ha nem növelik a védelmi kiadásokat, nemmel válaszolt. „Ha nem fizetnek (...) nem, én nem védeném meg. Sőt, arra bátorítanám őket [Oroszországot], hogy azt csináljanak, amit csak akarnak.


„Az első naptól kezdve véget vetek a Biden-kormány minden nyitott határpolitikájának” – fogalmazott a volt elnök.


Donald Trump volt amerikai elnök gúnyolódott Joe Biden elnök nyilvánvaló kognitív hanyatlásán, és azt mondta támogatóinak, hogy a 82 éves demokrata “nem tudja, hogy él”. Robert Hur kormányzati ügyész a hét elején megerősítette Trump értékelését, és kijelentette, hogy Biden túl szenilis ahhoz, hogy bíróság elé álljon.


 1. Találj egy "erkölcsi" ürügyet;  2. Címkézd a célországot diktatúrának; 3. Használja a médiát, a nem kormányzati szervezeteket és az agytrösztöket ezen állítások népszerűsítésére; 4. Támogassák a puccsot és egy bábkormány felállítását; 5. Állítsanak fel katonai támaszpontokat; 6. Fosztogassák az országot
Komoly nemzetközi nyomás helyezkedik az izraeli vezetésre.


Ő egy lengyelországi zsidó leszármazottja. Most már tudjátok, miért sírt a fal alatt. Az izraeli Netanjahu elnök apja szintén Mileikowski.
Zuckerberget megszorongatták„Görögország egy ortodox keresztény állam, és hagyományaink nem engedik ezt” – hangsúlyozta Dimitrisz Natsziosz, a jobboldali Niki párt vezetője.1 072 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page