top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.02.13.Ebből a szuverenitásból maradt mára csökevényként a megkegyelmezési jog. Amikor az igazságérzet, a társadalmi közakarat vagy valamilyen egyedi ok miatt az elnök a jog elébe helyezi az irgalmat. (...) A baj csak az, hogy Novák Katalintól nem egy pedofil kapott kegyelmet. (Amiképpen Budaházyék sem voltak terroristák, mint ahogy Búvár Kund, Dugovics Titusz, Petőfi vagy Pongrátz Gergely sem volt terrorista, és ezt a magyar társadalom akkor pontosan értette és érezte, kis fanyalgás után le is nyelték globalistáink a békát.) K. Endre falazott a főnökének, ő maga sosem zaklatott gyerekeket, és vélhetően kiszabadulása után sem fog.


Nem ártana tanulni a mostani lengyel eseményekből. A lengyel jobboldal azért eshetett a háttérhatalom áldozatául, mert az elvakult oroszellenesség foglalta le figyelmük és erejük javát. Olyannyira, hogy Mateusz Morawiecki megbuktatott miniszterelnök a davosi világgazdasági fórumon ennek ellenére sem a tragikus lengyel, hanem az ukrán helyzetet nevezte "mélységesen aggasztónak". Sajnos, Novák Katalin felszólalását is az oroszellenesség jellemezte, külön tv-nyilatkozatban még az is kijelentette, hogy „Oroszország nem győzhet, és ez a legfontosabb. Ezt kell elérni”, mert „Oroszország átlépte a Rubicont”. A magyar hazafiaknak viszont az világos, hogy Novák Katalin nem a Rubicont lépte át egyszer, hanem annál fontosabb határt és többször. 


Balog még azt követően is közel maradt Novák Katalinhoz, hogy 2018-ban kikerült a kormányból. A 2022-es elnökké választását követően pedig a tanácsadói testületének meghatározó tagja lett. Az évek során Balog és Novák többször is részt vettek közpénzen egzotikus utazásokon olyan távoli helyekre, mint Bogota vagy 2023 októberében Pápua Új-Guinea. (nu, itt tartom fontosnak minden kedves Olvasónk becses figyelmébe ajánlani az örökbecsű jézusi figyelmeztetést: „Aki bűntelen közületek, az dobja rá az első követ!”)


“Itt az ideje, hogy végre ne egy pártember legyen a köztársasági elnök” – érvelt Toroczkai László.


Miskolc egyik új polgármesterjelöltje, Tóth-Szántai József az utcák biztonságosabbá tételéről beszél. 13 éve vagyok önkormányzati képviselő és pontosan látom, hogy a miskolci közbiztonsági problémák nem lesznek megszüntethetők a no-go zónák törvényes felszámolása nélkül, hiszen ma már sajnos nem azt látjuk, hogy egy Lyukóvölgy van, hanem azt, hogy az egész város “lyukósodik” – írja közleményében Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, önkormányzati képviselő.


Az embereket jobban aggasztaja a migráció és még a klímaváltozás is, mint Oroszország esetleges támadása. (nu, ezen a kutatási eredményen csak az lepődhet meg, aki a főáramon kívül mást nem olvas)Az EU Tanácsa határozatot fogadott el arról, hogy az orosz eszközökből származó nyereséget Ukrajna érdekében történő további felhasználás céljából meg kell tartani. A közzétett dokumentum szerint az EU-ban működő letétkezelők nem használhatják majd saját belátásuk szerint az orosz eszközökből származó nyereséget, azt külön számlákon kell tartaniuk.


Megismételt Bundestag-választást tartottak a német főváros-állam egyes területein, a legnagyobbat a szociáldemokraták buktak.


A SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk tagadta, hogy Starlink műholdas internethálózatát az orosz csapatoknak biztosítaná. A szolgáltatást az ukrán hadsereg széles körben használta a folyamatban lévő katonai konfliktus során.


Az Oroszországból származó osztrák gázimport aránya tovább nőtt, és decemberben rekordmagasságot, 98%-ot ért el – közölte Leonore Gewessler osztrák energiaügyi miniszter. A miniszter szerint az előző hónapban ez az arány csak 76% volt.


A levél válasz Blinken üzenetére, amelyben az amerikai külügyminiszter aggodalmát fejezte ki a “külföldi ügynökökről” szóló törvény miatt, amelyet jelenleg tárgyal a kirgiz parlament. “Kénytelen vagyok sajnálattal megemlíteni, hogy levele az államunk belügyeibe való beavatkozás jegyeit hordozza” – olvasható Zsaparov üzenetében.


Damaszkusz teljes mértékben készen áll arra, hogy megvédje területét egy esetleges katonai konfliktusban Izraellel – jelentette ki Faisal Mekdad szíriai külügyminiszter vasárnap a regionális válság folytatódása miatt.


Több diák is követeli Nathan Cofnas kirúgását.


Az amerikai elnök dühös Benjamin Netanjahura, amiért nem változtat a stratégiáján.


Egy Hamászt éltető antropológus professzor körül áll a bál a Max Planck Társaságnál.


Nem világos, hogy pontosan mikor kezdődött a bojkott, de a hírek szerint az izraeli bűnözői szervezetek már "több tízmillió sékelt" veszítettek a kezdete óta.


A kutatók szerint az adatok kétségbe vonják azokat az állításokat, amelyek szerint a transzneműként azonosított fiatalok társadalmi megerősítése (például a kívánt névmások használata) segíti a hosszú távú pszichoszociális jólétüket.


Vasárnap este egész Amerika tűkön ülve nézte a Super Bowl-t, az amerikaifutball-bajnokság döntőjét, aminek elmaradhatatlan részét képezik a külön erre az eseményre gyártott reklámok - ezek között a hirdetések között a mérkőzés első negyedében egy széles körben felháborodást kiváltó reklámot sugároztak.867 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK