top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.02.24.
Törvényességi ellenőrzés állapította meg, hogy az NNGYK nem tudta meggyőzően bizonyítani a beszerzés feltétlen, pontosabban „rendkívül sürgős” szükségességét.  Az eljárást hivatalból indította a Közbeszerzési Hatóság elnöke, a Közbeszerzési Döntőbizottság február 20-án tette közzé az elmarasztalást. A törvényességi ellenőrzés eredménye szerint az NNGYK nem tudta meggyőzően bizonyítani, hogy a beszerzés feltétlen, pontosabban „rendkívül sürgős” szükségességét. Miként azt sem, hogy előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség miatt a nyílt, a meghívásos vagy a tárgyalásos eljárásra előírt határidők nem lennének betarthatók.

A kifogásolt közbeszerzéssel az NNGYK 100 ezer adag Moderna vakcinát szerzett be, amelynek becsült értéke mintegy 1,5 milliárd forint. (nu, csak nem kezdenek Isten malmai őrölni?)
A NAV szerint gyanús lehet, hogy a ferencvárosi parkolóbotrányban is érintett tulajdonos a 3,15 milliárdos állami Covid-teszt beszerzést elnyerő cégét egy 19 éves borsodi fiatalnak adta el, majd miután az osztalékot is megkapta belőle, felszámolták a vállalkozást. (nu, máris még egy kapás)


„De ki az a Sulyok Tamás?” – ez a kérdés visszhangzott a magyar interneten a Fidesz frakció csütörtöki bejelentése után. A leendő köztársasági elnök valóban ritkán beszélt nézeteiről a nyilvánosság előtt, azonban ez nem jelenti, hogy ne lenne nagyon határozott világlátása. Kiemelte azt is, hogy az integráció a páneurópai mozgalomból született meg. Szerinte Coudenhove Kalergi gróf, Habsburg Ottó, Robert Schumann és Henri Bergson célja „a keresztény Európa egysége volt, amely mentes a nihilizmustól, az ateizmustól és a kommunizmustól”. Ennek alátámasztására több idézetet is ismertetett tőlük, amelyekben arról szólnak, hogy a demokrácia szükségképpen csak keresztény lehet, mert amennyiben keresztényellenes, akkor anarchiába vagy zsarnokságba torkollik. (nu, Isten bocsássa meg nekem, ha csendben megpendítem, hogy már megint a habsburgos, páneurópás hálózati/szabadkőműves vonal látszik erősödni, ráadásul Kalergivel fűszerezve)
Az ügyvéd szerint az Ab jelenlegi elnökének jelölésével Orbán Viktor miniszterelnök Sólyom László és Mádl Ferenc karakteréhez nyúl vissza. "...önmagában az ő megválasztása üzenet a brüsszeli központ felé, hogy azért ez mégsem egy a diktatúra posványában elsüllyedt ország, hiszen egy európai jogot is tudományos szinten művelő, oktató ember, egy alkotmányjogász, az Alkotmánybíróság elnöke lesz az államfő".


A davosi Világgazdasági Fórum 54. éves találkozóján az Európai Bizottság elnöke a következő szavakkal vezette be beszédét: "A következő két év fő problémája nem a konfliktusok vagy az éghajlat, hanem a dezinformáció és a félretájékoztatás...
Donald Tusk lengyel és Alexander De Croo belga miniszterelnökkel közösen tartott sajtókonferenciáján Ursula von der Leyen közölte: a jövő héten két döntés is születik a Lengyelország számára jelenleg zárolt uniós forrásokról. Ennek nyomán 137 milliárd euróig terjedő összeget szabadítanak fel a helyreállítási és a kohéziós alapból.


A mai találkozó egy hosszú folyamat fontos állomása, ami szerinte egy bizalom-újraépítési folyamat volt. Ezen sokáig dolgozott svéd kollégájával, és erre most pontot tehetnek. Sikerült tisztázni kölcsönös jó szándékaikat. A magyar külpolitika barátokat akar gyűjteni, ez a célja és értelme. Minden országgal törekszünk az egyetértésre, együttműködésre. Ahol másképp gondolkodnak a világ dolgairól, ott tiszteletben tartják a nézetek különbségeit. Orbán szerint ritka alkalom, amikor svéd miniszterelnök jár Magyarországon. Svédország igaz barátja volt 1956-ban a magyaroknak, amikor a menekült magyarokat befogadták, második otthont adtak nekik. Hálásak vagyunk ezért a svédeknek.
A Tages-Anzeiger cikke azt állítja, hogy a magyar miniszterelnök pókerjátszmája kifizetődött, hiszen Ulf Kri

stersson végül meghajolt a magyar akarat előtt.


Kéri felidézte azt is, hogy 1993 március 31-én, a Fidesz ötödik születésnapi rendezvényén összeveszett Orbán Viktorral, aki akkor azt mondta, hogy az öt ellenzéki pártnak össze kellene állnia az MSZP-vel szemben, mert ha nem ezt teszik, a szocialisták megnyerik a választást. Kéri ezt őrültségnek nevezte, miután az MSZP-t akkor 10-12 százalékra mérték. De végül kiderült, hogy Orbán Viktornak volt igaza,  hiszen az MSZP 53 százalékos eredménnyel megnyerte az 1994-es országgyűlési választást – ismerte el Kéri László. 


Magyarország mellett Ausztria, Csehország és Szlovákia is arra figyelmeztet, hogy a határaikon keresztül szállított gázra kivetett német adó miatt kénytelenek lehetnek növelni az orosz gázimportot – írja a Financial Times, amely szerint az ügy rávilágít az Európai Unió energiaforrások diverzifikálására irányuló törekvésének feszültségeire. Németország 2022-ben vezette be a tranzitdíjat, hogy fedezze a gáztárolók feltöltésének költségeit, a többi tagállam viszont azzal érvel, hogy a költségnövekedés árt a nyugati szomszédoktól való gázvásárlásra irányuló erőfeszítéseknek. Eközben a Le Monde arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben főképp Orbán Viktor és Robert Fico oroszországi kapcsolatai vannak fókuszban, Ausztria decemberben még mindig a felhasznált földgáz 98 százalékát Oroszországtól vásárolta.


Az orosz-ukrán konfliktusnak nincs harctéri, katonai megoldása, békefolyamatra van szükség, amely lezárja ezt a konfliktust, és egyúttal hosszú távon élhető Európát teremt számunkra – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel.


Csehország fővárosában, Prágában gyűltek össze Közép-Európa szuverenista pártjainak vezetői, parlamenti képviselői, akik csatlakoztak a helyi gazdák demonstrációjához is – írja Toroczkai László saját csatornáján. A Mi Hazánk elnöke maga is Prágába látogatott, hogy szorosabbra fűzze azt a szövetséget, amelynek jelentősége hónapokon belül komolyan felértékelődhet.
Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és más nagy NATO-tagállamok közölték, hogy támogatnák Mark Rutte holland miniszterelnököt a katonai blokk új vezetőjeként, mivel a jelenlegi főtitkár tízéves megbízatásának végére készül. (nu, minél nagyobb görény valaki, annál alkalmasabb a banditás nagypolitikának)


Nyugaton a holland Mark Rutte NATO-főtitkári pozíciójáért kampányolnak, a németek szerint többek között azért, mert erős diplomáciai képességekkel rendelkezik – ő volt az, aki letérdeltette és kidobta volna az EU-ból Magyarországot.


A Nyugat által Ukrajnának szállított haditechnikai eszközök egy része működésképtelenné vált, miután rágcsálók okoztak kárt bennük – jelentette a Le Figaro egy francia katonára hivatkozva, aki a kijevi erők soraiban szolgál. Az ukrán hadseregnek az ország külföldi támogatói által biztosított környezetbarát fegyverek “néha alkalmatlanok a front realitásaihoz, és nem jönnek ki jól egy tényleges konfliktusban” – írja csütörtöki cikkében a francia lap.


A dühös gazdák pénteken, a francia fővárosban megrendezett nagy mezőgazdasági vásár előestéjén ismét traktorral vonultak Párizsba, hogy több kormányzati támogatást és egyszerűbb szabályozást követeljenek.


Komoly viták után a német törvényhozás péntek délután megszavazta a kannabisz ellenőrzött forgalomba hozatalát.


Középtávon Izrael korlátlan biztonsági felügyeletet gyakorolna az övezet fölött, a biztonsági igények szerint ütközőzónát hozna létre a határ mentén, Egyiptommal együttműködésben „déli zárlatot” teremtene az egyiptomi határnál, és teljes izraeli biztonsági ellenőrzést gyakorolna Júdea-Szamária (Ciszjordánia) felett is, valamint izraeli kontrollal az övezet teljes lefegyverzését javasolja.


A Gázai övezetnek az önálló palesztin állam részévé kell válnia, melynek a fővárosa Jeruzsálem lesz – jelentette ki pénteken Mahmúd Abbász palesztin elnök szóvivője, Nabíl Abu Rudejna, válaszul Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő gázai rendezési tervére.


Sötét időket idéző beszédet mondott az egyik palesztin-párti, dél-afrikai képviselő.


A halál óriása, kezében tűvel, táncoló zombi ápolónők és orvosok, valamint ágyban fekvő gyerekek kíséretében

Mi lesz a témája 2024-es ceremóniának?
Az idei bahreini futam teljesen készpénzmentes lesz, a nézők választhatnak, hogy a meglévő fizikai vagy digitális bankkártyáikat használják, vagy készpénzt töltenek fel egy „BIC PAY” plasztikkártyára a hét kijelölt feltöltőstandnál vagy a mobil feltöltőpontokon. A kártyát használó látogatók a fel nem használt egyenlegüket a rendezvény végeztével visszaválthatják. A kereskedők a Festipay integrált POS-termináljait használják majd digitális fizetésre, a termékek kezelésére, valamint a készletellenőrzésre. Az MTI megjegyzi, a magyar alapítású Festipay Közép-Kelet-Európa vezető digitális fizetési és integrált rendezvényszervezési szolgáltatója fesztiválok, rendezvények és helyszínek számára, összesen 13 országban van jelen.


A külgazdasági és külügyminiszter szerint hazánk időben ismerte fel a globális változásokat.


949 megtekintés

تعليقات


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg