top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.11.


A lelkész egyébként úgy érzi, nem kell lemondania, és most intenzív kampányt folytat egyházkerületén belül, hogy a református egyházon belül megmaradt pozícióját fenntartsa. (nu, idevágó cikkünk: Az országvezetés a reálpolitikai haszonért magát  a krisztusi kegyelmet áldozza fel)


Nem terjesztik ki a család fogalmát, és az anyákat sem törlik ki az alkotmány szövegéből. A szavazás előestéjén Varadkar azt mondta, hogy a nem szavazat „visszalépés” lenne, amely rossz üzenetet közvetítene a nem házas pároknak, és fenntartaná a nőkkel kapcsolatos „nagyon régimódi nyelvezetet”. Az alkotmánymódosítás elutasítása nemcsak a kormány, hanem az ellenzéki pártok és érdekvédelmi csoportok számára is vereséget jelent, amelyek egységesen a módosítás melletti szavazást támogatták. A kormány a pénteken, a nemzetközi nőnap alkalmából tartott szavazást úgy harangozta be, mint lehetőséget arra, hogy az 1937-es alkotmányba beágyazzák a befogadást és az egyenlőséget”. A társadalmi változások miatt az alkotmányt már több alkalommal módosították. Egy 1995-ben tartott népszavazáson legalizálták a választók a válást, 2015-ben támogatták az azonos nemű párok házasságának lehetőségét, illetve 2018-ban a szavazók többsége hozzájárult az abortusz tilalmának eltörléséhez is. A közvéleménykutatók szintén leszerepeltek, hiszen a felmérések többsége a voksolást megelőzően azt jósolta, hogy a népszavazáson az igenek kerülnek majd többségbe.


Nos, ez volna a szabadság üzenete: meg nem védünk az erőszaktól, de utána készségesen kiürítjük a méhed. Francesca Rivafinoli írása.


Újabb szomorú példa szólásszabadság korlátozására... Fellebbezünk, és tovább küzdünk.
Az Északi áramlatot is az angolok segítségével robbantották fel. Az akciót atomot is bevetni akaró Lis Truss rövid miniszterelnöksége alatt követték el. A Nordic Times értesülései szerint az akkori védelmi miniszter nem sokkal a robbanás után tett látogatást a skóciai haditengerészeti bázison, majd találkozott a HMS Ambush tengeralattjáró kapitányával, amely egy héttel az Északi Áramlat elleni támadások után visszatért a kikötőbe.

Emellett ő volt a megszervezője annak a búvárokból és robbantási szakemberekből álló DTXG csoportnak, amelyet néhány hónappal az Északi Áramlat robbanásai előtt hoztak létre. A szabotázs után Truss, Shelbrooke és a Clyde-i bázis vezetője egyidejűleg lemondott, a brit parlament vizsgálatát pedig Wallace védelmi miniszter megakadályozta.


Dmitrij Poljanszkij, Oroszország állandó ENSZ-képviselőjének helyettese New Yorkban kifejtette, hogy Moszkva szeretne több információt Emmanuel Macron elképzeléséről, amely véleménye szerint a “harmadik világháború kezdetének kockázatát hordozza”.


Akiben megvan a bátorság a fehér zászlóhoz, a tárgyaláshoz, az az erősebb a pápa szerint.


A NATO-csapatok Ukrajnába küldése megakadályozna minden diplomáciai erőfeszítést a Kijev és Moszkva közötti konfliktus megállítására – figyelmeztetett Róma. VILAG HELYZETE


Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a RIA Novosztyi hírügynökségnek kommentálta Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter kijelentését a NATO-országok katonai személyzetének ukrajnai jelenlétéről. “Nem tudták tovább titkolni” – mondta Zaharova. Korábban vasárnap Sikorski azt mondta, hogy több NATO-ország is küldött már katonákat Ukrajnába. Azt is hozzátette, hogy “egyes politikusokkal ellentétben” ő nem fogja elárulni, mely államok tették ezt.


Az amerikai republikánus törvényhozók olyan törvénytervezetet dolgoznak ki, amely nem ajándék, hanem kölcsön formájában nyújtana nem katonai célú segélyt Ukrajnának – jelentette pénteken az NBC News. Míg a Republikánus Párt úgy tekint a tervre, mint a párt Kijev-párti és Kijev-ellenes frakciói közötti kompromisszumra, a demokraták ragaszkodnak ahhoz, hogy az ő 60 milliárd dolláros, kötöttségek nélküli segélytervezetük “az egyetlen járható út”.


A NATO-t komolyan fenyegetheti az a veszély, hogy az Egyesült Államok kilép a szövetségből, ha Donald Trumpot novemberben újraválasztják – írta szombaton a Telegraph a blokk tagállamainak több diplomatájára hivatkozva. Az európai NATO-országoknak ki kellene dolgozniuk valamilyen stratégiát egy ilyen eshetőség következményeinek kezelésére, és újra kellene gondolniuk a szövetség védelmi képességeit – figyelmeztetnek.


Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök többet árt Izraelnek, mint használ azzal, hogy a Hamásszal vívott háború közepette figyelmen kívül hagyja a gázai civil áldozatokat, de ez nem jelenti azt, hogy Washington nem fogja tovább támogatni a zsidó államot – mondta Joe Biden amerikai elnök. A gázai egészségügyi minisztérium adatai szerint legalább 30 960 ember halt meg és 72 524 sebesült meg október 7-e óta, amikor az IDF megkezdte támadásait a palesztin enklávé ellen válaszul a Hamász Izrael elleni meglepetésszerű támadására, amelyben több mint 1100 ember vesztette életét és 240 embert ejtettek túszul. (nu, ritka randa színjáték: mivel Izrael amerikai segédlettel takarítja ki egész Gázát, ezért kell állandóan úgy csinálniuk, mintha Biden lenne a jó rendőr, Netanjahu pedig a gonosz; ld. még: Több mint egymillió palesztint készülnek fegyverrel Egyiptomba kényszeríteni)


Beni Kasriél (72) 31 éven át a városi rangú Maalé Adummím zsidó település polgármestere, s három éven keresztül pedig Júdea, Szamaria és a Gázai övezet Tanácsának elnöke volt, akit az izraeli kormány még tavaly nyáron kinevezett római nagykövetnek. Csakhogy Sergio Mattarella olasz köztársasági elnök és Antonio Tajani külügyminiszter kijelentette, hogy zsidó telepes múltja miatt, amiképpen a legtöbb európai uniós ország, Olaszország sem hajlandó elfogadni Kasriél kinevezését


Liel Abada Amerikába igazolt a glasgow-i szurkolók ellenséges viselkedése miatt.


A Lord Arthur Balfourt ábrázoló kép helyrehozhatatlan károkat szenvedett.


Pláne ilyen hatalmasak talán soha nem is voltak... és egyszerre ennyi medúza tetem...
Az Együtt Katalóniáért (Junts per Catalunya) párt hetek óta tárgyal a koalícióban kormányzó Spanyol Szocialista Munkáspárttal (PSOE) egy amnesztiatörvényről, amely megszüntetné “a büntetőjogi, közigazgatási és számviteli felelősségét” azoknak, akik közreműködtek a katalán függetlenségi törekvések előmozdításában a 2012 és 2023 közötti időszakban.


Több ezer elítélt szabadult ki a börtönökből.


Marjorie Taylor Greene republikánus kongresszusi képviselő nem sokáig keresgélte a szavakat.


Több százan vettek részt a megmozduláson.
958 megtekintés

תגובות


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page