top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.19.
Komoly belpolitikai botrány robbant ki vasárnap este, miután Magyar Péter a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben közölte, családi veszekedésükről évekkel ezelőtt rendőri jelentés készült, mire Varga Judit is több hetes szünet után közzétett egy bejegyzést: egy párkapcsolati erőszakról szóló kisfilmet. Erre aztán megint reagált Magyar Péter, aki szerint volt feleségét zsarolhatják. "Kedves Judit! Én, mint a gyermekeim anyját, téged egészen eddig védtelek egy ország előtt. Nem tudom mivel zsarolnak és azt sem, hogy miért teszed ezt a gyermekeinkkel."
Másodfokon is tartogatott abszurditást a meg nem történt LMBTQP-zászló elégetésének ügye: a plakátra rákerülő programpont miatt első fokon közösség elleni uszítás miatt egy év próbára bocsátást szabtak ki Barcsa-Turner Gáborra (HVIM), ám másodfokon az ügyészség mindenképpen szeretné, hogy megvalósult közösség tagja elleni erőszakért ítéljék el szigorúbban a vármegyés vezetőt.


A hackermunkában európai liberális lapok is segítettek. A Soros György által az elmúlt években 456 millió forintnyi dollárral támogatott openDemocracy NGO feltörte az Agenda Europe életpárti aktivistacsoport emailjét – tudta meg a Center for Family & Human Rights (C-Fam). Az Agenda Europe egy több mint száz európai keresztény aktivista csoportot tömörítő hálózat, amely a melegházasság, a transzideológia, az abortusz és az LMBTQ ellen küzd 2013 óta.


A kormány konstruktív tartózkodása mellett fogadták el az Európai Békekeret ötmilliárd eurónyi értékű bővítését, Magyarországnak így továbbra sem kell politikai vagy pénzügyi terheket vállalnia az ukrajnai fegyverszállításokból – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.


Pamfilova szerint a részvételi arány 77,44 százalékos volt, történelmi rekord Oroszországban. A bizottság elnöke úgy vélte, a magas részvétel annak köszönhető, hogy az elnökválasztás három napig tartott, és hogy bevezették a mobilszavazó rendszert, amely lehetővé tette a lakcímhez nem kötött voksolást. A Nyugat által Oroszországra gyakorolt külpolitikai nyomást is a mozgósító tényezők közé sorolta.


Emmanuel Macron elnök kijelentései az Ukrajnába küldendő csapatokkal kapcsolatban kontraproduktívak és Oroszország kezére játszanak – jelentette ki az ország parlamentjében a “Engedetlen Franciaország” frakció vezetője, Manuel Bompard az Europe 1 tévécsatornán.


Miközben Emmanuel Macron már NATO-katonák bevetését szorgalmazná Oroszország ellen, az atomiparban vígan üzletel a Kreml által irányított vállalatokkal.


A francia elnök kacérkodása a stratégiai bizonytalanság eszközével első pillantásra a közmondásos „ingyen vacsora”. Robert C. Castel jegyzete. Egy elejtett megjegyzés itt, egy félcáfolat ott és minden különösebb befektetés nélkül komoly hasznot lehet besöpörni. Otthon Le Pennel, az európai arénában Schultz-al, a NATO-ban pedig a jenkikkel szemben. Talán még a végén az oroszok is megijednek. Ingyen vacsorák persze ezúttal sem várnak ránk és a stratégiai bizonytalanság taktikájának is megvannak a hátrányai és a veszélyei. (...) Ha különösen rosszul jár a lap, akkor ez háborút robbanthat ki, ott ahol nem akarunk. Ha pedig ez atomhatalmak között történik, az végkép tönkreteheti az egész hetünket.


Hszi Csin-ping kínai elnök gratulált hétfőn Vlagyimir Putyinnak az orosz elnökválasztáson aratott győzelméhez, és kifejezte abbéli reményét, hogy a két ország közötti kapcsolatok, a stratégiai viszony tovább erősödik a következő években. Az orosz elnök újraválasztása alkalmából küldött gratuláló üzenetében Hszi megállapította: “az elmúlt években az orosz nép egy emberként egyesült, leküzdötte a kihívásokat, és folyamatos haladást ért el a nemzeti fejlődés és megújulás felé”.


“Egy erős, független, szuverén Oroszországról álmodtam” – mondta Putyin.


Az ukrán kormány nem tervezi a Gazprommal kötött gáztranzit-megállapodás meghosszabbítását vagy felváltását mással – közölte Herman Haluscsenko ukrán energiaügyi miniszter.


Donald Trump, a 2024-es republikánus elnökválasztás esélyese azt állította, hogy Volodimir Zelenszkij az egyik “legnagyobb üzletkötő”, akit valaha is ismert, mivel az ukrán államfőnek minden egyes alkalommal, amikor az Egyesült Államokba látogat, sikerül készpénzzel teli zsebbel távoznia Washingtonból.


Románia megkezdte egy olyan légibázis átépítésének munkálatait, amely a NATO legnagyobb európai létesítménye lesz – írja az Euronews. A bázis a Fekete-tenger partján fekvő Konstanca város közelében található, mintegy 130 kilométerre az ukrán határtól.


Az irányelv most az lenne, hogy 2025-ig be kellene tiltani a gázkazánokat. – Ha ez nem példa az ökológiai őrület egy sajátos fajtájára, sőt, idiotizmusra, akkor további példák is bemutatják Brüsszel őrült törekvéseit – fogalmazott a PiS politikusa. Az irányelv azt is meghatározná, hogy 2030-tól minden új épületnek nulla károsanyag-kibocsátásúnak kell lennie. Úgy véli, ez egy ideológiai őrület, amit a legjobban az a tény példáz, hogy az ukrajnai háborúig a gáz volt Európa legnagyobb gazdaságának úgynevezett „tiszta energiaforrása”. Joachim Brudziński arra is rámutatott, hogy tisztán látszik, kik irányítják Brüsszelt, és kiknek az akarata és érdekei érvényesülnek az uniós intézkedések során. „Amíg Németországnak ott volt az Északi Áramlat az oroszokkal, addig a gáz rendben volt. Amikor az Északi Áramlatot leállították, hirtelen felismerték a németek, hogy a gáz fosszilis energia, és már azt mondták, hogy el kellene távolodnunk a gáztól. És mire kellene áttérnünk? A hőszivattyúkra. Hol fogják ezeket a szivattyúkat gyártani? Nos, a német-lengyel határ mentén máris gomba módra nőnek az új gyárak – valójában Németországban.”


A Christian Concern érdekvédelmi csoport szerint a brit kormány által alkotott új definíció miatt könnyen a „szélsőséges” kategóriába kerülhetnek a keresztény hívők is az életpárti, illetve a "gender-kérdésekkel" kapcsolatos biblikus meggyőződésük miatt. Lényegében beláthatatlan következményei lehetnek a brit társadalomban az ún. Prevent-listának.


Izrael éhínséget idéz elő a Gázai övezetben, a lakosság kiéheztetését háborús fegyverként használja - jelentette ki az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben, az Európai Humanitárius Fórumon elmondott beszédében hétfőn.


Október hetedike óta másodszor látogatott el személyesen Izraelbe a német kancellár.


Magyar sakklegendák részvételével tartottak különleges sakkversenyt a berlini parlamentben.
Szombaton kora reggel csaptak fel a lángok a floridai Las Olas Chábád Zsidó Központban.
Az éles megnyilatkozásoktól vissza nem riadó Mihai Tîrnovenanu közösségi oldalán maga is beszámolt az esetről, amely végén a rendőrségen találta magát, azt írta, hogy a csendőrök „brutálisan” tépték le az általuk készített molinót, furgonba kényszerítették, majd a rendőrőrsre szállították. A molinóra egyébként azt írták – Tîrnovenanu közlése szerint -, hogy „Erdély román föld”. A három rendzavaró összesen tízezer lejes büntetést kapott, s őrizetben tartották őket a március 15-i ünnepség végéig, amelyen eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett.


Mi sem bizonyítja jobban, hogy egy kisgyermek már a fogantatástól kezdve emberi lény, mint hogy egészen apró korától hordozza testében azokat a jellegzetességeket, amelyek meghatározzák majd, ki lesz ő, hogyan fog kinézni és milyen tulajdonságai lesznek a későbbiekben: az embernek már létezése első pillanatában eldől a neme, etnikuma, hajszíne, szeme színe és számtalan más jellemvonása. Kicsit több, mint 3 héttel (22 nappal) a fogantatás után pedig elkezd dobogni a szíve. A 4. héten megjelennek kar,-és lábkezdeményei, amelyekkel az 5-6. hét között elkezd spontán és reflexíven mozogni. A megtermékenyüléstől számított 6. héten pedig mérhető az agyműködése és elkezdenek fejlődni a csontjai is. 7 és fél hetes korában a kezeit már össze tudja érinteni és megjelennek a különálló kéz,-és lábujjak is. Ekkor már tud csuklani is.1 002 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK