top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.04.15.
... jelentette az izraeli 12-es televízió katonai forrásokra hivatkozva.


Elképesztő hatékonysággal sikerült visszaverni az iráni támadást.


Irán szerint ezzel rendezték is az ügyet.


Ugyanakkor az iráni Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) közölte, hogy Teheránnak sikerült “fontos katonai célpontokat” eltalálnia és megsemmisítenie, további részletek közlése nélkül. Az IDF korábban elismerte, hogy egyik katonai bázisán kisebb károk keletkeztek.


Az Izraeli Védelmi Erők légibázisát a Negev-sivatagban 7 iráni ballisztikus rakétával támadták meg, az izraeli légvédelem a felvételek szerint nem tudta lelőni őket.
Az amerikai elnök vasárnapra összehívja a többi G7-vezetőt, hogy összehangolják "az Irán arcátlan támadására adott egységes diplomáciai választ".


A G7-hez Olaszországon kívül az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Japán tartozik.


Egy amerikai és izraeli hírszerzési veteránokból álló csoport leplezte le a katari rezsim üzelmeit.


Szerinte ezzel Teherán létrehozott egy arab-izraeli-amerikai koalíciót.


A magyar miniszterelnök leszögezte, "elítéljük az Izrael elleni tegnap esti támadást, és imádkozunk az izraeli nép biztonságáért”.


Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. „A közel-keleti konfliktus kiterjedése súlyos veszélyt jelent a világ és így Magyarország biztonságára is.”


Ha minden ember elmegy, ki fogja megvédeni Ukrajnát? – tette fel a kérdést az ukrán hadnagy.


Az orosz védelmi minisztérium szombaton jelentette, hogy az ukrán elit 25. légideszant dandár kilenc katonája megadta magát az orosz hadseregnek. “A feletteseink nem törődnek velünk, nem akarnak a frontállásokba menni, hogy felmérjék a helyzetet… Jobbnak tűnt megadni magunkat, mint meghalni anélkül, hogy megértenénk, miért és minek” – hangzott el egyikük kihallgatásán.


Április 12-én, pénteken kilenc antiglobalista párt találkozójára került sor a bolgár fővárosban, Szófiában, az Újjászületés (Vazrazsdane) bolgár nacionalista párt meghívására. A találkozón a Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezésére szervezett 2023. augusztus 26-i budapesti esemény több részvevője ismét megjelent. A korábbi, budapesti rendezvény végén sor került a “Budapesti Nyilatkozat ” aláírására is.
A különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntette miatt büntetőügy indult Dávid Sándor, a phytomint.hu, besthirdetes.hu és a pokolafoldon.hu szerkesztője ellen, mert angol nyelvű cikkeket magyarra fordított. Hihetetlen, de ez a mai valóság! (4 tanúvallomás, 4 videó)
Ma még egy „sötét ló” a politikai palettán, ezért az ismert politológus és publicista, Tóth Gy. László segítségét kérte a rejtély megoldásához a Magyar Jelen. Alább Tölgyesi Tibor interjúja.


Ez részben érthető is, hiszen a rendszerváltásnak nevezett időszakban nagy erők munkálkodtak azon – jelzem, sikerrel –, hogy lényegében minden maradjon a régiben. Ahogy tíz évvel ezelőtt Országkép című könyvében Bíró Zoltán irodalomtörténész, politikus, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet korábbi főigazgatója írta: „A pétergáborok, biszkubélák, ávós pribékek politikai osztálya nemcsak szellemében, hanem fizikai valójában is maradt tartósan, mint a rendszer része, arculatának legalábbis az egyik fő vonása. Ott éktelenkedett a rendszerváltásig. Azt hittük egy rövid ideig, hogy csak addig, de attól kezdve egyszer s mindenkorra eltűnik. Azt már az MSZP, az utódpárt és szövetségese, az SZDSZ garantálta, hogy ne tűnjön el. És garantálták azok a magukat jobboldalinak hirdető, rendszerváltó szerepben tetszelgő politikai parvenük, akik megakadályozták, hogy ez a fajta ávós utód szociálliberális erőcsoport kiszorítható legyen a magyar közéletből. És tettek értük mindenekfölött azok a »nemzetközi« gazdasági és politikai csoportok, amelyek a pórázt fogták.”


Nagy felháborodást váltott ki egy ötödikes kislány esete a napokban az Egyesült Államokban. A tanulónak nem engedték, hogy vallásközi imacsoportot indítson általános iskolájában annak ellenére, hogy egy héttel a kérelme benyújtása előtt engedélyt adtak egy LMBTQ-klub létrehozására ugyanabban az iskolában. Az intézményből korábban kirúgtak egy edzőt, mert minden meccs után imádkozott.
Meglepő, mert mindenhol azt mondta, hogy legalább 120 évig fog élni. (nu, csak ijesztgetett...)
Nemrégiben egy drámai hangú e-mailt kaptam a Püski Könyvesházból, amelyben az állt, hogy április végén bezárhat a legendás könyvesbolt. Az ok prózai: az üzlet fenntartása egyszerűen ellehetetlenült, ugyanis alig vásárolnak könyveket már a jobboldali magyarok is. A történet szerencsére még nem lezárt ügy, megmenthető az ország talán leghíresebb könyvesboltja, de ehhez mi is kellünk, gondolkodó, nemzeti elkötelezettségű magyarok. Segélykiáltás, méghozzá hangos segélykiáltás lesz ez a cikk. Talán még időben vagyunk, és nem lesz szükség rekviemre, vagyis gyászmisére is.924 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page