top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.04.18.
Annak ellenére, hogy kiterjedt integrált rakétavédelmi rendszert alkalmaztak, amely az úgynevezett "Vaskupola" rendszerből, amerikai gyártmányú Patriot rakétaütegekből, valamint az Arrow és David's Sling rakétaelhárító rakétákból áll, valamint amerikai, brit és izraeli repülőgépek, továbbá amerikai és francia hajófedélzeti rakétavédelmi rendszerekből, jóval több mint egy tucat iráni rakéta csapódott be erősen védett izraeli repülőtereken és légvédelmi létesítményekben. Az a tény, hogy Irán hiteles elrettentő pozíciót alakított ki anélkül, hogy megzavarta volna a főbb politikai célokat és célkitűzéseket, maga a győzelem definíciója.


Ugyanakkor már maga a döntés megszületése is mutatja Izrael vezetésének a komoly szándékát a válaszcsapás kapcsán, de a jelek szerint a zsidó állam továbbra is igyekszik úgy megtervezni az újabb támadást, hogy elkerüljenek egy regionális háborút.


A zsidó állam sem maradt adós a válasszal a nemzetközi sóhivatal bizottságának.


A tunéziai származású tulajdonos Farage kérdésére elmondta, hogy nagyon örült annak a lehetőségnek, hogy az MCC Brussels rendezvényét a Claridge fogadhatta be.
Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig. Amíg ez a kérdés nincs megválaszolva, addig semmilyen migrációval kapcsolatos uniós rendelkezés nem működik – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben kedden. Orbán Viktor Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnökkel és Fabrice Leggerivel, az EU határvédelmi ügynöksége, a Frontex korábbi vezetőjével, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés (RN) párt listavezetőjével az Európai Parlamentben tartott nyilvános beszélgetést.


Az ADF nemzetközi keresztény jogvédő szervezet gyors és hatékony közreműködésének köszönhetően a belga bíróság engedélyezte a Nemzetközi Konzervativizmus konferenciának a folytatását, a rendőri blokád megszűnt. Orbán Viktor arról beszélt, hogy nagypapaként az is érdekli, hogy milyen ország lesz Magyarország 2100-ban, és szerinte a migráció tétje az, hogy milyen civilizáció lesz Európában. "Keresztény civilizációban a legjobb élni, miért adnánk fel?" – tette fel a kérdés, hozzátéve, hogy az iszlám is egy értékes civilizáció. A keverésük viszont nem hoz jó dolgokat.  Azzal folytatta, hogy a magyarok gondban vannak, mert csökken a vallásosság az országban, az egyház nem erős. "Kereszténynek lenni nehéz" – fogalmazott, mert szerinte sokkal nagyobb a kísértés, hogy ne kövessük Jézus tanításait. A kormány szerepéről azt mondta, nem kényszeríthetik az embereket, hogy a vallást kövessék, viszont tudják támogatni a családokat, és a gyermekvállalást, valamint tehetnek a kulturális örökség fenntartásáért is. 


2014 őszén Richard Spencer Magyarországra érkezett egy zárt körben tartandó konferenciára szervezőként, több neves jobboldali gondolkodóval együtt, akik hozzá hasonlóan elhitték az orbáni propagandát, hogy Magyarország egy olyan hely, ahol szívesen látják az ilyesmit. Tévedtek. Akkoriban Spencer az amerikai alt-right egyik meghatározó alakja volt, a későbbiekben Donald Trump elnökké választását is támogatta, igaz, később csalódott benne, de ez most nem ide tartozik. 2014-ben még csak Orbán Viktorban csalódott. Ugyanis akkoriban Pintér Sándor belügyminiszter 2014. szeptember 29-én betiltotta az NPI október 3. és 5. közötti, Budapestre tervezett konferenciáját, és utasította az országos rendőrfőkapitányt, hogy kezdeményezze beutazási és tartózkodási tilalom elrendelését a tanácskozás előadóival szemben (sok ismert név felmerült akkoriban, köztük az orosz filozófusé, Alexandr Duginé is). Erre azután került sor, hogy Orbán Viktor utasította a belügyminisztert, hogy "minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza meg a konferenciát." Ez meg is történt, több embert letartóztattak, Spencert pedig kitiltották Magyarországról. Ennyire volt "baráti" a NER egy nemzetközi jobboldali konferenciával szemben. "Üdv a klubban, Miniszterelnök Úr! Üdv abban a klubban, amibe Magyarországon Ön kényszerítette be a valódi jobboldaliakat. Becsület Napja, European Fight Night, Gerd Honsik, Európa Kongresszus... Soroljam még? Ezeket az eseményeket az Ön rendszere próbálta ellehetetleníteni." Egyébként valóban elképesztő, ahogy a belga rendőrség eljárt, csak éppen ez nem pusztán azt bizonyítja, hogy a globalisták nem tűrnek ellenvéleményt, hanem azt, hogy a megalkuvó és gyáva ún. konzervatív politika és a nekik tett gesztusok nem érnek semmit. Nem alternatíva.


Ukrajnát a nyáron összeomlás fenyegeti a frontvonalon, mert a katonák morálját a harcok és az ellátmányhiány is megviseli – mondták a Politico című lapnak névtelenséget kérő magas rangú tisztek. Szerdán a hírportál szerkesztője, Jamie Dettmer megosztotta komor véleményét Ukrajna jövőjéről, miután egy hónapig járta az országot, ahol politikai vezetőkkel, katonatisztekkel és egyszerű polgárokkal készített interjúkat. A tisztek csak azzal a feltétellel egyeztek bele a beszélgetésbe, hogy nem nevezem meg őket – mondta.„Kérdezz meg egy ukrán katonát, hogy továbbra is hisz-e abban, hogy a Nyugat Kijev mellett áll, »ameddig csak kell«” – Jamie Dettmer ezzel a kérdéssel kezdte a Politicón megjelent véleménycikkét, melyet az Index szemlézett. Ez az ígéret teljesen üresen cseng, tekintve, hogy négy hét telt el azóta, hogy utoljára kaptak lövedéket – panaszkodott a szerzőnek a frontvonalból egy ukrán tüzérségi egység katonája.


A szlovák miniszterelnök régóta bírálja a Nyugat Ukrajnával kapcsolatos stratégiáját, hangsúlyozva, hogy a konfliktusnak nincs katonai megoldása.


Japán vállalatok továbbra is részt vesznek a Szahalin-szigetén zajló orosz energetikai projektekben, mivel azok fontosak Tokió energiabiztonsága szempontjából – jelentette be kedden az ország külügyminisztériuma.


Az ukrajnai harcok és a gázai konfliktus az emberiség történetében az első olyan háború, amelyben a mesterséges intelligencia által irányított fegyverek jelentős szerepet kapnak. A hadviselésben valami új kezdődött, semmi sem lesz már úgy, mint régen. A gépek vezérelte harcra a tudósok hiába figyelmeztettek...


Több tucat, az Astra műholdon keresztül sugárzott tévécsatorna adása szakadt meg, miután Oroszország támadást intézett szerdán az ukrán műholdas műsorszórás ellen – tudatták ukrán műsorszolgáltatók.


A YouTube már jó ideje küzd a reklámblokkoló szoftverekkel és appokkal, és próbálja rávenni a felhasználókat, hogy ha hirdetések nélküli videózást szeretnének, az ilyesmik használata helyett inkább nevezzenek be a YouTube Premium előfizetésére (ez havi 1790 forintért száműzi a reklámokat). Most minden eddiginél drasztikusabb akcióba vágtak bele, és az olyan okostelefonos alkalmazásokat, amelyek reklámmentesítik a YouTube-ot, egyszerűen letiltották a videók eléréséről.


A partnereknek egyebek között közös vezetéknevük lehet, jogosultak lesznek özvegyi nyugdíjra.


A módosítás értelmében a nem jogi megváltoztatásához nem lesz már szükség nemi diszfóriáról szóló diagnózisra.
Beléphetnek ezentúl az abortuszklinikákra az életpárti aktivisták Olaszországban, az ellenzék kiakadt.


Megy az adok-kapok a sürgősségi fogamzásgátló tabletta és a szülői beleegyezés körül Lengyelországban.


Ha nem vigyázunk, visszatérhet a kanyaró vagy a szamárköhögés. (nu, csak épp az a baj, hogy Ny-Eu nagy részén nem kötelezők a védőoltások, mégsem tért vissza a kanyaró vagy a szamárköhögés; épp ideje ledönteni a honi oltásbálványt)


Kik is az igazi rémhírterjesztők?
Új módszertan és az elhanyagolt kínai források vezették Aydemir Hakan török kutatót a tudományos áttöréshez: talán mégis Anonymusnak volt igaza. Még a székelyek vándorlása is követhetőnek tűnik!882 megtekintés

留言


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page