top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.04.25.
Forgács István 2022 januárjában közölt cikket a beszédes "Családi pótlék emelése? Köszönjük, nem. Azaz: köszönjük, ne!" címmel. Ebben egyebek mellett az alábbiakat írja: Felelősen gondolkodó, a társadalmi felzárkózás és a cigány közösségek kérdését ismerő ember nem támogathatja a családi pótlék pénzbeli emelését. Sokaknak valóban sokat segíthet a megemelt családi pótlék, de a felzárkózásban érintett családok többségének a többszörösére emelt összeg sem jelentene megoldást, mert azzal a pénzzel megfelelően kellene tudni bánni (még akkor is, ha úgysem lenne sok), amihez pedig más is kell.


Oroszország elkötelezett az afrikai országok függetlenségének és biztonságának előmozdítása mellett – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a harmadik “Oroszország-Afrika” nemzetközi fórumon elhangzott videóbeszédében: Mi a következő lépés?” című rendezvény megnyitóján.


Különösen nagy értékű vesztegetés elfogadásának gyanújával őrizetbe vették Tyimur Ivanov orosz védelmi miniszterhelyettest - közölte kedd este az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtószolgálata. Az ügy részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy Vlagyimir Putyin elnököt és Szergej Sojgu védelmi minisztert tájékoztatták a helyettes tárcavezető őrizetbe vételéről. A 49 éves Ivanov miniszterhelyettesként a vagyonkezeléséért, a csapatok elszállásolásáért, a lakhatásért és az egészségügyi ellátásért felelős. Ő felügyeli egyebek között a katonai közbeszerzéseket, építkezéseket, felújításokat.


Az ukrán 115-ös gépesített dandár egyes alakulatai egyszerűen megfutamodtak Ocseretine térségében, ezért szakadt át a frontvonal – írja a Forbes nyomán a Portfólió.


A Politico forrásai szerint az ukrán erők eddig kétszer használták a nagy hatótávolságú rakétákat, az egyiket éppen egy krími orosz katonai bázis ellen.


Az amerikai szenátus kedden elfogadta az a törvényt, amely rákényszeríti a TikTok videómegosztó alkalmazás jelenlegi kínai tulajdonosát, hogy egy éven belül váljon meg tőle.


A kanadai kormány engedélyezte, hogy az Airbus orosz gyártású titánt használjon gyártási folyamataiban, annak ellenére, hogy az első nyugati államként szankcionálta a stratégiai fontosságú fém használatát. (nu, mindig akadnak egyenlőbbek...)


“A mai nap fordulópont az európai biztonság szempontjából, és mérföldkő az Egyesült Királyság védelmében. Ez egy generációs beruházás a brit biztonságba és a brit jólétbe, amely biztonságosabbá tesz minket otthon és erősebbé külföldön” – jelentette ki, és a kiadási tervet “nemzetvédelmünk generációnk legnagyobb megerősítéseként” üdvözölte.


Nem, nem a háború. És még a klímaváltozás sem. A „szélsőjobboldali” hatalomátvétel jelenti a legnagyobb veszélyt Európa jövőjére nézve a Politico uniós törvényhozók körében végzett felmérése szerint. Mint írják: „a felmérésben részt vevő leköszönő európai parlamenti képviselők Európa jobbra tolódását és a populizmus térnyerését említették a kontinens előtt álló legnagyobb kihívásként.


Előbb-utóbb polgárháború kezdődik a Nyugaton – jelentette ki Elon Musk amerikai vállalkozó és milliárdos az X közösségi hálózaton. “A háború úgyis elkezdődik, akár akarjuk, akár nem” – írta. Musk így reagált Gad Saad kanadai professzor bejegyzésére, amelyben a tudós arra figyelmeztetett, hogy a Nyugat által választott civilizációs öngyilkosság útja, amely a migránsok szabályozatlan beáramlásával jár, előbb-utóbb oda fog vezetni, hogy a nyugati országok lakói felkelnek és polgárháború kezdődik.


“Ha Izrael ismét hibát követ el, és iráni területet támad, nagyon különböző következményekkel kell szembenéznie, és nem biztos, hogy marad valami Izraelből” – mondta Raiszi.


Azt mondta, amikor az őrökhöz ért, hogy nem hiszi el, hogy őt nem engedik be a munkahelyére, miközben a Hamasz terrorszervezet támogatói szabadon járnak-kelnek a kampuszban. Az amerikai antiszemitizmus soha nem látott méreteket öltött, a muzulmán diákok többségbe kerülésének köszönhetően (nu, helyesebb így: következtében)


New Yorkban kedden is folytatódtak a palesztinpárti tüntetések azt követően, hogy hétfőn több mint száz Izrael ellen demonstráló aktivistát vettek őrizetbe a rendőrök a New York Egyetemnél is.
A palesztin-párti csőcselék az erőszaktól sem riadt vissza a világhírű egyetemen.


8,3 millió ember került feketelistára Kínában, amiért nem fizették ki az adósságaikat. A listán szereplő adósok nem foglalhatnak maguknak szállodai szobát, nem vásárolhatnak ingatlant, nem használhatnak fizetős autópályákat vagy fizetésre szolgáló alkalmazásokat, de még csak nem is szállhatnak fel gyorsvonatra vagy repülőre.


Ilaria Salis egy cseppet sem bánja, hogy ártatlan embereket támadott meg, és nagyon motivált, amiért az EP-választásokat követően a mentelmi jogára hivatkozva kiszabadulhatna a magyar börtönből.


Erőszakossá vált a Szent György-napi londoni felvonulás, miután összecsaptak a rendőrséggel, négy embert letartóztattak – írja a helyi mainstream média.
Nyugat-Európa a humanizmus és szolidaritás eszméjét hamis liberális ideológiává változtatta, mely mögött a keresztényellenesség áll. A mély hitehagyás és ateizmus által süllyedt bele a világ a liberális humanizmus és szolidaritás eszméjébe. Negatív jelzőket talált ki azokra, jelesül a konzervatívokra, akik ellenállnak korunk eme eszméjének. Így vált Orbán Viktor a nyugati sajtóban szélsőjobbossá, homofóbbá, rasszistává, fasisztává, diktátorrá, aki nem humánus, nem szolidáris. A Nemzeti Konzervativizmus Konferencia (NatCon) így vált elutasítottá Brüsszelben, így lett Európa-ellenessé, kitagadott szélsőjobbossá.


Nagy vihar van készülőben a német labdarúgásban. Május 17-e áttörést jelenthet a német profi labdarúgásban a meleg játékosok számára. Az utolsó forduló előttre időzítették ugyanis Németországban a Sport Free névre hallgató kezdeményezést, amelynek a célja, hogy végre láthatóvá tegye a homoszexualitást a profi futballban. Német források szerint eddig nagyrészt bujkáltak az érintett játékosok, miután ellenséges hangulattól kellett tartaniuk  a stadionokban. A példa nélküli kezdeményezéshez több klub is csatlakozott, többek között a BL-elődöntős Borussia Dortmund, és a magyar játékosokat foglalkoztató Freiburg, illetve Union Berlin, így eddig nem látott színre lépésnek lehetünk szemtanúi a következő hónapban. A szervezők úgy látják, ez nem csak a sportolóknak szól, hanem mindenkinek – sportolóknak, gyerekeknek, fiataloknak és az egész társadalomnak. Megfogalmazásuk szerint ezzel világos üzenetet küldhetnek a játékosok, hogyan is akarnak élni.

Május 17-én egyébként szerte a világon olyan akciókra kerül sor, amelyek felhívják a figyelmet a queer sportolók kihívásaira. Az egy másik kérdés, hogy mit szólnak majd mindehez a német futballszurkolók, akiknek egyébként már nagyon elegük van az LMBTQ-propagandából, és ezt egyre többen jelzik is a lelátókon. Steinbach József püspököt választotta lelkészi elnökének a Zsinat. Pásztor Dániel tiszáninneni püspök marad a lelkészi alelnök. Balog Zoltán püspök Zsinat lelkészi elnöki tisztségéről való lemondását határozatok keretében vette tudomásul a Zsinat – közölte honlapján a Magyar Református Egyház.840 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page