top of page

Mindennapi szemezgetésünk (21:29) 2022.08.16.


Ukrajna egyelőre megmenekült az államcsődtől

A múlt héten Kijev egyezséget kötött hitelezői többségével arról, hogy két évre felfüggeszti adóssága törlesztését. Ez részleges államcsőd.


Nagy a tét: az ENSZ főtitkára Ukrajnában találkozik Erdogannal és Zelenszkijjel

A főtitkár pénteken Odesszába is ellátogat majd.


Olyan nukleáris rakétát villantott Amerika, amivel Moszkvát és Pekinget is elrettentheti

Kedden közölte hivatalosan Washington, hogy megtörtént a Minuteman III interkontinentális ballisztikus rakéta tesztelése, melyet anno az ukrán-orosz háború, majd a kínai hadgyakorlatok miatt halasztottak el. Peking nemrég éles rakétákat lőtt ki a Tajvani-szorosban, olyat is, mellyel amerikai földet is elérnek, ezek után döntöttek úgy az amerikaiak, hogy ők is bevetik a saját rakétájukat.


A vereség ára: Az USA pontosan egy éve szenvedte el a 21. század legdrámaibb katonai vereségét, de a valódi következmények még csak ezután jönnek

George W. Bush, aki az afganisztáni háborút kirobbantotta, azt ígérte, hogy gyorsan véget vet a 9/11-es terrortámadásokra válaszul indított, alig felfogható konfliktusnak. Ez azonban sem neki, sem utódainak, Barack Obamának vagy Donald Trumpnak nem sikerült.


Amerika megadja a vízumot az iráni elnöknek, hogy felszólalhasson az ENSZ-ben

Az amerikai külügyminisztériumot állítólag köti az ENSZ megállapodás és vízumot kell kiadni a tagállamoknak, dacára, hogy az iráni rezsim amerikai vezetőket fenyegetett.


Putyin legfontosabb nyilatkozatai! Egyre több ország és nép választja identitása, hagyományai, értékei alapján a szabad, szuverén fejlődés útját

Hegemóniájuk fenntartásához konfliktusokra van szükségük. Ezért előkészítették az ágyútöltelék sorsát Ukrajna népének, végrehajtották az "oroszellenes" projektet, hunytak szemet a neonáci ideológia terjedése, a Donbas lakóinak lemészárlása , felpumpálta és továbbra is fegyverekkel pumpálja fel a kijevi rezsimet.


Putyin szerint a nyugati országok katonai konfliktusok kirobbantásával akarják fenntartani hegemóniájukat

A Nyugat megingatta az európai biztonság rendszerét, és ágyútölteléknek használja Ukrajnát – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a X. Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencia részvevőihez intézett keddi beszédében.


Iszlám Dzsihád: Már készülünk az Izrael elleni harcok következő fordulójára

A terrorszervezet magas rangú tagja szerint "a katonák nem fognak habozni, hogy válaszoljanak a palesztin vezetők elleni izraeli merényletekre".


Bekérette a külügy Észtország budapesti nagykövetét

Mégpedig elfogadhatatlan, Magyarországot bíráló politikusi nyilatkozatok miatt. "Jelenleg négy Gripen repülőgéppel és ötven katonával teljesít a Magyar Honvédség szolgálatot, tehát magyar katonák dolgoznak Észtország biztonságáért. Nem alaptalan és hazug bírálatokat várunk cserébe."


Sziget fesztivál, pazarló rongyrázás klímavédelem idején

Nem tudom, hogy mennyi mindent volt szükség szállítani ehhez a nagyszabású rendezvényhez, de le merném fogadni, hogy töméntelen mennyiségű szén-dioxid kibocsátással járt az egész. Félreértés ne essék, én személy szerint egyáltalán nem a felhőtlen boldogságot irigylem az ottlévőktől, csupán igyekszem számonkérni a globális mintának megfelelni igyekvő közszolgálati posztokat betöltőket azért a következetlen magatartásért, amit ők tanúsítanak.


Lancea Regis díjjal tüntették ki Jelenczki István filmrendezőt

Az esztergomi királyi palotában és kápolnában, Szent István szülőhelyén Jelenczki Istvánnak adták át vasárnap a Lancea Regis díjat, amellyel a filmrendező életművét díjazták. A képzőművész munkásságát Szakács Árpád újságíró, publicista méltatta.


Felmérés: a magyaroknak a család az első, a hitélet kevésbé fontos

A Mathias Corvinus Collegium és az Ifjúságkutató Intézet felmérésében azt vizsgálta, hogy öt európai országban mennyire fontos az embereknek a vallás, a család és a politika. A vallási ügyek támogatottságában szintén nagy különbségek vannak az öt vizsgált országban: a magyaroknak csak a 27 százaléka támogat egyházi célokat, míg a környezetvédelmi ügyek iránt 37 százalékuk, a szegények megsegítéséért 54 százalékuk, a családokat és a gyerekeket segítő célokért pedig 59 százalékuk hajlandó pénzt vagy időt áldozni.


RECEPT – Ha a hisztéria már elindult, megy minden magától, mint a karikócsapás !!

Félelmetes ruhákba beöltözött ápolókat, orvosokat kell látni a médiában, akik a fertőzött emberek körül sürögnek. Mindenkit távolságtartásra és maszkok viselésére kell kötelezni, kijárási tilalmakat foganatosítani és éjjel nappal bombázni az embereket a hírekben az elhunytak növekvő számáról, a korukról és sulykolni kell minden nap, hogy mennyivel “nőnek a számok”, az esetek, a halálok. Amikor a hisztéria így elindult, már megy minden magától, mint a karikócsapás, az emberek egymást fogják hergelni és pánikoltatni a társadalom minden rendű és rangú rétegében. Nem kell félni a lelepleződéstől, mert az emberi ostobaság határtalan. Természetesen a boncolásokat meg kell tiltani, nehogy az egész csalás ilyetén könnyen kitudódjon.


David Icke és a sertésinfluenza

"... és látni fogod azokat a vádakat, amelyekkel az FBI-nál feljelentették az oltás mögött álló érdekcsoportokat, szervezeteket"486 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page