top of page

Mindennapi szemezgetésünk – idegennyelvű, külföldi sajtóból is (2022.05.16.)

Frissítve: 13:45


Most már tudjuk – ezek a gazemberek mind előre megfontolt szándékkal HAZUDTAK!!! Ugye, világos? Sajnos így utólag tudjuk, hogy az!

Sose felejtsd el milyen hazugságok árán vették rá az embereket, hogy akár az életükkel játszanak. Hogyan is lehetne ezekben az "emberekben" a jövőben még megbízni?! Hazudtak, elhallgattak, ferdítettek, kényszerítettek, zsaroltak, mérgeztek, nyomorítottak és vették el emberek millióinak normális életét... sokaknak pedig az utolsó szívdobbanáshoz vezető utat mutatták.Az uniós főképviselő is elismerte: Magyarország sikerrel képviseli álláspontját embargóügyben

Egyelőre nem lesz megegyezés az olajembargóról – mondta Josep Borrell.


Állítólag már a Kremlben is fontolgatják a kivonulást Ukrajnából

A washingtoni orosz nagykövet szerint a Kreml hatalmi struktúráján belül egyesek készek feladni a harcot, visszavonni a megszálló csapatokat, sőt "bűnbánatot tanúsítani".


Henry Kissinger: Egy teljesen új korszakban élünk

"Oroszország addig fog harcolni, amíg a konfliktus fel nem emészti katonai képességeinek és erőforrásainak akkora részét, hogy az kockáztatja nagyhatalmi státuszát" – mondta.


Állítólag 40 zsidó harcol még Mariupolban

Zelenszkij vezető tanácsadója szerint az ostromlott Azovsztal komplexumot elkeseredetten védő Azov-alakulatnak nincs köze a szélsőségességhez.


Fico azt üzente Zelenszkijnek, hogy a szlovákok nem a szolgái

„Szlovákiának semmi köze ahhoz a háborúhoz, amelyet Ukrajna vív az Egyesült Államok érdekében". Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnöke azt üzente Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy a szlovákok nem a szolgái. A Smer-SD szerint Zelenszkij azt követeli Szlovákiától, hogy „értelmetlen szankciókat“ fogadjon el az olcsó és biztonságos orosz olaj- és gázellátás leállításának formájában. „Zelenszkij emberei szó szerint azzal fenyegetnek minket, hogy ha Szlovákia nem fog engedelmeskedni Ukrajnának, akkor Ukrajna lesz az, aki leállítja az olaj- és gázellátásunkat“ – mondta Fico, hozzátéve, hogy kormányfőként megvétózná az orosz olaj- és gázellátás leállítására vonatkozó „értelmetlen szankciókat“. A Smer-SD elnökének elmondása szerint, ha kormányon lennének, minden háborús menekültnek segítenének, de a „Porschén közlekedő spekulánsoknak“ nem. Fico továbbá a fegyverszállítást is elutasította, és a konfliktus békés megoldását hangsúlyozta. „Szlovákiának semmi köze ahhoz a háborúhoz, amelyet Ukrajna vív az Egyesült Államok érdekében. Oroszország nem a halálos ellenségünk, és nem is lehet az. Mi nem akarunk ellenségeket“ – közölte Fico. (v)

Zelenszkij azzal vádolja Macront, hogy engedményeket tenne Oroszországnak

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal vádolta meg Emmanuel Macron francia elnököt az Európai Parlamentben a hét elején elmondott beszédét követően, hogy engedményeket tenne Oroszországnak a két ország közötti konfliktus lezárása érdekében. A francia elnöki hivatal cáfolja az állítást. A BFM francia hírtévé idézett olyan ukrán sajtóértesüléseket is, amelyek szerint a francia elnök azt javasolta ukrán kollégájának, hogy tegyen területi engedményeket Oroszországnak. Az ukrán elnök még pénteken jelentette ki a RAI 1 olasz köztelevíziónak a Telegram oldalán közzétett interjújában, hogy “nem vagyunk hajlandók területet veszíteni azért, hogy megmentsük valamit vagy valakit”. Volodimir Zelenszkij szerint Emmanuel Macron “egy nem túl korrekt” javaslatot tett azért, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök “arcvesztés” nélkül kerüljön ki a konfliktusból. “Felesleges megoldást kínálni Oroszországnak, és Macron hiába próbálkozik” – fogalmazott az ukrán elnök. “Tudom, hogy eredményeket akart elérni az Oroszország és Ukrajna közötti közvetítésben, de nem sikerült” – tette hozzá Volodimir Zelenszkij, utalva arra, hogy az ukrajnai orosz invázió kezdete óta rendszeresen beszél telefonon a francia elnökkel. “Amíg Oroszország maga nem akarja és nem érti meg, hogy muszáj (befejeznie a háborút), nem fog tudni semmilyen megoldást találni” – vélte az ukrán elnök. Emmanuel Macron az Európai Parlamentben hétfőn elmondott beszédében úgy fogalmazott, hogy Oroszország “megalázása és revansszellem nélkül kell arra törekedni, hogy visszaállítsuk a békét a kontinensen”. (v)


Német gázstratégia: Az idősek töltsék a telet Mallorcán

Zseniális, igaz nem önzetlen ötlettel állt elő a Független Utazási Irodák Szövetségének elnöke.


Az orosz oligarchák paradicsomában van villája Zelenszkijnek

A több mint 400 négyzetméteres villa mindössze 400 méterre fekszik a tengerparttól.


Fehér zászlóval jött ki az Azovsztalból az ukrán katonák egy kisebb csoportja

A tájékoztatás szerint 10 ukrán fegyveres hagyta el fehér zászlóval az acélmű területét, akiket a népi milícia őrizetbe vett.


Francesca Rivafinoli: Agyő, nyájam, vigyázz saját magadra!

Ott kezdődik, hogy ha az egyszerű hívő (és akkor itt magamra is gondolok) az „Imádkozz a papokért és a hivatásokért!” felszólításra nem tud vagy nem hajlandó azzal válaszolni, hogy következetesen szán napi mintegy 20 másodpercet egy vonatkozó fohász elmondására (ez negyven év alatt összesen 3,4 nap feláldozását jelentené a potenciális örök élet előtt úgy, hogy ima közben nyugodtan lehet akár napozni is vagy buszra várni), akkor nehezen várható el, hogy a másik egyszerű hívő készségesen és kitartóan eleget tegyen a meghívásnak, miszerint „Szenteld nekem az egész életedet, dolgozz az aratásomban nullahuszonnégyben, kövesd az én akaratomat mostantól mindig ott, ahová éppen vezetlek, valamint viseld el szelíden és derűsen, illetve motiváld kedvesen azokat a követelőző híveket, akik egységnyi energiával inkább kritizálnak, mint hogy konstruktívan segítenének”.


Még egyszer a WHO hideg puccs tervezetéről

Napirenden van a WHO Nemzetközi Egészségügyi Szabályzatának módosítása a WHO és az USA gyógyszeripar elképzelései szerint. Amennyiben ez megvalósul, a komplett magyar egészségügy idegen irányítás alá kerül. Úgy a kormány, mint a balliberális ellenzék mélyen hallgat a kérdésben.


Az Európai Uniót meglepte, hogy Oroszországban nincs élelmiszerhiány. Számos külföldi publikáció elemezte kutatásai során az európai és orosz éttermek étlapját.

Például a BFM TV francia tévécsatorna riportereit meglepte az orosz polcokon található termékek bősége, és ennek szenteltek egy jelentést. Az újságírók Moszkvában forgatták a történetet – közölte az ABN. Nagyon meglepődtek, amikor megtudták, hogy az orosz éttermekben továbbra is nemcsak helyi ételeket "főznek", hanem koreai, francia, olasz, japán és más ételeket is. Kiderült, hogy az oroszellenes szankciók nem okoztak élelmiszerhiányt Oroszországban.


Pártot alakít Márki-Zay Péter

"Létrehozzuk a civilek pártját" jelentette be Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, az ellenzéki összefogás volt miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán hétfő reggel.


Hat ország zsűrijének szavazatait módosították az Eurovízió szervezői

Szombat este került megrendezésre a 2022-es Eurovíziós Dalfesztivál, ahol – nem nagy meglepetésre – Ukrajna a lehető legsimábban nyert, a nézői szavazatok esetében a lehetséges 468-ból 431-et begyűjtve. A versenyt azonban egy botrány is kíséri, hat ország zsűriszavazatait ugyanis kicserélték, maguk az államok viszont nem értik az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) magyarázatát, így további hivatalos indoklást várnak.

AZ EBU ELVÁGTA A VONALAT, ÁLLÍTJA AZERBAJDZSÁN


Elismerik Beke István és Szőcs Zoltán hősies helytállását

Közel három év után végre személyesen is átveheti a Vasvári Pál-díjat Beke István és Szőcs Zoltán, akik Székelyföld autonómiájáért küzdöttek, és akiket politikai okok miatt, koncepciós eljárás nyomán öt-öt év börtönbüntetésre ítéltek.


701 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page