top of page

Mindennapi szemezgetésünk – idegennyelvű sajtóból is (15:30) 2022.04.15.


Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége által közzétett hivatalos adatok megerősítik, hogy a teljesen beoltott népesség tette ki a március folyamán Angliában bekövetkezett összes Covid-19-halálozás 92%-át, de ami még megdöbbentőbb, hogy ezeknek a halálozásoknak a 82%-a a háromszorosan beoltott lakosság körében történt. De történik valami, ami ennél is furcsább. A Covid-19 jelenleg ismét növekszik az Egyesült Királyságban, de az adatok megerősítik: az esetek, a kórházi kezelések és a halálozások száma a háromszorosan beoltott lakosság körében nőtt, míg a beoltatlan lakosság körében jelentősen csökken.
Finnország és Svédország Oroszország ellenségei lesznek, ha csatlakoznak a NATO-hoz – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke. „Szó sem lehet többé a Balti-tenger atommentes státuszáról – az egyensúlyt helyre kell állítani” – írta a Telegramon. (v)

A Kpler árupiaci hírszerző cég adatai szerint India Oroszországból származó szénimportja márciusban több mint két éve nem látott csúcsra ugrott. Az Európai Bizottság a múlt héten javasolta az orosz szén betiltását a Moszkva elleni szankciók új körének részeként. „A piacok azt gyanítják, hogy India és Kína növelheti az Oroszországból származó szénimportot, ellensúlyozva az orosz szénimportra vonatkozó hivatalos uniós tilalom hatását” – mondta Vivek Dhar, az Ausztrál Commonwealth Bank of Australia munkatársa. „A Fehér Ház a mai napig két 'figyelmeztető lövést' adott le, és arra késztette Indiát, hogy a 'történelem jó oldalára' álljon, és kerülje az Oroszországhoz való igazodást. Valószínűleg nem lesz harmadik, ha ezek a folyamatok továbbra is fennállnak” – mondta Samir N. Kapadia, a Vogel Group kormányzati kapcsolatok tanácsadó cég kereskedelmi vezetője. (v)


Az Orosz Föderáció elleni szankciókkal összefüggésben az Oroszországi Központi Bank és az Indiai Tartalékbank (RBI, Központi Bank) létrehozhat egy szabályozási keretet és egy mechanizmust a kölcsönös elszámolásokhoz - számolt be a TASS március 30-án. Írta ezt annak kapcsán, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Indiában tett látogatást. A delhi tárgyalásainak egyik témája egy új fizetési rendszer, a SWIFT alternatívája volt, amely lehetővé teszi a rúpiában és rubelben történő elszámolást.


Nem. (...) Ez a véleményem, és ezzel lezártam a hasonló kérdésekre a válaszadást. Ha valakinek nem tetszik – nem érdekel, ugyanúgy, ahogy nem érdekelnek az ellenkező irányú kritikák sem, nem fogok kék-sárgába öltözni. Addig biztosan nem, amíg alapvetően nem változik Kijev hozzáállása a magyar közösséghez, és nem térünk vissza a 2014/17 előtti viszonyokhoz.”


Robert Habeck vonakodik attól, hogy Németország tankokat küldjön Ukrajnának.


Egy Ukrajna területén végrehajtott különleges művelet során megállapították, hogy 2019 és 2021 között egy Merefa város (Kharkiv régió) laboratóriumának amerikai tudósai potenciálisan veszélyes biológiai fegyvereknek számító gyógyszereket teszteltek a 3. számú Regionális Klinikai Pszichiátriai Kórház betegein, Harkov városában – mondta Igor Kirillov, az Orosz Fegyveres Erők sugárzási, vegyi és biológiai védelmi csapatainak vezetője.


„Az elnök megpróbál a baloldaliaknak és a jobboldaliaknak egyszerre udvarolni, de a franciák átlátnak rajta" - írja Anne-Elisabeth Moutet a Telegraph oldalán.


A legtöbb Németországban élő orosz ugyanakkor a konfliktust "testvérháborúnak" tekinti, és csak azt szeretné, ha mihamarabb véget érne.


A Kúria szerint nem jogsértő, hogy civil szervezetek a népszavazáson érvénytelen szavazásra buzdítottak, ezért a bíróság megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság ezzel ellentétes tartalmú határozatát.


Nem valószínű, fejtegeti Sacks, hogy Gates Putyin papagája lett volna, mint ahogy az sem, hogy a jelenlegi CIA igazgató, Bill (William J.) Burns az volt, amikor moszkvai amerikai nagykövetként egy azóta a Wikileaksnek köszönhetően elhíresült táviratot jegyzett 2008 februárjában, a következő címmel: "A Nyet az Nyet: Oroszország vörös vonala a NATO-bővítés." A távirat gyakorlatilag kifejti, hogy az oroszok világosan jelezték, Ukrajna NATO-tagságának perspektívája elfogadhatatlan.


Apokaliptikus horror Sanghajban – avagy a Great Reset, a nagy újrakezdés tesztlaboratóriuma?


Alig hét héttel a háború kezdete után az USA és az EU újabb több százmillió euróval támogatja Kijevet fegyverekre. A tervezett szállítások listája igen széles. Oroszország várható kelet-ukrajnai nagyszabású offenzívájára tekintettel az Európai Unió és az Egyesült Államok jelentősen növeli Kijevnek nyújtott katonai támogatását.


Több sportoló társam számol be kisebb-nagyobb panaszokról. Egyikük nemrég kapott stroke-ot. Pedig hogy irigyeltem, hogy az elmúlt 20 évben szinte semmit nem változott. Fiatal férfiak esnek össze a pályán. Meccs közben, minden előzmény nélkül. "Isten Veletek!" Elcsodálkozunk és megyünk tovább.


Szép csendben jönnek elő a Pfizer mocskos tevékenységet leleplező anyagok. Valaki hallott róluk a médiában?

Ja nem, mert ugyanazok a gazemberek tele rakták a médiát a rendkívül gyengécske ukrán színházi előadással.
587 megtekintés

Commenti


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK