top of page

Újra indul Biden? – Nagy és még nagyobb hazugságok (James Howard Kunstler jegyzete)


Eredeti cikk:

Big Lies and Bigger Lies, By James Howard Kunstler, April 26, 2023

Schiller Mária küldeménye


"Gondolj a sajtóra úgy, mint egy nagy billentyűzetre, amelyen a kormány játszhat." – Joseph Goebbels"Ha hazudni akarsz", szokta volt mondani Joseph Goebbels (természetesen németül), "akkor csinálj belőle nagyot". Hogy működött ez a Harmadik Birodalomban? Ma a The New York Times szerint "Joe Biden" arra készül, hogy 2024-ben újra induljon az elnökválasztáson. Valóban? A DNC egyik stratégáját, Maria Cardonát idézik, aki azt mondta:


"A demokraták panaszkodnak, hogy túl öreg lehet. De aztán, amikor megkérdezik tőlük, hogy 'Nos, ki? Senki más nincs'".


Íme a nyitott mellkasi seb a Demokrata Párt központjában, egy rossz szagú vákuum, ahol, ahogy mondani szokták, a demokrácia sötétben hal meg. Értsék meg, pontosan ez az, amit akkor kapunk, ha csak hazudunk, mindig és mindenhol, mindenről.

Most megmondom az igazat: "Joe Biden" soha többé nem indul az elnökválasztáson. "Joe Biden"-t vagy vád alá helyezik valódi súlyos bűnök és vétségek miatt, vagy valami orvosi ürüggyel még a Függetlenség napja előtt kitessékelik a Fehér Házból. "Joe Biden"-t a bűnei végül utolérték. Eladta a hazáját.

A tények már azelőtt napvilágot láttak, hogy a gazemberek és csalók koalíciója betuszkolta volna őt az Ovális Irodába, 2021 januárjában. Obama alelnökeként "JB" egy olyan globális csalási akciót vezethetett, amely több tízmilliós bevételt hozott a családjának. (Obama úr bőven részesült a saját szanált szélhámosságából, abszurdan nagy könyvszerződések és tévés szerződések formájában, elegendő szajréval ahhoz, hogy egy rangidős panjandrum luxuséletét élje. Az elnöksége után az volt a dolga, hogy alkalmi beszédekkel táplálja a Woke-csapatot, egyébként pedig kussoljon.)


A gazemberek és csalók koalíciója, más néven a megkövült bürokrácia vagy a Mély Állam 2016 óta annyi bűnt követett el, hogy egyetlen napirendje az lett, hogy a Donald Trumpnak nevezett egyszemélyes rombolócsapatot elűzze a hivatalából, és minden eszközzel gondoskodjon arról, hogy soha többé ne kerüljön a hatalom kormánykerekének közelébe. Még mindig csak ez élteti ezt a bandát.

Az amerikai közvéleményt sikerült eléggé megforgatniuk ahhoz, hogy a hírek ellenőrzésén, a cenzúrán és a rabságban tartott jogrendszerükön keresztül, az ellenségeik zaklatására és megbüntetésére való felhasználásán keresztül fenntartsák a hatalmat és a befolyást felettük. És most az egész szétesőben van.

Hány figyelemre képes amerikai kételkedett valójában Hunter Biden laptopjának valódiságában? Szerintem nagyon kevesen, mélyen legbelül, bár milliók tettek úgy, mintha nem lenne valódi, mert a tartalma olyan nyilvánvalóan terhelő volt. Tehát hazudniuk kellett maguknak. De akkor mi a baj azzal, ha hazudsz magadnak, amikor a társadalmadban az összes tekintélyelvű személyiség azt a példát adja, hogy mindig és mindenhol hazudnak neked mindenről? Látjátok, hová vezet ez a hazugság-szokás?


A hazugsággal persze az a baj, hogy véget nem érő küzdelmet igényel a korábbi hazugságok elfedésével, majd ez a feladat új hazugságok kitalálását követeli meg, ami viszont újabb hazugságok gyártását indukálja egy önerősítő visszacsatolási hurokban, amely az entrópia kérlelhetetlen törvényének (a nullára való leépülésnek) van kitéve, amíg fel nem repülsz a saját kloakális nyílásodon – azon a helyen, ahová a lelkek mennek meghalni. És most talán már érted, hogy a hatalmon lévő rezsim miért tette magát olyan mélyen és förtelmesen lélektelenné, vagyis gonosszá.

Egyébként ezért küldött ki a "Joe Biden" rezsim az elmúlt két évben egy csapat drag queen-t, hogy fellépjenek a kamerák előtt. Szükségük volt egy olyan eszközre, amely annyira sérti a normális erkölcsi iránytűvel rendelkező emberek érzékenységét, hogy elterelje a figyelmet a sokkal nagyobb sértésekről, mint például a választások ellopása és egy laboratóriumban létrehozott világjárvány kitalálása a halálos vakcinák bevetése érdekében – ezek az ügyek önmagukban is a hazugságok óriási mátrixát jelentik.

Még a 2022-es arizonai, nevadai és pennsylvaniai ellopott félidős választások ellenére is sikerült a Republikánus Pártnak megszereznie a képviselőházi többséget, és most a párt egy nem-elfogadó frakciója módszeresen lépéseket tesz annak érdekében, hogy leleplezze a hazugságok óriási állványzatát, amely alatt Amerika évek óta él.

Az egyik meglehetősen jelentős esemény a most kibontakozó tréfa volt arról az ötvenegy "emberről" (ahogy "JB" nevezte őket) a hírszerző közösségből, akik Hunter laptopját orosz disinfo műveletnek bélyegezték.

Ezek közé az "emberek" közé tartozott öt élő volt CIA igazgató is, nem tudtátok? Ez akkor nyilvánvaló hazugság volt, de most már igazolt hazugság, mivel az öt közül az egyik, Michael Morell, eskü alatt vallomást tett a képviselőház igazságügyi bizottsága előtt, hogy ő gyűjtötte össze a másik ötvenet "Joe Biden" kampánytanácsadójának, Tony Blinkennek, a mostani külügyminiszternek az utasítására.

A Biden-család balhéinak másik oldalán ott van az IRS (egyelőre meg nem nevezett) informátorának felbukkanása, aki hivatalos ügynökségi csatornákon keresztül panaszkodott, hogy az IRS és a DOJ rosszul kezel különböző ügyeket, amelyek Hunter laptopjáról indultak. Egy Garland igazságügyi miniszterként leleplezett "magas rangú kormányzati tisztviselőt" azzal vádolnak, hogy hazudott a Kongresszusnak. A jelek szerint a delaware-i amerikai ügyészre, David Weissre támaszkodott, hogy halassza el a vádemelést egy olyan ügyben, amelynek vizsgálatát Weiss úr hivatala egy évvel ezelőtt befejezte.


Ez nem néz ki jól. Úgy tűnik továbbá, hogy Weiss úr valószínűleg kénytelen lesz tényleges vádakat emelni az Első Fiú ellen, és ezek Mickey Egér adócsalási vádak lesznek, hogy eltereljék a figyelmet a Biden család összeesküvéséről, amely nagy összegű kifizetéseket csikart ki külföldi kormányoktól, és elfedjék a nagyobb problémát. És akkor ott van még a kézifegyver ügye, amelyet Hunter azzal a hamis ürüggyel szerzett meg, hogy hazudott arról, hogy kábítószer-használó, valamint hogy a fegyvert egy kukába dobta. Abban reménykednek, hogy ezek a vádak olyanok lehetnek, mint némi nyers hús, amit az állatoknak dobnak. Ahogy ifjabb RFK [R. F. Kennedy] nemrégiben a Demokrata Párt egy másik csínytevése kapcsán megjegyezte: szép próbálkozás.


*


Ezek a különböző kitérők, amelyek a Biden család mérhetetlen bűnösségének hatását hivatottak csökkenteni, valószínűleg kudarcot vallanak. Bidenék lebuknak, és "Joe Biden" így vagy úgy, de bukni fog. Nekem úgy tűnik, hogy ebből sok minden összeadódik vádemelésre alkalmas bűncselekménynek, amit kétlem, hogy a párt átengedne "JB"-nek.

A mai bejelentés, hogy 2024-ben újra indul az elnöki posztért, csak egy újabb csel, hogy tartsa a vonalat, de ez sem fog működni. Elvesztették az irányítást az elbeszélés – és maga az akció – felett. Blinken úr és AG Garland úr is, olybá tűnik, úgy fognak kiszorulni a hatalomból, mint pár görögdinnyemag az ujjaink közül.

Mi történik, ha "Joe Biden" elkúszik a naplementébe? Használja a fantáziáját arról, hogy milyen sötét hely marad az országunkban, és milyen íze van az előttünk álló további balhéknak.


*


(utóirat) Hétfőn késő délelőtt a ZeroHedge rendkívüli jelentése: Tucker Carlson, a történelem legmagasabb nézettségű kábeles hírműsorvezetője távozik a Fox News-tól. A csatorna ezt tette közzé:


"A FOX News Media és Tucker Carlson megegyeztek, hogy elválnak útjaik. Köszönjük neki, hogy házigazdaként, előtte pedig munkatársként szolgálta a csatornát. Carlson úr utolsó műsora április 21-én, pénteken volt. A Fox News Tonight ma este 20 órától élőben jelentkezik, mint átmeneti műsor, amelyet a FOX News személyiségek váltakozó személyiségei vezetnek, amíg új műsorvezetőt nem neveznek ki".


Kíváncsi, milyen komoly visszhangot fog kiváltani ez a lépés? Számítsunk arra, hogy Tucker hamarosan visszatér egy másik felületre.

 

James Howard Kunstler A hosszú vészhelyzet, a Túl sok a varázslat, A sehol földrajza, a Kézzel készített világ című regények szerzője. A New York állambeli Washington megyében él.


229 megtekintés

留言


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page