top of page

Nemzetközi szemezgetésünk – idegennyelvű sajtóból (2022.01.03.)

Németországban december 26.-án Schweinfurt-ban tüntettek a korlátozások és a kötelező oltás ellen. A rendőrök nyagyon keményen léptek fel a tiltakozókkal szemben. Az sem zavarta őket, hogy a paprika spay-ből amit az emberekre fújnak a tűntetők mellett a járdán tolt babakocsiban ülő pici gyerekek is kaptak belőle. Utána az áldozatok (a kisgyermekek) személyiségi jogaira hivatkozva próbálták távoltartani a jelenetet filmezni akaró embereket.

Kiválóan teljesítenek Joe Biden adminisztrációjának intézkedései. A tavalyi év bizonyult a leghalálosabbnak az elmúlt negyedszázadban Lori Lightfoot (D) polgármester viszályoktól sújtott Chicagójában. A The Hill jelentése szerint a chicagói rendőrség megerősítette, hogy a város 797 emberölésnek volt tanúja 2021 folyamán.

A közösségi médiában a Guerrilla Reporters nevű fiók által közzétett felvételt a jelek szerint a holland fővárosban a vasárnap tartott bezárás elleni tüntetés során vették fel. A videón egy rendőrkutya látható, amint egy férfi karjába mar, miközben más rendőrök gumibottal ütlegelték a sértett segítségére siető tüntetőket.

Az Országos Allergia és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója, Dr. Anthony Fauci vasárnap a CNN „State of the Union” című műsorában azt mondta, hogy nem javasolja a teljesen beoltottaknak, hogy az éttermekbe menjenek a COVID Omicron-hullám idején.

A vatikáni sajtóiroda csütörtökön kiadott egy jelentést, amely szerint 2021-ben összesen 22 katolikus misszionáriust öltek meg. A 22 meggyilkolt misszionárius közül 13 pap, egy vallásos testvér, kettő vallásos nővér, hat pedig laikus volt – jelentette a Fides hírügynökség, amely a Pápai Missziós Társaságok hivatalos információs szolgálata. Az elmúlt években Afrika és Amerika felváltva állt az első helyen ebben a hátborzongató rangsorban, és a 2000-től 2020-ig tartó tízéves időszak során összesen 536 misszionáriust öltek meg világszerte. Az Aid to the Church in Need (ACN) keresztény jótékonysági szervezet szerint a globális keresztényüldözés 2021-ben tovább terjedt. A Vatican Newsnak adott csütörtöki interjújában az ACN olasz igazgatója, Alessandro Monteduro arról számolt be, hogy jelenleg mintegy 416 millió keresztény él az olyan országban, ahol hitük miatt naponta vannak kitéve zaklatásnak, diszkriminációnak és erőszaknak.

(vukics)

338 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page