top of page

Nemzetközi szemezgetésünk – idegennyelvű sajtóból (Vukics, 2021.10.14.)

Úgy tűnik, némi változás történt a fősodratú média körüli széljárásban, a vállalati tulajdonú média is elkezdte feltárni a Hunter Biden körül kialakult botrányok gyarapodó bizonyítékait. A Politico és a Business Insider is – mindkettő a német Axel Springer SE tulajdonában van – cikkeket közöl a Biden család évtizedek óta tartó korrupciós kultúrájáról. A Business Insider’s szerzője, Mattathias Schwartz elismeri, hogy Biden családi vállalkozása egyfajta „régi” iskola. Olyan korrupciós közösség tagja, amely már jóval azelőtt létezett, hogy az idősebb Biden elindult az elnöki tisztség megszerzéséért, és teljesen áthatja az amerikai politikát.

Házgyári lakások Kaliforniában Elkezdődött a szocialista stílusú házgyári lakások építése Kaliforniában. Átalakul a városok képe. Négyemeletes épületek emelkednek az egyemeletes családi házak mögött. Előre gyártott garzonlakásokat emelő daruk képe rontja a városképet. Itt azonban nem akarnak megállni az állam vezetői. Ezután tiltani akarják a családi házak építését, és a már meglévők tulajdonosait arra akarják kötelezni, hogy az ökotudatosság jegyében osszák fel házaikat több lakrészre.


Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint néhány játékos azért nem oltatja be magát a koronavírus ellen, mert fogékonyak a vakcinákról szóló összeesküvés-elméletekre. A brit média múlt hónapban közölte: a húszcsapatos Premier League-ből mindössze hét együttes van, amelynél az oltottsági arány meghaladja az ötven százalékot. Southgate az Andorra elleni, szombati világbajnoki selejtező előtt azt mondta, nem tudja, a nemzeti csapatból pontosan mennyien vannak beoltva. „A legtöbb játékosnak kicsit még várnia kell, sokan voltak fertőzöttek, és emiatt úgy érzik, még vannak antitestjeik. Fiatalok, még nyitottak azokra az összeesküvés-elméletekre, amelyeket a közösségi médiában olvasnak” – fogalmazott a magyarokkal azonos selejtezőcsoportban szereplő angolok trénere. A játékosok képviselői szerint a labdarúgókat elsősorban az oltás után bekövetkező teljesítménycsökkenés, a mellékhatások és az ezzel járó kihagyás okozta hátrányos megkülönböztetés aggasztja leginkább.

„Ezek a felfedezők pusztító hullámot indítottak a törzsi nemzetek számára – erőszakot követtek el, földet loptak és betegségeket terjesztettek. Nem szabad elzárkóznunk ettől a szégyenletes múlttól, és rá kell világítanunk, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy kezeljük a múltnak a bennszülött közösségekre gyakorolt hatását.” Harris azt állította, hogy Biden 3,5 milliárd dolláros infrastrukturális számlája segít megoldani a nehéz helyzetbe került őslakos indián közösségek számos problémáját.

Egy texasi szövetségi bíró szerdán ideiglenes korlátozó határozatot adott ki a United Airlines ellen, megakadályozva a légitársaságot abban, hogy az országos csoportos perben oltási kötelezettséget írjon elő bármely alkalmazottjával szemben. A bírósági végzés szerint, (amely az első ilyen jellegű lehet az országban a koronavírus elleni oltási kötelezettség ellen), a United Airlines-nak október 26-ig tilos lesz fizetés nélküli szabadságra bocsátani a vallási és orvosi mentességet élvező alkalmazottakat, amíg a pereskedés folytatódik. A bíró azt is megtiltotta a légitársaságnak, hogy megtagadja a munkavállalók vallási vagy orvosi mentesség iránti kérelmeit.


Donald Trump volt elnök szerdán azt javasolta, hogy a republikánus szavazók bojkottálják a jövőbeli választásokat, hacsak nem sikerül nyilvánosság elé tárni a 2020-as választások feltételezett szavazói csalását.

„Ha nem oldjuk meg a 2020-as elnökválasztási csalást (amelyet alaposan és meggyőzően dokumentáltunk), a republikánusok nem szavaznak '22-re vagy '24-re” – mondta. „Ez a republikánusok legfontosabb dolga.”


Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter a „CBS Evening News” keddi adásában kijelentette, hogy ez a 600 dolláros jelentési kötelezettség a bankok számára „abszolút nem arról szól, hogy a kormány kémkedne az amerikaiak után.” Yellen szerint a következő évtizedben 7 billió dollárra becsülhető az az adóhiány, amit a kormány nem fog tudni beszedni. Ennek okozói elsősorban a magas jövedelmű személyek, akiknek a jövedelme jelenleg a pénzügyi kormányzat számára átláthatatlan.

A fűtőolaj, a földgáz és más tüzelőanyagok ára világszerte megugrott. Az amerikai kormány szerdán közölte, hogy arra számít, hogy a háztartások 54%-kal nagyobb fűtési számlát kapnak kézhez a tavalyi télhez képest. A legdrágább növekedés valószínűleg a propánt használó lakásokban fordul elő, amelyek az amerikai háztartások mindössze 5% -át teszik ki, de másokban is nagy növekedés várható. A földgázt használó otthonok, amelyek az összes amerikai háztartás közel felét teszik ki, 746 dollárt költhetnek ezen a télen, 30%-kal többet, mint egy éve. Ez lehet a legmagasabb téli fűtésszámla a világgazdasági válság (2008-2009) tele óta.

Bidenflation néven terjed az amerikaiak között az új kormányzás elképesztő mértékű inflációs gyakorlata. Szárnyalnak a közkedvelt élelmiszerek árai. A hamburgerek, a szalonna, a marhahús, a csirke, a bébiételek és a mogyoróvaj ára már az egekben van. A szerdán közzétett inflációs adatok szerint szeptemberben az amerikai háztartások számára nagyobb kihívást jelentett az élelmiszerek konyhaasztalra helyezése, mint eddig bármikor. Az egy évvel ezelőttihez képest a háztartási élelmiszerek ára 4,6 százalékkal emelkedett – jelzi a Munkaügyi Minisztérium fogyasztói árindexe. 2019 szeptemberéhez képest a háztartásokban közkedvelt élelmiszerek ára 8,8 százalékkal emelkedett. Sokak szerint elhibázottan szavaztak tavaly, de most már meg kell fizetni ennek az árát.

A Fehér Ház szerdán arra panaszkodott, hogy Amerika lemarad Kínától az infrastrukturális kiadások terén. Érdekes módon a kongresszus baloldali képviselői ellenzik az elnök kétoldalú infrastrukturális törvényjavaslatát. „Amerika lemaradt globális versenytársainktól az infrastruktúra terén” – írta a Fehér Ház kedden a közösségi médiában, megosztva egy grafikont, amely azt mutatja, hogy Kína GDP-jének nagyobb százalékát költi infrastruktúrára, mint az Egyesült Államok.

Az FNC „The Story” című műsorában csütörtökön megjelent Jim Jordan (R-OH) képviselő azzal érvelt, hogy a Kongresszusi Demokraták és az Allergia és Fertőző Betegségek Nemzeti Intézetének igazgatója, Dr. Anthony Fauci nem mutat érdeklődést a COVID-19 eredetének megállapítása iránt. Jordan azt mondta, reméli, hogy sikerül Faucit újból a kongresszus elé állítani, hogy tanúvallomást tegyen.

Azt már tudjuk, hogy az Egyesült Államok dollárt adott a funkciókutatás céljából, ami természetesen a vírusok hatékonyabbá tételét teszi lehetővé "– mondta Trace Gallagher, a műsor házigazdája. „Nem volt következménye. És miből gondolja, hogy Dr. Fauci visszatérése a kongresszus elé következményekkel jár?”

„A demokraták a felelősek a hallgatásért. Nem akarják megtudni a vírus valódi eredetét. Tudjuk. Ez az egész számomra egészen elképesztő. Ez Dr. Fauci, a kínaiak, a demokraták ugyanazon az oldalon állnak. Az általam képviselt emberek, Ohio negyedik választói kerülete, szeretnék megtudni, hogyan kezdődött ez a dolog, mert minden bizonnyal megzavarta az életünket, és azt hiszem, csökkentette szabadságainkat, amelyeket annyira élvezünk ebben az országban. Azt hiszem, az amerikaiak szeretnék tudni, de sajnos a demokraták nem. Most csak annyit tehetünk, amit most csinálunk: beszélünk erről, próbálunk rávilágítani a dologra, és eljuttatjuk a legújabb információkat az amerikai néphez” – tette hozzá Jordan.

Dean Cain színész, aki a Lois & Clark című tévésorozatban Supermant alakította, azt mondta, hogy a DC Comics saját döntése volt, amikor az új Supermant biszexuálissá tette, de ez nem merész és nem is bátor cselekedet. Azzal érvelt, hogy a kiadó akkor lenne igazán bátor, ha az Acélember olyan kérdésekkel foglalkozna, mint a melegek elnyomása az iszlámban, vagy a nők elnyomása a tálibok uralma alatt.

Az „Impeach Trump” népszerűsítésében aktívan közreműködő énekesnő, Demi Lovato nemrégiben kifejtette, hogy az „idegen” szó a földönkívüli életet sértő „becsmérlő kifejezés”, és azt javasolja, hogy az emberek inkább az „ET” kifejezést használják. „Azt hiszem, abba kell hagynunk, hogy idegeneknek nevezzük őket, mert az idegenek elnevezés lekicsinylő kifejezés. Ezért szeretem őket ET-nek nevezni!” – mondta Lovato a PEDESTRIAN tv-nek adott legutóbbi interjújában. Lovato az év elején „pánszexuálisként” aposztrofálta magát. Májusban kijelentette, hogy ezentúl nem fogja használni az "ő" hímnemű és nőnemű alakjait beszéd közben.


Angliában elkezdték a szupermarketeket gúnyolni, mert az üres polcokon lévő helyeket bizarr termékekkel töltik ki azért, hogy az üzletek kevésbé tűnjenek csupasznak, miközben a brit ellátási lánc válsága tovább fokozódik az áruk hiánya miatt. Az olyan üzletekben, mint a Tesco és a Co-op már az étolajat és a konzerveket is a hűtőbe rakják. Eközben a csokoládédobozokat gyümölcs- és zöldségnyílásokba helyezték el. A bennfentesek azt mondták, hogy nem a központi irodák előírásait hajtják végre, hanem csak a személyzet próbál valamit kitalálni az üres polcok „taszító jelensége” ellen. A britek 60%-a azt állítja, hogy az elmúlt héten nem tudott rendszeresen vásárolni üzemanyagot, húst és a tejterméket az ellátási láncok összeomlása miatt.

A King's College londoni tudósainak becslése szerint 69 993 ember fertőződött meg naponta a szigetországban az október 9-én végződő héten, ami 1,6 százalékkal kevesebb, mint az előző heti 71 111. A kórházi felvételek száma azonban alaposan megugrott. Tim Spector professzor epidemiológus arra figyelmeztetett, hogy a brit egészségügyi hatóság ezen a télen egy még soha nem látott járványügyi katasztrófával szembesülhet.


A norvég média szerint Espen Andersen Bråthen volt az a 37 éves iszlám hittérítő, akit letartóztattak egy íjjal és nyíllal elkövetett támadás miatt a norvég Kongsberg városban, amelyben szerdán este öten haltak meg. Bråhent több szomszédja is azonosította mint támadót. A rendőrök egy YouTube-videót is felfedtek, amelyben egyfajta kiáltványt olvasott fel, és „hittérítőként” jellemezte magát: „Bizonyságomat teszem, hogy muszlim vagyok”. Eközben a bírósági dokumentumokból kiderült, hogy Bråthennek hosszú bűnügyi előzményei vannak, beleértve egy múlt májusi esetet is, amikor azzal fenyegetőzött, hogy megöli apját, miközben pisztolyt szegezett rá. Két rokona ezt követően távoltartási végzést kért ellene. Bråthen-t súlyos bűncselekmények és kábítószer-terjesztés miatt már elítélték. A „hittérítő” nem dolgozott a 2000-es évek eleje óta.

Angliai keresztény szülők jogi lépéseket tesznek a kormány ellen az iskolákban bevezetett transznemű politika miatt, miután hatévesüket annyira megzavarta egy „lányruhát viselő fiú”, hogy haza kellett vinni az iskolából. Nigel és Sally Rowe Wight szigetén élnek, és utasították az ügyvédeiket, hogy támadják meg az anglikán egyház iskola-transzpolitikáját, miután ez annyira összezavarta két fiúgyermeküket, hogy inkább otthon tanultak tovább.


132 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page