top of page

Schiffer András ügyvéd: Mit tudunk tenni az önkényeskedések, az oltási kötelezettség ellen?

Az oltatlan pedagógusok nagykanizsai csoportja hívott meg szombati demonstrációjukra, amelyet Nagykanizsa központjában, többszáz fő részvételével tartottak.


(...) Minden disznósággal, minden jogtiprással szemben – Magyarországon is, és szerte Európában is – a hatalom egyetlen dologból ért: a kollektív cselekvésből, az erőből. Tehát akkor, amikor valaki azt kérdezte itt néhány perccel ezelőtt, hogy van-e annak egyáltalán értelme, hogy itt összejöttek, azt tudom mondani, hogy csak ennek van értelme.

(...) A harmadik kérdés pedig az, hogy egyáltalán ebben a pandémiás helyzetben, most, el lehet-e rendelni bárhol Európában a kötelező oltás felvételét. Hisz az alapkérdés számomra is az, hogy azok a vakcinák, amik ma Európában ismeretesek, itt Európában – nem a tengeren túlon – veszélyhelyzeti engedéllyel rendelkeznek. Lehet veszélyhelyzeti, sőt kísérleti, terápiás vakcinákat alkalmazni, és el lehet rendelni a kötelező védőoltást is. A kettőt együtt nem lehet!

Én, amikor felvettem a kettős oltást, mérlegeltem. Megpróbáltam mérlegelni a kockázatokat: a védőoltás kockázatát, ill. a megfertőződés kockázatát, és hoztam valamilyen döntést. Én arra a döntésre jutottam, hogy felveszem a védőoltást. De ettől a mérlegeléstől senkit nem lehet megfosztani. (...) Egy ilyen egyenlőtlen információs helyzetben, amikor az oltásra kötelezett számára az állam sem tudja világosan megmondani azt, hogy milyen következményekkel jár, a kötelezést nem lehet még olyan sunyi, burkolt módon sem előírni, hogy valójában nem közigazgatási szankció, nem bilincsbeverés a következménye, hanem az, hogy az ellenálló állampolgárt megfosztják a megélhetésétől.

(Szilaj Csikó)


 

1 002 megtekintés

1 Comment


Hazugság ❗ Ez nem "védő oltás" mert nem ment meg senkit az újra megfertőzött ségtől ❗ Sőt, még a fertőzés továbbadásá tól sem ❗🤬

(családbeli tapasztalatom)

Like
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page