VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Soros György és Bill Gates az Európa Tanács két legnagyobb adományozója

Amit a hazai sajtó sem mond el nekünk


Grégor Puppinck ügyvéd, az Európai Jog- és Igazságügyi Központ igazgatója kutatása felkavarja a kedélyeket. A francia felfedi, hogy Soros és Gates mennyire belegabalyodott olyan szervezetekbe, mint az Emberi Jogok Európai Bírósága, az Európa Tanács, az ENSZ és a WHO.

Ez egy példátlan botrány. Grégor Puppinck francia ügyvéd, az Európai Jog- és Igazságügyi Központ vezetője tavaly feltárta Soros György, Bill Gates és az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) közötti pénzügyi kapcsolatot. Puppinck nemrég feltárta a szoros kapcsolatokat Gates, Soros és az Európa Tanács között – az EJEB-t az Európa Tanács tagállamai hozták létre.

A jól ismert és ellentmondásos amerikai milliárdos, Soros György által alapított Open Society Foundation és a Bill Gates által alapított The Company Microsoft az Emberi Jogok Európai Bíróságának két legnagyobb adományozója. Ezt bizonyítja a Puppinck 2020 az intézmény éves pénzügyi jelentései alapján. 2015 óta nincs jele közvetlen finanszírozásnak, mivel az Európa Tanács külön alapot létrehozott a költségvetésen kívüli, önkéntes adományokra. Ennek eredményeképpen ezeket az alapokat nem kell pénzügyi jelentésében megmutatni.

Az ENSZ és a WHO is érintett.

A milliárdos finanszírozás problémája nemcsak az Európa Tanácsot érinti, hanem a Nemzetközi Büntetőbíróságot, az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) és az ENSZ-t is.

Puppinck kutatása feltárta, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság 2017-ben körülbelül 115 000 dollárt kapott az Open Society Foundationtől. Emellett a Bill & Melinda Gates Alapítvány az Egyesült Államok után a második legnagyobb adományozója a WHO-nak, 2019-ben 530 millió dollárral. A WHO költségvetésének nyolcvan százaléka önkéntes hozzájáruláson alapul, azaz alapítványok és kormányok adományaiból. "Ez a fajta finanszírozás természetesen megkérdőjelezi ezeknek a szervezeteknek a politikai függetlenségét" – mondta az ügyvéd.

Ezek a nagy nemzetközi szervezetek kiemelt célpontjai a "emberbaráti milliárdosoknak", akik globális politikai befolyást akarnak gyakorolni. A szervezetek jelentős hatalommal, de nem elegendő pénzügyi forrással bírnak projektjeik végrehajtásához. "Ez a politikai befolyás demokratikus mechanizmusok vagy ellenőrzések igénybevétele nélkül is gyakorolható" – mondta Puppinck. E nagy nemzetközi szervezetek függetlenségének megőrzése vagy helyreállítása érdekében ezért elengedhetetlen finanszírozási módszereik vizsgálata és tisztázása.


A Bíróság bírái nem kormányzati szervezetektől származnak


Ráadásul Soros Györgynek személyes kapcsolatai vannak e nemzetközi szervezetek több befolyásos tagjával.

Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács volt főtitkára "jó barátjának" nevezte Sorost. Az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Nils Mui'nieks, aki 2018-ig volt hivatalban, a Soros Alapítvány-Lettország programigazgatója volt. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság volt elnöke és Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főbiztosa szintén "barátjának" nevezte Sorost.

Puppinck kutatásai azt mutatják, hogy az elmúlt tíz évben a Bíróság 100 állandó bírája közül huszonkettő nem kormányzati szervezettől származott. Tizennyolcuknak olyan ügyekkel kellett foglalkoznia, amelyekben a nem kormányzati szervezetek is részt vettek. Ez, Puppinck szerint, sérti az alapvető szabályokat, a bírói etikát. "E hét nem kormányzati szervezet közül az Open Society hálózata kiemelkedik a hozzá kapcsolódó bírák számában (12), és abban a tényben, hogy finanszírozza a jelentésben említett hat másik szervezetet."

Soros és lobbistái 2014 és 2018 között 64 találkozón találkoztak az Európai Bizottság biztosaival és magas rangú tisztségviselőivel is. A magyar milliárdossal együtt még uniós politikusokról is vannak képek.


Forrás:

https://www.epochtimes.de/politik/ausland/gekaufte-richter-am-egmr-george-soros-und-bill-gates-sind-zwei-der-groessten-geldgeber-des-europarats-a3484703.html?fbclid=IwAR2zi3DWjxOJmoICGuyymfj13cvPmmd1tFqjkTISJwnVpIubcP82olddIhA

64 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek