top of page

Svájci közegészségügy: „nem ajánlott a COVID-19 elleni védőoltás”

Eredeti cikk:

Vukics Ferenc küldeményeSvájc felhagy a COVID-19 elleni védőoltás ajánlásával

A svájci hatóságok leállították a COVID-19 elleni védőoltás ajánlását, beleértve a COVID-19 miatt magas kockázatúnak minősített személyeket is. A svájci Szövetségi Közegészségügyi Hivatal most azt mondja, hogy

"2023 tavaszára/nyarára nem ajánlott a COVID-19 elleni védőoltás".

A hatóságok szerint a magas kockázatúnak minősített embereknek sem ajánlott a COVID-19 elleni védőoltás beadása. A változást annak tulajdonították, hogy a polgárok közül sokan kaptak védőoltást, gyógyultak meg a COVID-19-ből, vagy mindketten kaptak védőoltást, és a gyógyulás utáni védettségből származó természetes immunitást élveznek.

"Svájcban szinte mindenki megkapta a védőoltást és/vagy megfertőződött és felépült a COVID-19-ből. Immunrendszerük tehát már ki volt téve a koronavírusnak. A vírus 2023 tavaszán/nyarán valószínűleg kevésbé fog keringeni. A jelenlegi vírusváltozatok is meglehetősen enyhe megbetegedést okoznak" – közölték a svájci egészségügyi tisztviselők.

A 2022 közepéről származó szeroprevalencia-adatok azt mutatták, hogy a svájci lakosság több mint 98 százalékának volt antitestje a COVID-19 vírus ellen, ami azt jelzi, hogy az emberek korábbi fertőzésből, védőoltásból vagy mindkettőből származó immunitással rendelkeznek. A COVID-19 vírus Omicron változata, amely 2021 végén kezdett el világszerte keringeni, kevésbé súlyos eseteket okoz, mint elődje, a Delta. Ráadásul a rendelkezésre álló COVID-19 vakcinák egyre rosszabbul teljesítettek az Omicron és alváltozatai ellen, kevés vagy akár negatív védelmet nyújtva (értsd: kárt okozva) a fertőzéssel szemben, és gyorsan csökkenő védelmet nyújtva a súlyos betegséggel szemben.

Ajánlott irodalom:


742 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg