VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Száraz statisztika, riasztó járványőrület. Tisztelt Olvasó! – Frissítés egy hozzászólással...


Már meg sem kísérlem, hogy szerteágazó érveléssel bármiről is meggyőzzem. Csinált vagy nem csinált a korona-vírus, műbalhé vagy nem műbalhé ez az egész járvány, érdemes vagy nem érdemes beoltatni magunkat, s ha már, akkor a nyugati vagy a keleti vakcina fenyeget kisebb vagy nagyobb egészség-károsodással – ha bármelyik is egyáltalán –, s majd fél vagy egy év múltán netán ugyanazzal oltassunk? Vagy fő a változatosság?

A tisztelt olvasó már agyon van tájékoztatva és tájékozódva, ezért kurtán-furcsán csupán két olyan száraz tényre hívom fel becses figyelmét, amelyek az ismét oly erőteljesen dübörgő járványkampány őrült zajából is csak kihallatszanak.

Az egyik: eltűnt az influenza, halálos áldozataival egyetemben...

A másik: a KSH elhalálozási adatai 2019 és 2021 első heteiből, Magyarország vonatkozásában. (2019-et azért ragadtam ki, mert az volt az utolsó koronavírus-járvány előtti évünk. Az idei évnél a létező legfrissebb kimutatást vettem figyelembe.)


Nos, tisztelt Olvasó, nem, egyáltalán nem állítom, hogy ne lenne mostanság koronavírus-járvány nálunk vagy a világban, s hogy politikusaink és orvosaink nem küzdenek ellene tiszteletre méltó eltökéltséggel. Csupán annyit érzékeltetnék ugyanennyire tisztességes, jobbító szándékkal, hogy egészen elképesztő aránytalanság mutatkozik az elhunytak számának szerény növekedése (vagy akár csökkenése), valamint a mindennapi életünket felforgató, elemi szabadságainktól megfosztó kényszerintézkedések nagyságrendje között...


Forrás: KSH: 1.2. Halálozások száma nemek és korcsoportok szerint, hetente(6/6)


Egy hozzászólás a cikkhez...


A túlzott felhajtás és az értelmetlen lezárások feleslegesek. De vigyázni is kell nagyon, mert pl. nálunk, az iskolában sok fiatal tanár került már kórházba tüdőgyulladással, és úgy, hogy a tüdőgyulladás megelőzésére is beadatták maguknak a védőoltást. A beteg tanárok miatt online oktatás volt 2 hétig februárban. Mindegyikük azt mondta, hogy nagyon brutális vírust kaptak el. Gyógyulásuk után is nagyon gyengék. Aki decemberben volt 3 hétig beteg, ő a héten mondta, hogy csak most érzi jobban magát. Gyógyszert és oxigént kapott mindegyik. Szerintem az állandó maszkhasználat többet árt, mint használ, főleg a párás, nyirkos időben. Vigyázzunk, de ne rettegjünk!

.... és a válasz:


Ez a kendőzetlen beszámoló nagyon fontos összefüggésre figyelmeztet! Ideje lenne a sok kampány helyett végre néhány alapvető mérést és elemzést elvégezni. Például arra vonatkozóan, hogy arányosan kevesebben betegszenek-e meg azok közül, akik nem láttak oltást, mint azok közül, akik beoltatták magukat. Ha például véletlenszerű mintavételből 100-ból 10 ember megbetegszik, covidos lesz, de a szóban forgó iskolában 20 fiatal tanárból 5 kapta el a covidos tüdőgyulladást, méghozzá úgy, hogy előtte mindegyikük beoltatta magát, akkor ebből számomra teljesen logikusan az következik, hogy itt is jelentkezett az az idősotthoni beoltási kampány utáni mizéria, amelynek során az idős lakók akár ötöde, negyede is váratlanul meghalt, a legtöbben koronavírusos tünetekkel... Tehát az újabb betegséghullám nem egyszerűen a járvány következménye, hanem az ügyetlen, sőt életveszélyes – oltásos, rövidlátó, erőszakos – kezelésének a következménye. (VDGy)