top of page

Szemezgetésünk idegennyelvű, külföldi sajtóból (2022.05.20.)


A Pentagon legújabb nyilvánosságra került dokumentumaiból kiderült, hogy 400 UFO észlelésről érkezett eddig jelentés. Magas rangú védelmi tisztviselők voltak jelen az ülésen, hogy átbeszéljék a frissített észlelési listát, valamint elkötelezettségüket fejezték ki az univerzális földönkívüli objektumok azonosítására. A meghallgatásra alig egy évvel azután került sor, hogy egy kormányzati dokumentum 2004 óta több mint 140 azonosítatlan légi jelenségről számolt be, és ez a szám azóta 400-ra emelkedett. A megnövekedett észlelések a tisztviselők szerint az amerikai hadsereg technológiai innovációjának köszönhető, köztük az érzékelőknek és a drónoknak. Ám ezt pontosabban nem akarta kifejteni, ugyanis elismerte: nem akarják, hogy a potenciális ellenfelek tudják, mit képesek látni vagy észlelni. Scott Bray kutatása azt igazolta: nem találtak bizonyítékot idegenek létezésére. A haditengerészeti hírszerzés igazgatóhelyettese szerint bár az eseteket nem lehet megmagyarázni, semmi sem utal idegen eredetre. Hozzátette, hogy a dokumentált objektumok egyike sem próbált kommunikálni az amerikai repülőkkel.


Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csütörtökön kijelentette, hogy az Európai Unió támogatná Szerbia gyorsabb csatlakozását a blokkhoz, és segítené az orosz gáztól és olajtól függő balkáni országot abban, hogy diverzifikálja energiaellátását – írja a Reuters. "Fel kell gyorsítanunk az uniós integrációt, és ösztönzőket kell teremtenünk a reformokra" – mondta Michel Belgrádban, nyugat-balkáni körútjának első állomásán, Aleksandar Vucic szerb elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján. A csatlakozási eljárás lezárásáig a nyugat-balkáni országoknak egy új geopolitikai közösség részeként kell együttműködniük a 27 tagú tömbbel. Ezt a kibővített, átmeneti európai platformot Michel javasolta az EU-tagjelölt országok számára. Michel szerint az új platform nem helyettesítené az uniós tagságot, de hasznos eszköz lenne az EU számára, hogy megvitassa a balkáni országokkal a közös kihívásokat, például az ukrajnai háború okozta energiaválságot és az Európa fő gázszállítója, Oroszország elleni szankciókat. Michel elmondta, hogy az EU segítene az EU-tagjelölt Szerbiának, amely szinte teljes mértékben az orosz gáz- és kőolajszállításoktól függ, hogy diverzifikálja gázellátását. Vučić ugyanezen a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Michel határozottan sürgette Szerbiát – az egyetlen európai országot, amely nem vezetett be szankciókat Oroszország ellen –, hogy csatlakozzon az Oroszország által "különleges katonai műveletnek" nevezett ukrajnai invázió miatt bevezetett uniós szankciókhoz. Vučić, aki többször panaszkodott arra, hogy a világhatalmak nyomást gyakorolnak Szerbiára, amiért az nem hajlandó csatlakozni a hagyományos ortodox keresztény és szláv szövetségese, Oroszország elleni szankciókhoz, elmagyarázta Michelnek Szerbia álláspontját az ügyben, de ezt nyilvánosan nem részletezte. Szerbia kényes egyensúlyozásra törekszik európai törekvései, a NATO-val való partnersége és az Oroszországgal való évszázados szövetsége között, de Európában sokan azt mondják, hogy itt az ideje, hogy a szerbek oldalt válasszanak.


A demokraták által behívott tanú az Igazságügyi Bizottság szerdai ülésén a Házban azt állította, hogy a férfiak teherbe eshetnek és abortuszt is végezhetnek, ha akarnak. Igen valóban. Aimee Arrambide-ot, az abortuszpárti non-profit AVOW ügyvezető igazgatóját a republikánus észak-karolinai képviselő, Dan Bishop szólította meg, és megkérdezte tőle, hogyan határozna meg egy nőt. „Hiszem, hogy mindenki tudja önmagát azonosítani” – válaszolta Arrambide, ami arra késztette Bishopot, hogy további kérdést tegyen fel: „Hisz-e abban, hogy a férfiak teherbe eshetnek és abortuszt hajthatnak végre?” – Igen – válaszolta Arrambide. Hihetetlen.


Az Egyesült Államok megerősítette, hogy a majomhimlő vírus felbukkant Massachusettsben, miután az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Portugáliában is előfordult férfiaknál. „Az átvitel történhet testnedvekkel való érintkezés útján... vagy légúti cseppecskék útján, hosszan tartó, szemtől szembeni érintkezést követően.” A Massachusettsi Közegészségügyi Minisztérium (DPH) közleménye szerint a férfi nem jelent veszélyt a lakosságra, és jó állapotban van kórházban. Az Egyesült Királyságban május eleje óta kilenc majomhimlős esetet erősítettek meg. Az első ilyen vírus hordozója nemrégiben Nigériából érkezett haza. Portugáliában szerdán öt esetet is megerősítettek fiatal férfiaknál, 15 esetet vizsgálnak. A spanyol egészségügyi hatóságok szerdán közölték, hogy 23 lehetséges majomhimlős esetet is felmérnek, főként olyan férfiaknál, akik férfiakkal élnek párkapcsolatban. A majomhimlő tünetei jellemzően influenzaszerű betegséggel és a nyirokcsomók duzzanatával kezdődnek. Az arcon és a testen kiütésekké fejlődik. A legtöbb fertőzés két-négy hétig tart.


"Felfüggesztették a DHS-en belüli, a téves, félrevezető és hamis információkkal foglalkozó munkacsoportokat." The Hill szerint Jankowicz valóban lemond a DHS „Dezinformáció Kormányzó Tanácsának” tagságáról. "A nagy irónia itt az, hogy a testületet úgy tervezték, hogy attól védjen meg bennünket, amivel a testületet vádolják" – mondta a DHS egyik tisztviselője egy szerdai nyilatkozat során. Eközben a George W. Bush által korábban kinevezett Michael Chertoff és Clinton AG, Jamie Gorelick bírók feladata lesz a dezinformációs testület küldetésének felülvizsgálata.


Elon Musk megerősítette a hétfőn tett megjegyzéseit, miszerint a következő választásokon a republikánusokra fog szavazni, és szerdán a Twitteren írta: „Régebben a demokratára szavaztam, mert (többnyire) ők voltak a kedvesség pártja. (...) De ők most a megosztottság és a gyűlölet pártjává váltak, ezért nem tudom tovább támogatni őket, és a republikánusokra fogok szavazni" – mondta, majd hozzátette: "Most pedig nézze meg, ahogy kibontakoznak majd az ellenem folytatott piszkos trükkjeik…" (amelyekben feltehetően Soros György és a hozzá kapcsolódó „csápok” is szerepet játszanak majd).(vukics)
448 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page