top of page

Vajda Miklós: A készpénz az emberiség utolsó menedékeAmit a hazai sajtó sem mond el nekünk


A "világháború" (1914–1918) "a kommunizmus megtelepedését fogja hozni Oroszországban; a második világháború kiterjeszti az uralmat Európa felett; és egy harmadik világháborúra lesz szükség ahhoz, hogy világméretűvé váljon". (Lenin összegyűjtött munkái)


A mintegy 3 ezer éves pénzrendszert akarja a háttérhatalmi bankárkaszt eltörölni!

Ez a „Nagy Újraindítás” lényege!

Hisz megmondták előre: Semmi sem lesz olyan, mint „régen”! Semmid nem lesz, de boldog leszel!


A bankárkaszt szerint a készpénz fenntartása nem folytatható tovább. A korlátozását már évekkel ezelőtt elkezdték, tehát ezt az ötletet nem most találták ki! Előbb rászoktattak a bankkártyákra, azután korlátozták a készpénzzel való fizetési és kifizetési lehetőségeket is. Egyes multi-vállalatok csak bankszámlára voltak hajlandók kiadni a fizetéseket, - a felháborodással senki nem foglalkozott. A következő lépés a kereskedelemben a banki terminálok bevezetése, majd kötelezése volt. Csak lassan, hogy ne legyen feltűnő!

Hamarosan elkezdtük azt hallani, hogy a készpénz fenntartása „drága” dolog. Aztán meg azt, hogy a világ adósságállománya több trillió dollár. Ekkor nevettünk azon – hogy de kinek tartoznak? A Holdnak? – Hát nem. A bankároknak! Nemsokára jöttek a sirámok a kifizethetetlen adósságokról. Azt persze nem tették hozzá, hogy ez az uzsorakamatból, a kamatos kamattal követelt visszafizetésből és a „devizahitelezésből” származik. Mert bizony a Világbank is a dollár árfolyamához viszonyítja a visszafizetéseket az adott ország pénznemében. Az ilyen adósság csak szaporodni tud, kifizetni jóformán lehetetlen, vagy túl nagy áldozattal – bukással járna! Csak sajna, a dollár uralmának vége, és ezzel az eddig ügyesen felépített pénzuralomnak is vége lehet, ami a végzetét jelentené a pénzeszsákjaikon pöffeszkedő „disznófejű nagyurak” szektájának!

A hitelezési és „fenntartható fejlődési” lufinak egyszer ki kell pukkannia, de akkor már jobb, ha mindez irányítva történik. Erre való a gigainfláció, majd utána egy új pénz bevezetése. Volt erre többször is példa a világtörténelemben, igaz, nem központilag. De ha már lúd, legyen kövér! Az új pénz legyen digitális, amihez csakis a bankokon keresztül lehet hozzáférni. Ennek pedig a szabadság és függetlenség teljes elvesztése, a totális függőség lesz az eredménye a bankárkaszttól!

Az egyén szabadsága és az államok szuverenitása is örökre megszüntethető ezen a módon!

A bankszámlát bármikor zárolni lehet, és azon keresztül minden pénzmozgás, azon keresztül pedig minden felügyelhető, korlátozható, le-, vagy megtiltható!

Mert, ahogy letiltották a kanadai Freedom konvoj bankszámláját, és nemes egyszerűséggel letiltották Oroszországot a nemzetközi Swift-rendszerről, és zárolták az orosz állampolgárok bankszámláit – úgy ezt bármikor bármiért bárkivel megtehetik majd! Az embereket és az államokat is kedvük szerint „szankcionálhatják” büntetésként, ha nem engedelmeskednek, vagy bármi olyat tesznek, ami a bankárkasztnak – Világkormánynak – nem tetszik. Egyszerűen „elzárják a pénzcsapot” egy gombnyomással, és kész, buknak, vagy behódolnak a kormányok, nem sok kell hozzá, hogy kézből egyenek az államfők, mert nincs alternatíva, nincs menekülőút!

Ha a készpénzt el tudják törölni ezek a hibbant agyú hatalommániás véglények, akkor elérték, hogy létrehozzák azt a totális diktatúrát a Földön, amelyre mindig is vágytak. A most bevezetett QR kódos kártya-felügyeleti rendszer csak hab a tortán a totális megfigyeléshez és az engedelmesség kikényszerítéséhez. Hogy a Kínában már letesztelt szociális kredit-rendszerről már ne is beszéljünk!

A következmény egyértelmű: a teljes, állami és egyéni szintű pénzfüggőségre alapozott rabszolgaság a Föld teljes, maradék lakossága fölött!

Ha nem állítjuk meg ezeket a pszichopatákat, akkor ez fog történni:

  • Nem tudsz semmit sem csinálni úgy, hogy ne tudjanak róla, állandó megfigyelés alatt leszel!

  • Csak akkor és ahhoz férhetsz hozzá, amit megengednek neked! Legyen az bármilyen ellátás, vagy állami szolgáltatás!

  • Minden pénzmozgás után fizetsz a banknak, nem tudsz „maszekolni”, plusz jövedelemhez jutni többé úgy, ahogy eddig, ha túllépsz egy keretet, mindenért adót fogsz fizetni!

  • Csak a megengedett módon juthatsz jövedelemhez!

  • Azért kapsz "alapjövedelmet", hogy kényszeríthető legyél! (Dobrev Klára ezért erőlteti a teljesítmény nélküli, állampolgári jogon járó alapjövedelmet. VM) Ha megszegsz egy szabályt, egy időre lazán letiltják a QR kódodat és nem férsz hozzá semmihez!

  • Röviden és tömören: Ha nem engedelmeskedsz, ellehetetlenítik az életedet.

Bármelyik engedetlen, behódolni nem akaró állam szankcionálható valamilyen ürüggyel, vagy kizárható a rendszerből. Ha egy államnak nincs pénze a szociális ellátásokra, a megszokott kifizetésekre, ha az emberek nem tudják felvenni a fizetésüket, akkor az a kormány igen hamar megbukik. Vagy enged a kényszenek.


Ha pedig nincs áram, az egész rendszer összeomlik!

Tisztelt honfitársaim: Ez lenne a nagy „rendszerváltás”?

Lehet választani: készpénz, vagy totális diktatúra? Keleti identitás, vagy nyugati abnormitás? Vagy már sehová sem lehet menekülni az elmeháborodott új világrend elől?

 

A „Bankszövetség” már tavaly követelte a "költséges készpénz” miatt a további korlátozásokat, amiknek a kormány nagyrészt már eddig is eleget tett. Holott a bankok is csak magánvállalkozások. De ki tudja, hogy az EKB és a Világbank kinek a tulajdonában van, kik hozták ezeket létre és miért, kik nevezték ki, vagy választották meg a vezetőségét, és mi felügyeli a működésüket?

"Bill Gates és 'háborúja a készpénz' ellen valójában óriási fenyegetés szabadságunkra nézve!"

Nem elég, hogy a vacak oltásaival és embereket chippel korlátozni akaró Bill Gates és az eugenista hatalmi elit tagjai a világjárvány minden problémáját az általuk évek óta tervezett 'megoldások' erőltetésére akarnak felhasználni!

De olyan konzorciumok, mint a VISA, a Mastercard, az IMF (Nemzetközi Valutaalap) – amely eleve az egyik legkártékonyabb szervezet a világon – most Bill Gates-el közösen tolják rá a világra a vírus ürügyén a szabad mozgás korlátozását. A covid tanúsítványok bevezetése mellett a készpénz-használat eltörlését, amit lobbijuk szerint csak digitális valutával lehetne helyettesíteni!

Szövetségre léptek az Egyesült Államok kormányával, a Bill and Melinda Gates Alapítvánnyal és a Citibankkal, és létrehozták a Better Than Cash (Jobb, mint a készpénz) szövetséget a készpénz felszámolására. Ha már nem lesz lehetőség a készpénz felhasználására, akkor a bankszámla adataink életünknek szinte teljes naplójává válik. Bárki, akinek hatalma lesz megvizsgálni azt és beletekinteni, bármikor kialakíthat bizonyos érdeklődést irántunk, és láthatja, hol voltunk és mit tettünk minden nap és minden órában, akár évtizedekre visszamenőleg a múltban. Bármilyen fontosságú személy is legyen az illető, de teljesen átláthatóvá válik a hatalommal rendelkezők számára és zsarolhatóvá vagy szándék szerint teljesen tönkre tehetővé válik. Ez ellentmond a demokráciának és a szabad társadalomnak.

Az államok részéről a szoktatás már korábban elkezdődött a készpénz elfogadásának korlátozhatóságával, a feketegazdaság megszűnésének, és az árfolyamok közvetlen befolyásolásának a lehetőségével a lakossági költések irányításával. Egy 2015-ös cikk az angol és dán példáról itt olvasható.

A világnak a vezető jegybankjainak egy csoportja idén januárban arról állapodott meg, hogy megvizsgálják a digitális jegybankpénz kibocsátásának és alkalmazásának lehetőségeit, és tapasztalataikat megosztják egymással. Az EKB, Nagy-Britannia, Kanada, Japán, Svédország és Svájc központi bankja a Nemzetközi Fizetések Bankjával (BIS) együtt állította fel a csoportot, amelyet Benoît Couré, az EKB kormányzótanácsának volt tagja és Jon Cunliffe, az angol jegybank kormányzó helyettese vezet.

A digitális jegybankpénzek bevezetése rendkívül szerteágazó és bonyolult hatással lehet a pénzügyi rendszerre, így a terület óvatos kutatása még hosszú évekig tarthat. De egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy ha a svédek – és később más országok – sikerrel tesztelnek, majd be is vezetnek digitális jegybankpénzeket, akkor hosszabb távon teljesen megszűnik a készpénz ma ismert fizikai formája egyre több országban, és akár Magyarországon is.
910 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page