VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Vajda Miklós: Összeesküvés-gyakorlattá vált egy korábbi elmélet
Amit a hazai sajtó sem mond el nekünkVagyunk néhányan a Paláverben, akik nyitott szemmel és füllel járunk, Gyakran megkapjuk, hogy összeesküvés-elméleteket gyártunk, és azokkal mérgezzük a hallgatóság közgondolkodását. Még jobboldali újságírók is lesajnáló mosollyal, vették tudomásul, amikor az alábbi elméletet elmondtam a rádióban. Voltak, akik fantasztának néztek. Íme, a tények!


Bill Gates már jóval a járvány előtt elkezdte fejleszteni azt a chipet, ami most éppen kapóra jön a Covid miatt


Egy, a Pentagon által kifejlesztett, bőr alá ültethető mikrocsipről számolt be a napokban a CBS News. Az amerikai tévécsatorna 60 Minutes című műsorában Matt Hepburn százados, a projekt kutatási vezetője részletezte, hogy az emberi testben elhelyezett parányi szerkezet még a tünetek kialakulása előtt felismeri a Covid-19-fertőzést, sőt, egy szűrővel el is különíti azt a vérből.


Persze az emberekbe ültetett, programozható mikrocsipek már nem számítanak igazán szenzációnak: emlékezetes, néhány évvel ezelőtt már megjelent annak fogamzásgátló verziója – köszönhetően a Melinda és Bill Gates alapítványnak.

A technológiai fejlődés szuperszonikus sztrádáján eddig szinte fel sem tűnt, milyen erős tuninggal rendelkezik az embereknek szánt kütyü, ami mára a hightech világ számos újdonságát utasítja maga mögé. A világjárvány azonban rámutatott arra: bizony, óriási szerencsénk van, hogy Bill Gates már a koronavírus megjelenése előtt dollármilliókat áldozva fejlesztette ki azt a kütyüt, ami később az egész világ számára megoldást jelenthet a Covid-19 fertőzés kimutatásában. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Pentagon munkatársai kicsit sem voltak elragadtatva attól, hogy programozható kapszulával a bőrük alatt éljék mindennapjaikat. Különösen izgalmas mindezt annak ismeretében górcső alá venni, hogy milyen vehemensen tiltakozott Bill Gates, amikor néhány portál megszellőztette, hogy a csip fejlesztésében bizony oroszlánrészt vállalt. Nézzük, miről is van szó.


Az amerikai védelmi minisztérium kutatási ügynöksége, a DARPA munkatársai olyan csipet fejlesztettek, amely a bőr alá ültetve a tünetek kialakulása előtt felismeri a Covid-19-fertőzést, és egy szűrővel el is különíti a vérből a vírust. A CBN televíziós csatornán a DARPA fertőző betegségekért felelős orvos-kutatója, Matt Hepburn százados egy olyan fiolát mutatott be, amelyben egy zselészerű anyagba ágyazott mikrocsip úszott. Ez a bőr alá ültetve képes jelezni, hogy milyen kémiai reakciók mennek végbe a testben – így például azt, hogy már másnap megjelenhetnek az első koronavírusos tünetek. A kutatás vezetője szerint ezzel értékes időt nyernének a vírus megállításához, azonban a New York Times még februárban tudósított arról, hogy az amerikai hadsereg állományának harmada nem hajlandó alávetni magát az eljárásnak, mivel attól tartanak, hogy olyan mikrocsipet ültetnek beléjük, amivel az állam átveheti az irányítást felettük. Vajon Önök beleegyeznének…?


Bill Gates támogatásával jelent meg az első bőr alá ültethető fogamzásgátló chip


A The Daily Telegraph 2014-ben számolt be arról, hogy bőr alá ültethető és tizenhat évig működőképes távirányítású fogamzásgátló chip készült Bill Gates támogatásával. A számítógépes csip a fogamzásgátló hatású levonorgesztrel hormon kibocsátásával szabályozza a teherbeesést. Az implantátum ugyanakkor távirányítható: a chippel rendelkező nő aktiválhatja, de ki is kapcsolhatja.

Az eszközt a tompor, a felkar vagy a has bőre alá ültethetik be. A Gates alapítvány közleménye szerint ennek ötlete még 2012-ben merült fel, amikor Bill Gates kollégáival látogatást tett a Massachusettsi Műszaki Egyetemen, ahol arról faggatták Robert Langer professzort, hogy létre lehet-e hozni olyan születésszabályozó csipet, amelyet bármikor lehet aktivizálni vagy éppen kikapcsolni. Érdemes megnézni azt, hogy ezt végül miként valósították meg: az implantátum naponta 30 mikrogrammos hormondózist enged a szervezetbe oly módon, hogy a csip egy apró elektromos töltéssel felolvaszt egy ultravékony tömítést a hormon körül. Simon Karger, a Cambridge Consultants sebészeti és terápiás részlegének vezetője a BBC-nek úgy fogalmazott, hogy az implantációs technológia bizonyos kockázatokat és kihívásokat is hordoz magában. Szavai szerint egy olyan jövő rajzolódik ki előtte, amelyben már ezek a beültetett okos rendszerek irányítanak sok mindent.


Születésszabályozás után emberek feletti kontroll


A fogamzásgátló chip megjelenését követően rukkolt elő 2017-ben az Epicenter nevű cég már olyan – a kutyák azonosítóihoz hasonló – implantátumokkal, amivel az alkalmazottak feletti kontrollt vehették volna át a munkáltatók.

Csakúgy, mint az eb-chipeknél, csupán néhány pillanat alatt elvégezhető a művelet egy fecskendő segítségével, fájdalommentesen. Mivel ezek programozhatók, ezért számos lehetőséget kínálnak, így például helyettesítheti a kártyafunkciót: egyszerű kézmozdulatokkal lehet velük ajtókat nyitni, nyomtatókat üzemeltetni, vásárolni és sorolhatnánk.


Patrick Mesterton, az Epicenter alapítója és vezetője szerint legnagyobb előnye a kényelem, ezért hallatlanul vonzó lehet mind a munkáltatók, mind az alkalmazottak számára. Egy svéd mikrobiológus, az orvosi kutatásokkal foglalkozó Karolinska Institutet munkatársa azonban aggodalmait fejezte ki és az AP hírügynökségnek ezzel kapcsolatban. Azt mondta: hiába fejlett a technológia – amely például igen hasznos egészségügyi adatok közvetítésére –, mégis kockázatos. Véleménye szerint ugyanis nagyon komoly kockázati tényezőt jelenthet, hiszen az adott személyről szóló adatokat követhetetlen, hogy hol, kik és miként használják fel; a beágyazott eszközök a hackerek, kiberbűnözők kiemelt célpontjaivá válhatnak, és nem igazán meggyőző a gyártó biztonságosságra hivatkozása – pedig egy ilyen chip mindent megjegyez és tárolhat, még azt is, amit a felhasználó valószínűleg nem szánna mások számára hozzáférhetővé.


A svédek minden adatukat a bőr alá ültetett chipen tárolják


A Daily Mail egy korábbi írásában arról olvashatunk, hogy 2017-ben már több mint négyezer svéd ültette a bőre alá azt a csipet, amely tárolja az összes személyes adatát, segítségével pedig fizetni és a vonaton jegyet váltani is tud.

Legtöbben a vonaton utazáshoz használják a hüvelyk- és mutatóujjuk közé beépített apró csipet, így soha nem kell attól félniük, hogy otthon felejtik a bérletüket. A szerkezet minden személyes adat tárolására alkalmas, sőt, még a közösségi oldalakra is bejelentkezhetnek a csippel rendelkező emberek. (Arra nem térnek ki, hogy azért nem árt figyelni arra a kezünkre, amiben a minden adatunkat tároló kicsi eszköz rejtőzik.) És elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor érdemes megemlíteni, hogy vajon kinek és miért is áll érdekében mindez?


Kriptopénzzel jutalmazzák azt, aki elvégez egy általuk kijelölt feladatot


Talán nem lepődnek meg azon, hogy véletlenül éppen Bill Gates volt az, aki 2019-ben egy szabadalmi beadványban kérte, hogy ő és a Microsoft rendelkezhessen egy olyan, emberekbe ültethető chip alkalmazása felett, amivel figyelemmel kísérhetővé válna a felhasználó tevékenysége is. Ebben azt is leírják, hogy amennyiben a felhasználók jól végzik el az általuk kijelölt feladatot, akkor azt kriptopénzben fizetik meg nekik. (Persze felmerülhet kérdésként, hogy pontosan milyen feladatokat kellene végrehajtani…) Az ellenőrzést egy érzékelő segítségével oldják meg, ami a felhasználó eszközével van összekapcsolva, vagy potenciálisan abban van elhelyezve.


Gates szerint konteo, hogy köze lenne a világjárványhoz


Ismert, a TED konferencián hangzott el Bill Gates előadása, amelyben a milliárdos 2015-ben egy közelgő világméretű vírusjárványról beszélt.

A Microsoft tulajdonosa akkor úgy fogalmazott: a XXI. század első évtizedeinek emberét nem egy háború, hanem egy influenzaszerű vírusos világjárvány veszélyezteti, amire egyáltalán nem vagyunk felkészülve globális szinten.


Majd egy 2019-es Netflix dokumentumfilmben Bill Gates azt jósolta, hogy egy gyilkos vírus lesz az, ami gyorsan megfertőzi a világot, méghozzá egy kínai piacról kiindulva.

Gates egyébként sem nem tudós, sem nem orvos, sőt, főiskolát sem végzett, ellenben a világ harmadik leggazdagabb embere. A milliárdos legutóbbi interjújában úgy fogalmazott: a világnak fel kell készülnie arra, hogy a jövőben lesznek még egészségügyi válsághelyzetek, de hogy ezt miből tudja ennyire biztosan, azt nem árulta el. Mi azonban bízunk abban, hogy ezúttal tévedett…Forrás:

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek