top of page

Versenylovak Churchill Downsban. Vezeték nélküli eszközökkel felszerelt lovak kimúlása
Eredeti cikk:

Marsall Ágnes küldeménye, felvezetője
Transzformációs technológiák


A StrideMASTER egyedülálló és hatékony adatrögzítési és -feldolgozási technológiákat fejlesztett ki, amelyek átalakítják a versenyipart. Figyelemre méltó teljesítménybetekintést nyújtanak, megóvják a jólétet, erősítik az integritást és

támogatják a versenyipari kereskedelmi célokat.

A StrideMASTER vezető innovációs technológia, amely olyan technológiákat ötvöz, mint a GPS, az infravörös és mozgásérzékelők testreszabott termékei a telivér-, hám- és agár-versenyipar számára.

A StrideMASTER a fogadó-ügyfelek által meghatározott egyedi szakaszos időzítési adatokat, a hozzájárulást és a kereskedelmi megtérülést biztosítja.

A StrideMASTER adatbázis-technológiák automatizált fogyasztói fogadási űrlapokat is generálnak, például sebességtérképeket és „fekete foglalási” jelentéseket.
A technológia minden állat biometrikus adatait tartalmazza, így lehetővé teszi az egyéni teljesítményadatok hatékony, valós idejű elemzését, páratlan szintű ellenőrzést biztosítva az állatok egészségével és jólétével kapcsolatban.

A biometrikus profil hatékony eszköz a jóléti irányítás javítására, mivel segít azonosítani a veszélyeztetett állatokat, még mielőtt súlyos sérülés következne be.


Az időzítési és helyzeti adatokat fénysebességgel továbbító infravörös rendszereket egyedülállóan az agáripar számára fejlesztették ki.

A StrideMASTER integrálódik a meglévő fotókidolgozási technológiákkal, és zökkenőmentesen tölti fel az adatokat az ipari adatszolgáltatásokba...

(M. Á.)

 

Versenylovak Churchill Downsban.

Vezeték nélküli eszközökkel felszerelt lovak kimúlásaA versenylovak a világ legfinomabban hangolt, rendkívül érzékeny teremtményei közé tartoznak. Mi történik tehát, ha mindannyiuknak mobiltelefont adunk a verseny alatt? Elkezdenek esni, mint a... nos, lovak.


Pontosan ez történt idén tavasszal a louisville-i Churchill Downsban, a világhírű Kentucky Derby otthonában. A Churchill Downs minden évben három "találkozót" rendez, amelyek során a hét négy-öt napján lóversenyeket tartanak - egy tavaszi találkozót, amely egész májusban és júniusban tart; egy szeptemberi találkozót; és egy őszi találkozót egész novemberben. A tavaszi találkozó idén április 29-én kezdődött a Downsban, és július 3-ig tartott.

Április 29-től kezdve, és az azt követő napokon minden futamban, minden lóra egy olyan eszközt szereltek, amelyet még soha nem viseltek. Ez egy vezeték nélküli, iPhone-formájú eszköz, amely a ló hátán lévő nyereg alatti ruhába illeszkedik. A lovak idén tavasszal a reggeli edzéseken is elkezdték viselni ezeket az eszközöket.

Ez a STRIDESafe készülék másodpercenként 2400-szor figyeli a ló mozgását a verseny során, másodpercenként 2400 rádiófrekvenciás (RF) sugárzás impulzusát küldve a ló testén keresztül. A készülék tartalmaz egy GPS-összetevőt is, amely kommunikál a globális helymeghatározó műholdakkal. Emellett kommunikál a minden ló nyakának bal oldalába beültetett RFID-chippel is, biztosítva, hogy a chip is sugározzon a verseny során.

És mivel minden versenyló alumíniumból készült patkót visel, amely az egyik legjobb vezető, a STRIDESafe eszköz és az RFID-chip által a ló testén keresztül a ló négy patkója elnyeli és visszasugározza azokat a frekvenciákat, amelyeket mind a STRIDESafe eszköz, mind az RFID-chip továbbít.
Minden ló tehát nem egy, hanem hat folyamatosan sugárzó antennát hordoz a Churchill Downs-i futamok során. Így, mivel általában 14 ló versenyez egy-egy futamban, 84 antenna van a pályán egymás közelében futó állatok között.
2023. április 29-én pedig a Churchill Downsban versenyző lovak elkezdtek elpusztulni a versenyek alatt, vagy olyan súlyos sérüléseket szenvedtek a versenyek alatt, hogy elaltatták őket.

Idén tavasszal olyan sok ló pusztult el, hogy június 2-án bejelentették, hogy június 10-től felfüggesztik a tavaszi találkozót a Downsban. A Churchill Downs tisztviselői pánikba estek, mert az ott versenyző lovak idén tavasszal sokkal nagyobb számban pusztultak el, mint korábban bármikor. Országosan 2022-ben 1000 induló lóra körülbelül 1,25 haláleset jutott.

Ám 2023. április 29. óta a Churchill Downsban mindössze 1600 startra 12 haláleset jutott, ami a versenylovak halálozásának hirtelen és példátlanul 8-szoros növekedését jelenti.

A tisztviselők gondosan megvizsgálták a pályát és a versenypálya minden részét, és nem találtak semmilyen változást a korábbi találkozókhoz képest, és semmi okot arra, hogy a lovak hajlamosabbak lennének a sérülésekre vagy az összeomlásra.

De ugyanaz a vakfoltjuk, mint a társadalom többi részének: úgy kezelik a vezeték nélküli eszközöket és az általuk kibocsátott sugárzást, mintha nem is léteznének.

A Parents Pride nevű ló egyszerűen összeesett és minden látható ok nélkül elpusztult egy április 29-i versenyen. A szervezetében nem találtak drogot, és mérget sem. A verseny előtt normálisan futott. Semmi rendellenességet nem találtak a szívében, az agyában vagy a tüdejében.


Code of Kings "felborult" és kitörte a nyakát a karámban közvetlenül a verseny előtt, és elaltatták, szintén április 29-én. A paddockban, más néven felvonulási ringben a lovakat a verseny előtt felvonultatják, hogy a versenynézők jól megnézhessék őket.


Take Charge Briana május 2-án egy versenyen katasztrofális sérülést szenvedett a jobb mellső lábán, és elaltatták.


Chasing Artie május 2-án befejezte a futamot, majd a nyeregből való kiszálláshoz vezető úton minden látható ok nélkül összeesett és elpusztult.


Chloe's Dream a Derby napján, május 6-án rendezett versenyen "katasztrofális sérülést" szenvedett a jobb térdén, és elaltatták.


Freezing Point a május 6-i Derby-napi versenyen eltörte a bal mellső végtagját, és elaltatták. Zsokéja szerint a futam során nem ütköztek neki, és a pálya jó állapotban volt.


Bosque Redondo május 13-án befejezte a futamot, de lómentővel elvitték, és nem részletezett sérülések miatt elaltatták.


Rio Moon május 14-én egy futam céljában állt, amikor "katasztrofális sérülést" szenvedett a bal mellső lábán, majd elaltatták.


Swanson Lake május 20-án befejezte a versenyt, de azonnal állatorvoshoz szállították, ahol a bal hátsó lábát ért "jelentős sérülés" miatt elaltatták.


Lost in Limbo, a hírlevél tetején látható ló május 26-án, a futam vége felé került le a pályáról. Orral előrefelé esett a pályán, és a földben hevert. Már a futam előtt is annyira ideges volt, hogy a futam kezdete előtt megdobta zsokéját, és elszaladt. A futam után az állatorvos "jelentős sérülést" talált a bal első lábán, és elaltatták.


Kimberley Dreamnek május 27-én egy versenyen elszakadt egy szalag a bal első lábában, és elaltatták.


Két nappal a tavaszi verseny kezdete előtt, április 27-én, a versenypályán végzett edzés közben Wild on Ice eltörte a bal hátsó lábát, és elaltatták.


Évtizedek óta tudjuk, hogy a lovak életét a rádióhullámok tönkreteszik. Az új-zélandi Christchurchben meghallgatásokat tartottak, és Penny Hargreaves versenyló-edző egy 1998-ban megjelent interjúban szólalt meg.

Egy Ouruhiában található FM rádiótorony olyan pusztító hatással volt 90 lovára, hogy kénytelen volt őket Canterbury egy másik részére áthelyezni.

Minden lova érintett volt, némelyik jobban, mint a többi, és kettő elpusztult.


"Nagyon idegesek és idegesek voltak" – mondta. "Mindegyiknek fájt a lába. Azok a lovak, amelyek évekig utánfutóval utaztak, menet közben elvesztették az egyensúlyukat. Az udvarunk körül több olyan forró pont is van, ahol a lovak nagyon ingataggá válnak, és kárt tesznek magukban és bennünk.


A nagyon értékes csikónknak komoly egészségügyi problémái voltak, és úgy járt, mintha fájna a lába. Nem bírta elviselni a patkolást. Több állatorvos is megnézte őt, hogy megpróbálja megoldani a problémáit, de kielégítő válaszok nélkül. Végül egy olyan karámba tereltük ki, ahol egy nagy szénapajta és fák vannak közte és a torony között. Egy hónapon belül egyáltalán nem voltak problémái. Visszatérve a régi udvarára, a probléma visszatért.


A kovács a meghallgatásunkon tanúvallomást tett a rádióhullámoknak a lovaink lábára gyakorolt hatásáról. Az alumínium vezeti az elektromosságot, és a lovaik lába megváltoztatta az alakját, hatalmas repedések keletkeztek ott, ahol a szögek mentek, és belül nagyon érzékenyek voltak.


Heti rendszerességgel olyan fertőzésekkel volt problémánk, amilyenek korábban soha nem voltak, az állatorvosi számláink horribilisek voltak."


Ideges és ingerült versenylovak fájó lábakkal és koordinációhiánnyal. Pontosan ez történt Churchill Downsban az idei tavaszi találkozó során.


Amikor megtudtam, hogy mi történt Churchill Downsban idén tavasszal,

küldtem egy e-mailt Dr. Jennifer Durenbergernek, amelyben azt sugalltam neki, hogy a STRIDESafe eszközök, amelyeket Churchill Downsban a lovak biztonsága érdekében vetettek be, ehelyett megölik őket. Nem válaszolt.

Dr. Durenberger állatorvos, a Lóversenyzési Integritási és Biztonsági Hatóság (HISA) lovak biztonságáért és jólétéért felelős igazgatója. Ő vezette az elpusztult lovak nyilvántartásának felülvizsgálatát.


Ha Ön állatorvos, vagy van tapasztalata a lovakkal kapcsolatban, és szeretne segíteni, kérjük, küldjön egy e-mailt a arthur@cellphonetaskforce.org címre. Ez egy lehetőség, ha rá tudjuk venni a Churchill Downs-t, a HISA-t és a Kentucky Derbyben induló versenylovak tulajdonosait, hogy ismerjék el, mi történik, és szabaduljanak meg ezektől az új vezeték nélküli eszközöktől – egy lehetőség, hogy a világ többi részét is felvilágosítsuk, és katalizáljuk az irányváltást mindannyiunk számára.943 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page