top of page

Világhálón is elérhető a 3. Tudomány és Spiritualitás konferencia

Örömmel tudatom, hogy elkészült a két Zrínyi Miklós, a szigetvári hős, valamint a költő és hadvezér tiszteletére megrendezett 3. Tudomány és Spiritualitás konferencia internetes, szabadon elérhető archívuma. Ez a konferenciánk előadásainak video- és hangfelvételeit, az előadások .pdf változatát és a konferencián készült fotókat őrző honlap, melynek rövid címe: https://indico.cern.ch/e/TuS22

Az emlékezés virágait Zrínyi Miklós, a költő és hadvezér mellszobránál, Zrínyi Miklós a szigetvári hős mellszobra és szablyájának hiteles másolata jelenlétében elhelyezte prof. Padányi József ny. vezérőrnagy, Csöpel Láma és Csörgő Tamás fizikus, az Európai Akadémia tagja. Felkértük előadóinkat és a helyi szervező bizottság vezetőit, hogy Zrínyi Miklós mellszobrát szalagozzák fel, és a szalagra írt, általuk választott mondásokat és idézeteket olvassák fel. Előadóink és szervezőink az alábbi szellemi üzeneteket idézték, elevenítették fel ezen a rendezvényen, Zrínyi Miklós mellszobrának megkoszorúzása alkalmából:

Prof. Padányi József vezérőrnagy úr: „Megalkuvás nélküli hazaszeretet” Csöpel Láma: „A makulátlan tavirózsa a mocsár szennyéből táplálkozik” Dr. Hausner Gábor alezredes úr: „Ki ki használjon, szolgáljon hazájának, amint legjobban lehet – és ne válasszon magának könnyebbséget, könnyű professziót avagy életet, mert azzal nem hogy használna, sőt árt hazájának, hanem olyant, akiből a magyar nemzet tapasztalható hasznot vehet." /Zrínyi Miklós: A Vitéz hadnagy előszavának első változata/ Csörgő Tamás fizikus, az Európai Akadémia tagja: „Csak hősként érdemes élni ezen a világon” / Komjáthy István: Mondák Könyve – Szépmező Szárnya álma/ Huszár Andrea Magdolna szobrászművész, népmese kutató: „A szeretet erősebb a halálnál: mindent legyőz” Vukics Ferenc alezredes, a Zrínyi Baranta Egyesület alapítója: „A vitézség nem egy napi tanúság” /Zrínyi Miklós/ Dr. Nida Chenagtsang: „Légy önmagad, és segíts másokat” /Tibeti mondás/ Dr Gyürky Melinda neurológus szakorvos: „De ha ki bizik Istenében, szereti hazáját, vagyon egy csepp magyar vér benne, kiáltson fel az égben az Istenhez” /Zrínyi Miklós: Az török áfium ellen való orvosság/ Dr Darnói Tibor orvos, a Yotengrit Alapítvány elnöke: „A táltos megáll három nádszálon: a szeretet, az igazság és a bölcsesség pillérein” /Máté Imre: Yotengrit/ Prof. Kiss Enikő Csilla, pszichológus: „Drága az emberi élet, de ennél is drágább a becsület” Dr. Banai Miklós: „A vadkan ma is éber, és ugrásra kész” Sarkadi-Nagy Martina, Magyarországi Karma-Kagyüpa Buddhista Közösség: „Az önfeláldozás a legnemesebb tett, amire képesek vagyunk” Zrínyi Miklós szobrának megkoszorúzását a Szózat eléneklésével zártuk.


Mind a szigetvári hős Zrínyi Miklós, mind dédunokája a költő és hadvezér Zrínyi Miklós tudata rettenthetetlen volt. A Szív Szutra szavaival: Túljutottak minden hibán, kín és kényszerek világán, így teljes a tisztaságuk, hős szellemi szabadságuk. Csöpel Láma szavai szerint a “Szigeti veszedelem”, eredeti címén “Sziget ostroma” a belső alkímia himnusza, más szavakkal a belső ösvény szózata. Nemzetközi példánk a “Szellem és Élet Dialógus/ Konferenciák” (Mind and Life Dialogues/Conferences) sorozata, amely 1987 óta jelenti inspiráció forrását a tudomány és a spiritualitás vezető képviselői és az egész világ számára. Ennek a tematikáját a magyar hagyományainkban élő szellemi búvópatakok feltárásával és tisztításával tesszük, illetve tettük teljesebbé. Ezen téma köré szerveződtek előadóink remek előadásai is, melyeket a konferencia honlapján, illetve az alábbi youtube lejátszási listán tettünk közkinccsé.


Szívből remélem, hogy ezek segítségével többen is (újra) meg tudják nézni a konferencia előadásait, beszélgetéseit, meghallgatva és átgondolva, megélve az ott elhangzottakat. A Szilaj Csikó olvasói számára is közreadta Csörgő Tamás fizikus, a Tudás Körei Egyesület elnöke, a következők nevében:

  • Sarkadi-Nagy Martina és Magyarországi Karma-Kagyüpa Közösség,

  • Vukics Ferenc alezredes, a Zrínyi Baranta Egyesület alapítója,

  • a rendezvény szervezői,

  • valamint rendezvényünk előadói, segítői és támogatói

214 megtekintés

댓글


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page