VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Vissza az 1640-es évekbe: A Covid-tagadók elleni boszorkányüldözés Nagy-Britanniában csak folytatás

Vissza az 1640-es évekbe: A Covid-tagadók elleni boszorkányüldözés Nagy-Britanniában csak folytatása a másként gondolkodók elleni korábbi kampányoknak


„Egy régi típusú demokrata ma nem sajtószabadságot, hanem a sajtótól való szabadságot követelne.” /Oswald Spengler/


Nagy-Britanniában egyre fokozódnak a támadások azokkal a közszereplőkkel szemben, akik fölemelik a szavukat a „lezárások” és egyéb Covid-ortodoxiák ellen, és ebben egyértelmű összefüggés mutatkozik az eretnekek elhallgattatására alkalmazott korábbi hatalomsrtuktúrát védő kampányokkal.


Az 1968-ban készült 'Witchfinder General' (Boszokánykereső tábornok) c. film – amely a 17. századi boszorkányvadász Matthew Hopkins történetét meséli el, aki az angol polgárháború idején terrorizálta a Parlament fennhatósága alá tartozó kelet-angliai vidéket – egy órányi horror.


Bár a film rémálmokat okozhat, ajánlom a megnézését, mert segít megérteni, hogy mi történik ma Nagy-Britanniában.

Fénysebességgel száguldtunk vissza az 1640-as évek boszorkányüldözési őrületébe!

Szemet hunyni a körülöttünk zajló események fölött egyszerűen nem lehetséges opció, mert a dolgok akkor csak rosszabbodnak. A történelem arra tanít, hogy a boszorkányüldözésnek nincs helye egy szabad társadalomban, de csak akkor ér véget, ha elegen állnak ki ellene.


A film egyik emlékezetes jelenetében, Hopkins közli az elfogott 'boszorkányokkal', akik kínzás alatt tettek beismerő vallomást, hogy a törvénynek megfelelő eljárást fogják alkalmazni ellenük: "Előírt módon lesztek megkötözve és bedobva a tóba. Ha elsüllyedtek, akkor tudjuk, hogy a beismerő vallomásotok hamis volt, ha viszont fennmaradtok, akkor a vallomásotok kétségtelenül bebizonyosodott, ezért kihúzunk benneteket és a nyakatoknál fogva felakasztunk, amíg meg nem haltok."


Érti?


Ha nem felelsz meg az úszóteszten, meghalsz, és ha kiállod a próbát, akkor is meghalsz. Ha boszorkánysággal vádolnak, akkor bűnös vagy.

Bizonyíték? Kinek van erre szüksége, amikor a társadalom érdekében cselekszünk?

És ez így van ma is, amikor Matthew Hopkins 21. századi megfelelői újrapozicionálódtak, hogy üldözzék a 'Covid-tagadókat', az 'összeesküvés-elméleteket’, és a 'vakcina-elleneseket', – ahogyan évekig üldözték azokat, akik tiltakoztak Szíria bombázása ellen, vagy Jeremy Corbyn háborúellenes támogatóit, de bárkit, aki David Milibandtól balra áll, vagy David Camerontól jobbra.