top of page

Vukics Ferenc: Meglepő fordulat a Fehér Házból – A leállások az előző elnök miatt voltak...... és nem lesznek lezárások ezentúl.

Nagyon elvetemültnek kell lenni ahhoz, hogy valaki a Fehér Ház hivatalos sajtótájékoztatóját tanulmányozza, de bizony megéri, mert nagy tanulásokra jöhet rá az ember. Szerintem mindazoknak, akik támogatták a „szigorú lezárásokat támogató intézkedéseket", tanulniuk kellene a Fehér Ház tegnapi sajtótájékoztatójából.

Amerika hivatalos álláspontja a mai naptól a következő:

„Az elnök világosan megmondta, hogy nem támogatjuk a lezárást. Nem voltunk záráspártiak. Nem ez volt az ő megközelítése és megoldási javaslata. A leállás nagy része valójában az előző elnök alatt történt."

Jen Psaki február 04-én megtartott sajtótájékoztatója során először arról volt szó, hogy milyen módon kell támogatni a fekete kisebbséget az egészségesebb életmód elterjesztésében, aztán magyarázatot kaphattak arra az újságírók, hogy kit, miért is likvidáltak a nagyvilágban, aztán az amerikai-német tárgyalásokról, az ukrán konfliktusról és a kínai- orosz vezetők találkozójáról beszéltek.

Ebből a sorból egy érdekes részletre hívnám fel a figyelmet:

„Hétfőn, amint azt mindannyian tudják, Biden elnök üdvözli a Fehér Házban Németország kancellárját, Scholz kancellárt. Megerősítik az Egyesült Államok és Németország közötti mély és tartós kapcsolatokat, és megvitatják közös elkötelezettségüket a folyamatos diplomácia és az Ukrajna elleni további orosz agresszió visszaszorítására irányuló közös erőfeszítések mellett. Megvitatják továbbá szoros együttműködésünket a COVID-19 világjárvány kezelésétől kezdve – az éghajlatváltozás fenyegetésének kezeléséig és a közös demokratikus értékeinken alapuló nemzetközi biztonság előmozdításáig” – mondta Psaki az amerikai-német találkozóról.

Ez azt jelenti, hogy a ma megrendezésre kerülő találkozó befolyásolni fogja a jövőbeli német járvány elleni intézkedéseket (közvetve pedig a magyart) is.

Korábban már jeleztük itt a Szilaj Csikón: egyre több tanulmány jelenik meg arról, hogy a lezárások nem segítették a járványügyi célok teljesítését, de sikeresen szétverték a gazdaságot. Ezeken az oldalakon ismertettük a Johns Hopkins Egyetem ezzel a kérdéskörrel foglalkozó legújabb tanulmányának megállapításait is, amire azt a kritikát kaptuk, hogy azt az írást senki sem veszi komolyan.

Mit ad Isten, a tanulmány szóba került a Fehér Ház sajtótájékoztatóján is (ennyire komolytalan megállapításokat tettek benne).

A riporter kérdése:

„Aztán gyorsan itt van ez a Johns Hopkins-tanulmány a bezárásokról. Ez a metaanalízis volt az, amely több tanulmányból is merített. Azt állapította meg, hogy a 2020 tavaszi COVID-járvány első hulláma idején végrehajtott lezárások csak 0,2 százalékkal csökkentették a COVID-halandóságot az Egyesült Államokban és Európában. A tanulmány azt sugallja, hogy lezárások közegészségügyi haszna csekély volt, miközben a gazdaságra nézve súlyos következményekkel járt. Ez azt sugallja, hogy a lezárások nem képezhetik a jövőbeli pandémiás válasz részét. Visszatekintve az elmúlt időszak tapasztalataira, ez a vélemény egyezik az adminisztráció nézeteivel?”

PSAKI:

„Nos, azt mondanám – természetesen először is egészségügyi és orvosi szakértőink figyelmét szeretnénk felhívni a konkrét tudományos tanulmányra. Megjegyezném, hogy az elnök korábban már világosan kijelentette, hogy nem szorgalmazzuk a zárásokat; nem voltunk záráspártiak. Nem ez volt az ő megközelítése és megoldási javaslata. A leállás nagy része valójában az előző elnök alatt történt.

Mivel minden eszközünk meg van ahhoz, hogy országunkat nyitva tartsuk – az elnök vezetésének köszönhetően – a vírus elleni küzdelemre is tudunk összpontosítani. Ez abban is megmutatkozik, hogy az iskolák 98 százaléka jelenleg is nyitva van, és több mint 210 millió amerikai van teljesen beoltva. Megvannak az eszközeink a bezárások elkerülésére, és nem fogunk visszafordulni. Jelen pillanatban ez a szándékunk.”

Riporter:

„Szóval, önök akkor azt hiszik, hogy a bezárások inkább ártottak, mint hasznosak voltak?”

PSAKI:

„Ismételten felhívnám a tudományos szakértőink figyelmét a tanulmány sajátosságaira, de az elnök megközelítése, az elnök megoldási javaslata nem a bezárás volt. A rendelkezésünkre álló eszközöket használta ennek megakadályozására.”


 

Forrás:

557 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page