top of page

Vukics Ferenc: Sosem lesz vége – a Pfizer már a csecsemők harmadik oltását teszteli… Halálkampány


Éppen csak most döbbentünk rá arra, hogy az Omikron áttöri az oltások és a természetes megfertőződés adta védelmet is. Ez persze nem furcsa, hiszen több mint hatvan helyen mutálódott az eredeti vírushoz képest.
Az már azért érdekes,

honnan veszik, hogy az eredeti vírus tüskefehérjéje ellen kidolgozott módszerek hatásosak lesznek egy olyan variáns ellen, ahol csak a tüskefehérje szintjén harminc változás történt (ez már a jóval kevésbé variált Delta esetében sem jött be).

A variánsokhoz igazított oltóanyagoknak minden korábbi bizonygatás ellenére híre-hamva sincs. (Tegnap került szóba először Pfizer-oltás az Omikronra. Mivel azonban ez általánosan veszélytelenebbnek bizonyult, mint egy gyengébb influenzavírus, egészen biztos, hogy a befecskendezése nagyobb kárt okozna, mint ha meg sem csinálták volna – a Szerk.) A tények ellenére mégis tovább erőltetik a többnyire teljesen hatástalan oltóanyagokat az oltási kampányokban.

A „ha már megvettük, oltsuk el mindet…” elv piaci mechanizmusa hatalmasodott el a hatóságokon. Még inkább megdöbbentő, hogy ezeket a gyerekeknél is alkalmazzák. A két adag és az 5-12 éves generáció ott is csak a kezdet.

A napokban olvashattuk, hogy a Pfizer és a BioNTech kibővíti klinikai vizsgálatait, mert a kutatások azt mutatják, hogy két adag nem váltott ki elegendő immunválaszt 2-5 éves gyermekeknél.

Akkor miért is adjuk be a gyerekeknek?! A kockázatok számításánál a nyereség oldalon nincs is semmi. Akkor hogyan is kapott engedélyt egy ilyen oltóanyag az EU-ban?! Akkor miért is fogadtuk kritika nélkül az EMA ajánlását és vásároltunk a bejelentést követő napon kétmillió gyermekeknek szánt oltóanyagot?!

A mellékhatásokkal pedig (akármilyen ritkák is lennének) számolni kell. Máris másképp néznének ki az ezzel kapcsolatos számítások! Az ember azt gondolná, hogy ilyenkor a gyártók és a kormányok elgondolkodnak majd a vizsgálatok eredményén. Szó sincs erről!

Tovább dübörög a halálkampány, és mindenki „jóindulatúan” megfeledkezik a korábbi ígéretekről. Mintha mi sem történt volna. A „fősodor-követők” és a „kormány-követők” pedig természetesen ezt is kritika nélkül fogadják.

Pedig ott tartunk, hogy a Pfizer a már a COVID-oltás harmadik adagjával kísérletezik a 6 hónapos csecsemőkön is.

Mindig felmerül bennem a kérdés, hogy vajon ki adja oda gyermekét egy ilyen kísérlethez?
A társaságok december 17-én közölték, hogy módosították klinikai vizsgálatukat, és legalább két hónappal a kezdeti kétadagos kezelés után egy harmadik oltást is beiktattak a hat hónaposnál idősebb gyermekek korcsoportjainál. A vállalatok 3 mikrogrammos vakcina adagot – a felnőtt adag egytizedét – tesztelték 6 hónapos és 5 éves kor közötti gyermekeken. Két adag után a 6 hónap és a 2 év közötti gyermekek „elfogadható immunválaszt produkáltak”, de a 2 és 5 év közötti gyermekek nem. "A tanulmány most egy harmadik, 3 mikrogrammos adag kiértékelését is magában foglalja, legalább két hónappal a kétadagos a sorozat második adagja után, hogy magas szintű védelmet biztosítsanak ebben a fiatal korosztályban" – áll a vállalatok sajtóközleményében.

A befektetőkkel és elemzőkkel folytatott december 17-i konferenciabeszélgetésen Kathrin Jansen, a Pfizer vakcinakutatási vezetője azt mondta, ha a felülvizsgált stratégia működik, „konzisztens háromadagos oltási megközelítést alkalmaznánk minden korosztály számára”.

Ha három adag elegendő immunválaszt vált ki, a cégek várhatóan az év első felében benyújtják az adatokat a szabályozó hatóságoknak – írja a The Washington Post.


„Fontos megjegyezni, hogy ez a kiigazítás várhatóan nem változtatja meg érdemben azon elvárásainkat, hogy 2022 második negyedévében vészhelyzeti felhasználási engedélyt és feltételes jóváhagyásokat kell benyújtanunk” – közölte Jansen.

„Úgy gondolom, hogy a harmadik adag jó lökést adhat a normalitáshoz való visszatéréshez, és őszintén szólva, ez nagyon izgalmas – a felnőttek adataiból tudjuk, hogy három adag valószínűleg jobb az Omicron ellen is És azt hiszem, jó lenne, ha hasonló adatokkal rendelkeznénk a gyerekekre vonatkozóan is.” – mondta Dr. Kawsar Talaat, a Pfizer gyermekgyógyászati osztályának vezető kutatója.

A Pfizer sajtóközleménye szerint az 1/2/3 fázisú vizsgálatban kezdetben 4500, 6 hónapos és 12 év alatti gyermek vett részt az Egyesült Államokban, Finnországban, Lengyelországban és Spanyolországban, több mint 90 klinikai vizsgálati helyszínen.

A vizsgálatba olyan gyermekeket is bevontak, akiknél korábban kimutatták a SARS-CoV-2 fertőzést, annak ellenére, hogy több mint 140 tanulmány kimutatta, hogy a korábbi SARS-CoV-2 fertőzésből származó természetes immunitás robusztus és tartós. Az ezt hangsúlyozó kutatók szerint

a Pfizer megint „manipulálja az adatokat”, mivel a természetes fertőzésen átesett gyermekek immunreakciója nem az oltás okozta immunitásra épül elsősorban, hanem a már meglévő védelmi képességekre!

A People's Vaccine Alliance feltárta, hogy


a Pfizer, a BioNTech és a Moderna együttesen 65 ezer dollárt termel percenként, vagyis napi 93,5 millió dollárt.

A harmadik negyedéves pénzügyi kimutatásában a Pfizer 36 milliárd dolláros vakcinabevételt jósol 2021-re, bár a bevételből származó bruttó nyereség fele-fele arányban oszlik meg a BioNTech-kel.

A Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla már egy februári nyilatkozatában biztosította a befektetőket arról, hogy ne aggódjanak amiatt, ha a kezdeti fellendülés után keresletcsökkenést figyelnek meg az általuk gyártott a COVID-oltóanyag iránt.

Bourla akkor elmondta, hogy azért nincs ok az aggodalomra, mert a vállalat még jelentősebb nyereségre tehet szert magasabb árak kiszabásával és a vírus új variánsai ellen bevezetett rutin emlékeztető adagok kötelezővé tételével.

A Barclays márciusi globális egészségügyi konferenciáján Frank D'Amelio pénzügyi igazgató elmondta, hogy a vállalat nem egyszeri eseménynek tekinti az oltást, hanem „olyannak, ami a belátható jövőben is folytatódni fog”. 

Forrás:


510 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page