top of page

11 jele annak, hogy a globális konfliktus hamarosan teljesen kicsúszhat az irányítás alól
Michael Snyder jegyzete

Eredeti cikk:

11 Signs That Global Conflict Could Soon Spiral Completely Out Of Control, By Michael Snyder, Global Research, June 01, 2023 Schiller Mária küldeménye

Úgy tűnik, hogy a világot nagyon súlyos háborús láz keríti hatalmába. A nemzeti vezetők szerte a világon zörögnek a szablyákkal, és ennek mindannyiunkat mélyen aggasztania kellene. Legutóbb, amikor "világháború" volt, emberek tízmilliói haltak meg. Ezúttal több százmillió vagy akár milliárd emberről is szó lehet. Ma szó szerint birtokában vagyunk annak a képességnek, hogy az egész emberiséget elpusztítsuk. Tehát egy olyan világméretű konfliktust, amelyben nukleáris fegyvereket használnának, mindenáron el kellene kerülni, de sajnos azok, akik a dolgokat irányítják, úgy tűnik, teljesen eltökéltek abban, hogy mindenképpen egy ilyen konfliktus felé sodorjanak bennünket.


Az elmúlt néhány héten nagyon sok riasztó fejlemény történt. Az alábbiakban 11 jelét mutatjuk be annak, hogy a globális konfliktus hamarosan teljesen kicsúszhat a kezünkből...


#1 Oroszország épp most írt alá egy megállapodást taktikai atomfegyverek telepítéséről Fehéroroszországba...


Oroszország és Fehéroroszország védelmi miniszterei csütörtökön aláírták az orosz taktikai atomfegyverek fehérorosz területre történő telepítéséről szóló dokumentumot – jelentette a TASZSZ állami hírügynökség a fehérorosz védelmi minisztériumra hivatkozva.


Oroszország megtartja az ellenőrzést a szomszédos Fehéroroszországban állomásozó nem stratégiai nukleáris fegyverei felett – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a dokumentumot aláíró rendezvényen, amelyet fehérorosz kollégájával, Viktor Hreninnel közösen tartottak Minszkben.


"Oroszország nem fog nukleáris fegyvereket átadni a Belarusz Köztársaságnak: az ellenőrzés felettük és a használatukról szóló döntés az orosz félnél marad" – mondta.


#2 Amerikai és tajvani tisztviselők állítólag arról beszéltek, hogy Tajvant az Egyesült Államok "nukleáris ernyője" alá vonják.


Mondanom sem kell, hogy egy ilyen lépés sokkal valószínűbbé tenné a háborút Kínával...


Úgy tűnik, egyre nagyobb igény mutatkozik egy amerikai "nukleáris ernyő" iránt Tajvanon.


Az ilyen "nukleáris ernyő" iránti vágy egy esetleges kínai invázió ellen – amelyet az Egyesült Államok (USA) már biztosít Japánnak és Dél-Koreának–- állítólag támogatást kapott a tajvani védelmi szakértőktől.


Az amerikai "nukleáris ernyő" nem atomfegyverek bevetését jelenti Tajvanon, hanem azt, hogy a világ "egyetlen szuperhatalma" a szigetország elleni invázió során Kína nukleáris támadására válaszlépéseket tesz.


#3 Az oroszok most adtak ki elfogatóparancsot Lindsey Graham amerikai szenátor ellen...


Az orosz belügyminisztérium hétfőn elfogatóparancsot adott ki Lindsey Graham amerikai szenátor ellen az ukrajnai harcokkal kapcsolatos kijelentései nyomán.


A Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott pénteki találkozójáról készült, Zelenszkij hivatala által közzétett szerkesztett videón Graham, a dél-karolinai republikánus képviselő megjegyezte, hogy "az oroszok haldokolnak", és az országnak nyújtott amerikai katonai támogatást "a legjobb pénznek nevezte, amit valaha elköltöttünk".


Soha nem fog véget érni? Az örök háborútól az örök háborúig


#4 Egy magas rangú tálib parancsnok azzal dicsekszik, hogy "hamarosan meghódítjuk Iránt"...


A tálibok azzal fenyegetőztek vasárnap, hogy meghódítják Iránt, miközben az Afganisztán és Irán közötti vízügyi viták miatt egyre nő a feszültség, legalább három ember halálát okozva.


A tálibok által közzétett videóban az Afganisztánt irányító terrorszervezet egyik magas rangú parancsnoka arra figyelmeztetett, hogy a tálibok "nagyobb szenvedéllyel" fognak harcolni az iszlám köztársasági Forradalmi Gárda ellen, mint az amerikai erők ellen. Hozzátette, hogy a tálibok "hamarosan meghódítják Iránt, ha a tálib vezetők zöld utat adnak".


#5 Izrael az elmúlt hónapokban megduplázta az iráni célpontok elleni támadások számát szíriai területen belül...


Yoav Gallant védelmi miniszter hétfőn azt mondta, hogy több hónapos hivatali ideje alatt "megduplázta az Irán ellen Szíriában végrehajtott támadások számát".


Gallant felfedte Teherán titkos tengeri háborúját is Izrael ellen, új fényképes bizonyítékokat mutatott be öt különböző hajóról, amelyeket arra használ, hogy újabb frontot hozzon létre a zsidó állam ellen.


#6 A Hezbollah nemrég nagyszabású hadgyakorlatot tartott az izraeli határ közelében...


A hadgyakorlat nem csak azért volt szokatlan, mert nyilvánosságra hozták – közel 400 ember vett részt rajta, köztük a Hezbollah támogatói és számos újságíró –, hanem azért is, mert mindössze 12 mérföldre északra az izraeli határtól, egy olyan területen kívül, ahol az ENSZ Biztonsági Tanácsának 2006-ban elfogadott határozata értelmében a milíciák nem működhetnek.


#7 A legtöbb amerikai nem tudja, de az amerikai csapatok hamarosan Peruban fognak állomásozni...


Úgy tűnik, hogy a legtöbb perui és amerikai ember nem tud róla (figyelembe véve a két ország médiamegjelenésének csekélységét), hogy az amerikai hadsereg katonái hamarosan Peruban fognak partra szállni. A perui kongresszus plenáris ülése múlt csütörtökön (május 18-án) engedélyezte amerikai katonák belépését perui földre azzal a látszólagos céllal, hogy "együttműködési tevékenységet" folytassanak a perui fegyveres erőkkel és a nemzeti rendőrséggel.


#8 A koszovói erőszakos összecsapások következtében több mint két tucat NATO-katona sérült meg...


A NATO vezette csapatok és rendőrök hétfőn összecsaptak tüntetőkkel Észak-Koszovóban az albán hatóságok és a helyi szerb nemzetiségűek közötti folyamatos patthelyzet közepette, akik figyelmen kívül hagyták a figyelmeztetéseket, hogy ne foglalják el az önkormányzati épületeket.


Az erőszakra azt követően került sor, hogy a koszovói rendőrség a hétvégén rajtaütött a régió északi, szerbek által uralt területein, és elfoglalta a helyi önkormányzati épületeket. A tüntetések mindkét oldalon sérülésekhez vezettek, és több mint két tucat NATO-katona sérült meg.


#9 Az amerikai hadsereg egy vadonatúj bázist épít Észak-Szíriában. Úgy tűnik, hogy a szíriai terület nagy részének amerikai megszállása nem fog egyhamar véget érni...


Az Egyesült Államok vezette ISIS-ellenes koalíció új katonai bázist épít Szíria északi részén, Rakkában – jelentette a The New Arab a kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Erőkhöz (SDF) közeli forrásra hivatkozva.


Az USA támogatja az SDF-et, és (hivatalosan legalábbis) mintegy 900 katonát tart Kelet-Szíriában, így az USA Szíria területének mintegy egyharmadát ellenőrzi. A jelentés szerint jelenleg mintegy 24 amerikai vezetésű katonai helyszín van szétszórva Kelet-Szíriában.


#10 Észak-Korea azt állítja, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea most "inváziós próbát" tartott...


A dél-koreai és az amerikai hadsereg csütörtökön nagyszabású éleslövészetet tartott az észak-koreai határ közelében, annak ellenére, hogy Észak arra figyelmeztetett, hogy amit inváziós próbának nevez, nem tűri el a küszöbén.


A június közepéig tartó öt éleslövészeti gyakorlat első fordulója a Szöul és Washington közötti katonai szövetség megalakulásának 70. évfordulója alkalmából zajlott. Észak-Korea jellemzően rakéta- és egyéb fegyverkísérletekkel reagál az ilyen nagy dél-koreai-amerikai gyakorlatokra.


#11 "Biztonsági aggályok" miatt több tucat "vészhelyzeti kommunikációra szolgáló műholdas telefont" adnak ki az amerikai szenátus tagjainak...


A kongresszusi tagokat érintő biztonsági kockázatokkal kapcsolatos növekvő aggodalmak közepette több mint 50 szenátornak adtak ki vészhelyzeti kommunikációra szolgáló műholdas telefonokat – mondták el az intézkedésekkel tisztában lévő személyek a CBS Newsnak. A készülékek részei annak az új biztonsági intézkedéssorozatnak, amelyet a szenátus fegyverzetfelügyelője ajánlott fel a szenátoroknak, aki nem sokkal a 2021. január 6-i, az amerikai Capitolium elleni támadás után vette át az irányítást.


A műholdas telefontechnológiát mind a 100 szenátornak felajánlották. A CBS News értesülései szerint legalább 50-en elfogadták a telefonokat, amelyeket a szenátus adminisztratív munkatársai azt javasolják a szenátoroknak, hogy utazásuk során tartsák a közelükben.


Ilyen drámai intézkedésre még soha nem volt példa.


Felkészülnek valamire?


Bárcsak tudnám!


De azt tudom, hogy minden bizonnyal a "háborúk és a háborúk híresztelései" idejét éljük, és biztosan nem kell sok ahhoz, hogy átlépjünk egy olyan határt, amelyet már soha nem lehet majd átlépni.


De egyelőre a nyugati világ legtöbb embere egyszerűen nem figyel arra, hogy mi történik.


A legtöbben csak feltételezik, hogy a vezetőink bölcsek, hozzáértőek és képesek lesznek távol tartani minket bármilyen nukleáris konfliktustól.


Michael Snyder több ezer cikket publikált a The Economic Collapse Blog, az End Of The American Dream és a The Most Important News oldalakon, amelyeket több tucat más neves weboldalon is újra megjelentetnek világszerte. 

Michael Snyder "Végidők" című új könyve már kapható az Amazonon papírkötésben és Kindle-re is.
600 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page