Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Örömhír: Börtönbiznisz-ellenes ötletünknek komoly támogatója akadt! Tisztelt Olvasó!

 

„Börtönbiznisz: támadt egy ötletem!” címmel írtunk Szilaj Csikónkban arról, hogy „meg lehetne változtatni a jogi helyzetet oly módon, hogy az Országgyűlés egy törvényt alkot, amely kimondja:

  • „Az elítéltek kötelesek megfizetni az államnak azt a költséget, amennyibe a börtönbeli tartózkodásuk került.

  • Az állam eltekinthet – s főszabály szerint el is tekint – ennek az összegnek a behajtásától emberiességi megfontolásból.

  • Abban az esetben viszont, ha az állam bármilyen okból kártérítést kénytelen fizetni a rabnak, a megítélt kártérítési összegből előbb levonásra kerül a tartási díj, s csak a maradék illeti meg az elítéltet.”

...

Írásunk 2020. január 17-én jelent meg (l. itt), s a Pesti Srácokban Pilhál Tamás január 28-án karolta fel az ügyet (Elég a börtönbizniszből! Ha egy bűnöző beperli az államot, fizettessék ki vele eltartásának költségeit! – l. itt). Ebből idézünk:

 

A józan eszüket, ép erkölcsüket még őrző magyarokat joggal háborítja föl, hogy köztörvényes bűnözők milliomosként távozhatnak a börtönből, mert romlott lelkű ügyvédek és bírák segítségével kártérítést kapnak az államtól, a nem elég komfortos cellák miatt. Tiszteletteljes javaslattal élnénk a törvényhozók felé: módosítsák a szabályozást úgy, hogy azzal a bűnözővel, aki beperli az államot, fizettessék ki fogvatartásának utolsó fillérjét is! Akkor majd elmegy a kedvük az adófizetők pénzének megdézsmálásától. Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász portálunknak úgy nyilatkozott: nincs olyan uniós előírás, amely tiltana egy ilyen jellegű intézkedést. 

 

No, ha nincs ilyen előírás, akkor talán hamarosan meg is születik a törvény! Hacsak nem akarunk hétpróbás gazembereket pénzelni, tisztelt Olvasó! 

 

***

 

Kapcsolódó cikkünk:  

 

A liberális jogfelfogástól a nemzeti önvédelemig. Varga Domokos György előszava Gaudi-Nagy Tamás könyvéhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu