top of page

A MOGY 2022 hírei (07.31.) Szervezz telekocsit! – Vitéz Molnár V. József Sátor is lesz Ópusztaszeren


Lehet egy székkel több


A Magyarok Országos Gyűlésén sokszor fordult már elő, hogy az emberek olyan tömegben voltak kíváncsiak egy-egy előadásra, hogy a sátrak oldalait fel kellett nyitni, hogy az érdeklődők hallhassák az előadót. Ilyenkor az ülőhelyek is kevésnek bizonyulnak, ezért arra kérünk mindenkit, hogy aki gépkocsival érkezik a helyszínre és erre lehetősége van, az hozzon magával egy összecsukható kempingszéket (horgászszéket). A terem esetében sajnos nem lesz ilyen lehetőségünk, ezért ott ilyen esetekben a ledfalat fogjuk használni a probléma feloldására.Szervezz telekocsit a MOGY-ra!


A Magyarok Országos Gyűlése abban is az élen járt, hogy már 2009-ben is szervezett telekocsikat a rendezvényre. Néhány éve hazánkban szélesebb körben is elindult az úgynevezett telekocsi szolgáltatás, melynek keretében az utazás költséghatékonyabb lehet. Most már sokkal szervezettebben, az erre alkalmas felületek felhasználásával tehetjük olcsóbbá utazásunkat. A rendszer lényege, hogy az autóval útnak induló útitársakat keres maga mellé, így a jármű, mellyel utazik, több személyt szállít, tehát az üzemanyag- és autópályaköltség is többfelé oszlik. A sofőr így jobban jár, de nem csupán ő, hiszen a szállított utasok is olcsóbban juthatnak el az úti céljukhoz, mint abban az esetben, ha vonattal vagy más közlekedési eszközzel utaznának. Az interneten számos útitárskereső weboldal található, melyek hasonlóan működnek. Regisztráció után a sofőrök utast, az utazni kívánók sofőrt kereshetnek maguknak. Az utasok és az autósok üzenőfal segítségével találhatnak egymásra. Az autós felírja, mikor és hová utazik majd, illetve hány szabad férőhely van a kocsijában. Az utazni kívánók rákeresnek, ki utazik oda és akkor, ahová és amikor ők tervezik, a találatok közül pedig választhatnak nekik tetsző sofőrt. Az üzenőfalon az autós feltünteti az elérhetőségét is, így az utasok fel tudják vele venni a kapcsolatot.

A telekocsizás első számú előnye, hogy kényelmesebben utazhatsz. Nem kell vonatra vagy buszra szállni, a tömegben ülőhelyet keresni és cipelni a csomagokat, az autós, akivel utazol, megbeszélés alapján vesz fel, tehát akár házhoz is mehet, amennyiben úgy egyeztek meg.

Másik nagy előnye, hogy pénztárcakímélőbb, mint a vonattal vagy busszal történő utazás. Noha az üzemanyag ára nagyon magas, a tankolás költségeit az autóban utazók egymás között felosztják. Így például, ha 10 000 forint az út költsége, és öten ülnek a kocsiban, mindenki 2000 forinttal száll csak be. Végül pedig előny az is, hogy utazás közben jobban telik az idő, ha társaságban vagy, és még új, akár a későbbiekben is fenntartott ismeretségek is születhetnek a közös utazás során. Az Oszkár szolgáltatásait már egy 2008 óta ajánljuk a látogatóink számára, a szervezet ez idő alatt az ország egyik legnagyobb telekocsi szolgáltatásává nőtte ki magát.


Vitéz Molnár V. József Sátor is lesz Ópusztaszeren

„Régen úgy tartották, hogy nem csak az egy óra kerek, nem csak az egy esztendő, hanem az emberélet is kerek. A mai világszemléletünk egészen más természetű, az lineáris idő. Ez okozza a mai embernek azt a félelmét, amit halálfélelemnek hívunk. Valójában azonban nem halálfélelemről van ilyenkor szó, hanem pusztulás-félelemről. A régi ember a halált az utolsó átváltozásnak tartotta, és készült is a halálra. Abban az időszemléletben, ami az emberéletet kereknek hitte, elképzelhetetlen volt, hogy az ember egyszer csak eltűnjön.” Molnár V. József: Az ember életköre.


Molnár V. József Magyar Örökség díjas „néplélektan-kutatóról”, néprajzkutatóról, grafikusművészről, 1956-os szabadságharcosról, a Történelmi Vitézi Rend tagjáról, a Magyarok Szövetsége Mozgalom örökös társadalmi elnökéről is megemlékeznek tanítványai Ópusztaszeren.

„A M.O.GY. mindkét napján szeretettel várjuk a kedves tanítványokat és érdeklődőket a VITÉZ MOLNÁR V. JÓZSEF nevét viselő sátorba, hogy ott beszélgethessünk a Kárpát-Haza Krónikása, a Kárpát-Haza Tanítója, azaz Jóska bácsi példaértékű személyiségéről, életútjáról; a mindnyájunknak biztos alapot adó előadássorozatairól; közösségeket formáló útmutatásairól; hagyományainkra épülő és irányt mutató jövő képéről; örökérvényű szellemiségéről és annak tovább éltetéséről!

Szeretettel: Kovács-Hárs Klári, Sipos Kata, Bognár Erzsébet Katalin és még mások. 


 
140 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page