top of page

Czigány Edit: UFÓ-k – avagy mit dugdosnak a szemünk elől?

A Szilaj Csikón megjelent kiváló UFÓ-s cikksorozat kapcsán igencsak izgalmas kérdés, hogy az emberek nagy része vajon miért teljesen közömbös az UFO-téma iránt.

Alighanem azért, mert a földönkívüli értelmes élet tényként való elfogadásával a hivatalos tudomány globális berkei és a világvallások szentélyei egyaránt komoly bajba kerülnének.

A jelenleg elfogadott, hivatalos álláspont szerint: az ősrobbanástól számított (?) több milliárd év alatt, fokozatosan alakult ki a Világegyetem, a galaxisokkal, a mi Naprendszerünkkel, ennek bolygóival, holdjaival. Elméletileg máshol is létezhet élet, de bizonyíthatóan csak a mi Földünkön jött létre, és ment végbe a törzsfejlődés, amelynek mi – mint értelmes emberi faj – jelentjük ugyebár a csúcspontját.

Nos, ha hivatalosan is elfogadnák, hogy földönkívüliek is léteznek, akkor az emberek elveszítenék hitüket a tudományban, és Erich von Daniken és Zecharia Sitchin elméletét fogadnák el, mely szerint: „idegenek segítségével” tudott az emberiség a többi élőlény fölé emelkedni.

A tudósoknak tehát nem érdekük, hogy az érvényben lévő tudományos paradigma megdőljön.

A földi világ valódi vezetőinek, a dúsgazdag elitnek szintén nem érdeke, hiszen a jelenlegi evolúciós tan szerint az erősebb faj szükségszerűen uralkodik a gyengébb felett, tehát a kiszolgáltatott emberek kizsákmányolása hozzátartozik a világegyetem és az emberi társadalmak rendjéhez.

Meg az is lehet, hogy ha kapcsolatot kezdeményeznénk az idegenekkel, s hozzájutnánk a tudásukhoz és csúcstechnikájukhoz, akkor ki venne autót? Mi lenne a benzinkutakkal? Mi lenne az olajbiznisszel?

Mondhatni, megismétlődne a kétezer évvel ezelőtti történet, amikor valaki már megosztotta az emberiséggel isteni ismereteit és képességeit. A vallási vezetők akkori szűk elitje csak annyit észlelt, hogy ez a Tanító veszélyezteti az emberek felett gyakorolt hatalmukat.

A mostani vallási vezetőknek meg azzal kell – kellene – szembenézniük, hogy a bibliai teremtéstörténet sehol nem említi azt, hogy Isten más égitesten is életet hozott volna létre és ott értelmes lényt teremtett volna. Ha földönkívüli értelmes lényeket engednének közel a gondolatainkhoz, akkor keresztény kultúránk vallási alapját, a megváltás tanát is újra kellene értelmezni.

Ezért aztán az UFÓ-k dolgában sok megvilágosításra és megvilágosodásra jó darabig még nem számíthatunk. Legfeljebb azon háboroghatunk: ha egyszer azt állítják, hogy ezek a földönkívüliek nem léteznek, akkor miféle titkosszolgálati dokumentumokat dugdosnak a szemünk elől?

321 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page