top of page

HALLGASD, MERT MEGÉRI! Hogyan mászott ki a szívinfarktusból és a magas vérnyomásból... Frissítve!
Facsar Imre fészbukja


Munkatársunk magvas észrevétele a filmhez:


Kedves Főszerkesztő Úr, felelőtlenségnek tartjuk a közlését. Nem hiszem, sőt tudom, hogy nem ennyire ennyire egyszerűek ezek az ügyek. Ha ha ilyenek lennének, akkor már mások is rájöttek volna a dolgok nyitjára, és tömegek innának szódabikarbónát szívinfarktusra, és guggolgatnának a nagy vérnyomás csökkentésére gyógyszerek szedése helyett.

A guggolás csakugyan javít a vérkeringésen, ám eközben túlterheled vele az alsó végtagjaid véredényeit és minden bizonnyal a szívedet is. Ez húsz-harminc éves korban meg sem kottyan a szervezetnek, de így 70 körül nem igazán hasznos. A mozgás fontos, egy pillanatig sem merném állítani az ellenkezőjét, de minél idősebbek vagyunk, annál kíméletesebb mozgásra van szükségünk. A tartós erőfeszítés hatására ugyanis stresszhormont termel a szervezet, az pedig szűkíti az ereket, és ennek hatására növekedik a vérnyomás. Fiatal korunkban rugalmasak a véredényeink, könnyen kitágulnak és szűkülnek szükség szerint. Idős korunkra az erek rengeteget veszítenek elasztikusságukból, ezért is pattannak el könnyen a nyomás növekedésére. És a tartósan, de még nem kritikusan megnövekedett nyomásra kitágulnak és nem szűkülnek vissza a nyomás elmúltával. Így keletkeznek a visszér-tágulatok.

Az érfalak rugalmasságának fenntartására (amennyire még azok) csakugyan érdemes rutin (rutinum-ot) szedni C-vitaminnal együtt. Ezt most már táplálékkiegészítőként is lehet kapni (korábban csak Rutascorbin nevű gyógyszerként létezett), pl. a BioCo nevű hazai gyártó termékét is meg lehet venni: Rutin 50 mg a neve (50 mg rutinum és 100 mg C-vitamin van benne). Mi évtizedek óta szedünk Rutinumot, és kétségtelen, hogy ez nemcsak akadályozza a véredények romlását, de egy mostani szemfenék-vizsgálat eredményéből arra is lehet következtetni, hogy képes csökkenteni a hajszálerek tágulatát. (Az operáló szemorvos azt mondta, hogy nem látja a nyomát a szemfenéken sem a megnövekedett vérnyomásnak, sem a cukorbetegségnek. Korábbi vizsgálatokon pedig látták ezeket a szövődményeket.)

A Quercetin tablettákból vagy porokból nagyon rosszul szívódik fel, sokkal érdemesebb nagy Quercetin tartalmú élelmiszerekkel bevinni a szervezetbe.

A keringési elégtelenség miatti ödéma ellen meleg–hideg–meleg zuhanyzás a legjobb (váltogatva.) Ha csak a lábadon csinálod, már úgy is használ.


(M. J.)


Viszontválasszal élve:


Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit és mennyit fogad el akár a filmen elhangzott tanácsokból, akár a munkatársunk által javasoltakból. De egy dologban bizonyosan nem értünk egyet. Attól mert, mert valami pofonegyszerű, egyáltalán nem biztos, hogy egy csapásra közkedveltté válik. Jómagam például már legalább 50 éves voltam, amikor először találkoztam a befőttes üvegek lehető legkézenfekvőbb kinyitási módszerével: két oldalról megnyomom a csavaros fémtetőt, ettől levegőt kap, s azonnal enged. Azóta élek vele. Addig miért nem? Mások miért nem? Ha még egy ilyen ingyenes és kármentes megoldás sem képes a világot meghódítani, miért tudná egy egészségügyi eljárás?


 


746 megtekintés

Коментари


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page