top of page

Lejárt volna Zelenszkij szavatossága? Palotacsíny készül Kijevben amerikai vezényléssel?


Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerint egyre mérgesedik a helyzet a kijevi vezetés tagjai között


Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes mostani kijevi megjelenése nem véletlen; lehetséges, hogy ismét “palotacsíny” készül – mondta Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő, írja az Orosz Hírek.


Most Nuland asszony, az Egyesült Államok magas rangú államtitkára december 4-én Kijevbe látogatott. Normális, hogy egy amerikai felügyelő eljön Ukrajnába, hogy ellenőrizze a helyzetet, hogy megnézze, ég-e még a tűz, vagy hogy több tűzifát dobjon rá. Nos, természetesen a jelek szerint a tetthelyhez is vonzódnak” – mondta Zaharova a sajtótájékoztatón.


A szóvivő Nulandot Kijev számára “tragikus felfordulás előhírnökének” nevezte.

“Kijevi megjelenése a jelenlegi körülmények között, amikor a nyugati segélyek elosztása körüli nézeteltérések az ukrán vezető körökben elmérgesednek, bizonyára nem véletlen. Nem kizárt, hogy ismét palotacsíny vagy valamilyen személyi átrendeződés van kilátásban. Úgy gondolom, hogy a Zelenszkij-rezsimnek, amely többször is próbára tette Washington türelmét, van mit átgondolnia” – tette hozzá Zaharova.

Emlékeztetett arra, hogy Nuland személye az Euromajdanhoz kapcsolódik, amelyet a nemzetközi közösségnek úgy adtak be, mint az ukrajnai demokratikus folyamat jelei, de valójában egy pénzzel és a Nyugat által szervezett puccs volt.


(...)

 


666 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page