VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Megjelent a Búvópatak szeptemberi száma! – Ünnepi köszöntő


A Búvópatak szeptemberi számának tartalmából
A magyarság életfája oly hatalmas, hogy egy-egy nagy ág megmutatásával könnyen eltakarhatjuk azt a nagy és terebélyes létforrást, mely mindenségünk szimbóluma. Örök emlékeztetőnk ez nehéz napjainkban. Megnyugtató lombzenéje segít erőt gyűjteni a vigasztalanság koromsötét éjszakáján is. Nyelvünk teremtőereje, népünk megmaradásának a hite repes az ég felé, és a szeretet mindennél erősebb hatalmát hirdeti minden eredeti képe, verssora, tiszta forrást idéző mondata.” – írja A csodák hordozója című, Babits halálának nyolcvanadik évfordulójához kapcsolódó tanulmányában Tusnády László a Búvópatak polgári, kulturális és társadalmi havilap szeptemberi számában, melyben egyebek mellett gazdag képösszeállítással és írásos anyaggal számolunk be az idei Búvópatak-estről.


Az Együd Árpád Kulturális Központban tartott zenés irodalmi esten Csorba András, a lapot kiadó Búvópatak Alapítvány kurátora mondta az ünnepi köszöntőt. Egyéni hangvételű beszédében az elmúlt tizenkilenc év legemlékezetesebb pillanatait is felelevenítette. (Beszédét alább, az ismertető után teljes terjedelmében közöljük – Szilaj Csikó)

A 2021. évi Papp Árpád Búvópatak-díjat Tusnády László költő, műfordító, az irodalomtudomány kandidátusa vette át, laudátora Madarász Imre italianista, irodalomtörténész volt. „Tusnády Lászl