top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:57) 2022.12.20.
Az oroszok közölték, hogy négy darab amerikai gyártmányú radarromboló rakétát lőttek le az Ukrajnához közeli belgorodi területen.


Ingyen telket kapnak a harcolók és családjaik, a minimálbért is emelik.


Kanada megkezdi az ukrajnai háború miatt szankciós listára került Roman Abramovics ottani vagyonának lefoglalását, valamint az orosz oligarcha tulajdonában álló Granite Capital Holdings vállalattól 26 millió dollár (csaknem tízmilliárd forint) elkobzását célzó eljárást – jelentette be hétfőn az ottawai kormány.


A végzéssel a bírói fórum elvetette a jogvédő szervezetek és a brit határőrizeti alkalmazottak szakszervezetei által benyújtott fellebbezést. A várható további fellebbezések miatt azonban az ügy valószínűleg még nem zárult le.


Florin Mihăilă nem zavartatta magát, nyugodtan kártyázott a laptopján.


A svéd vezetés jelentette be a negatív rekordot.


Úgy fogalmaztak, hogy komoly a baj a Bundeswehren belül, ugyanis a legutóbbi hadgyakorlaton pár nap alatt a haderő mind a 18 Puma típusú gyalogsági harcjárműve lerobbant. A német portál megszerezte az egyik páncélos hadosztály levelét, melyet a hadsereg vezetőinek és a védelmi tárcának címeztek. Ruprecht von Butler vezérőrnagy szerint gyakorlatilag minimális az esély arra, hogy a Pumák a jövő év végéig újra rendelkezésre álljanak és azzal az ötlettel állt elő, hogy a kiesett járműveket a régebbi, de sokkal megbízhatóbb Marderrel pótolják.


Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt is elárulta, hogy körülbelül mennyibe kerülhet az izraeli Vaskupola beszerzése.


Az Ukrajnából érkezett zsidó menekültek első hanukai gyertyagyújtásáról készített riportot a hírügynökség.


És Netanjahut.


A publicista szerint igazságtalan, hogy Orbán kiszorult a címlapokról a uniós korrupció miatt.


Sokan lejjebb se tekerték a hőmérsékletet.


Egy nagyon jó összefoglalást írt erről az UnHerd portál, amit teljes egészében lefordítottam számotokra. Érdemes a rengeteg mellékelt linket is megnézni! (VilagHelyzete)


"Az Európai Bizottság és az Európai Parlament hazugságokat, választási csalást, megvesztegetést és korrupciót takargat, és elkötelezett a közösségi média cenzúrája mellett, mindezeket az embereket le kell tartóztatni és el kell ítélni"


Az Orvosok a tisztánlátásért évzáró rendezvényén a digitális fizetőeszközök bevezetéséről és annak káros következményeiről az emberiségre nézve.


Az Orvosok a tisztánlátásért évzáró rendezvényén az oltások után bekövetkező mellékhatások emelkedéséről


Genetikai mRNS covid Az injekciós áldozatok tipikusan két hét-két hónapig termelnek tüskeproteint, egyesek hosszabb ideig, míg egyesek tartósan; ontják azokat a tüskefehérjéket, és ezek sok be nem adott személy számára mérgezőek lehetnek. Ezt már tudtuk. Ez korlátozott jelenség, és az injekciós áldozattal való érintkezést követő tüskefehérje expozícióból származó természetes személ


S egy hozzászólás: "Fiatalon is ronda volt.Mostanra kiült a pofájára a gonoszság."


Jacinda Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke (természetesen) megdöbbentőnek találja a dolgot...


Az ember azt gondolná, hogy miközben az európai gazdaság recseg-ropog, migrációs válság fenyeget, a nukleáris háború veszélye pedig Damoklész kardjaként lebeg a fejünk felett, az LMBTQ-ideológia legalább egy időre zárójelbe kerülhet a világpolitika színpadán. Nagyobbat persze nem is tévedhetnénk, hiszen a washingtoni Fehér Háztól, a brüsszeli üvegpalotákon keresztül a katari világbajnokság gyepéig bezárólag, úgy tűnik, most sincs fontosabb, mint az, hogy a biológiát sutba dobó lobbi megkapja a neki járó reflektorfényt.
A Szilaj Csikó karácsonyi szellemi ajánlata:

1.


...a mai valóság az, hogy sok olvasó egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy jó könyveket vásároljon. Rájuk való tekintettel december 17-én és 18-án lényegében önköltségi áron, majdnem a teljes kiadói portfólió könyvei 30 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg a Magyar Menedék könyvesboltban."


2.


Nem tekinthetjük vak véletlennek ezt a téma- és időbeli egybeesést. Aligha véletlen ugyanis, hogy ennyire különböző életpályájú embereket, mint amilyen Grandpierre Atilla és Hajdu Zoltán (no és jómagam), az új évezred elején annyira mélyen foglalkoztat az „igazi”, az „értelmes” élet lehetőségének kérdése, hogy egész kötetet készek szentelni neki.900 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK