top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:02) 2022.12.22.
Magyar önrendelkezés – a közép-európai népek együttműködése a nemzetpolitika első számú létparancsa. Összességében azonban a gondolat-, szólás-, véleménynyilvánítási és sajtószabadság tárgykörében a tágan értelmezett Erdélyben és a Kárpátokon túli román területeken nagyságrenddel jobb a helyzet, mint Nyugaton. S akkor nem beszéltünk a közbiztonságról, amelynek fordított korrelációja az adott közösségen belüli migránskoncentráció­val egyre kevésbé tagadható.


Az Ausztrál Orvosi Kamara korábbi elnöke, dr. Kerryn Phelps végre megtörte a hallgatását azokról a “pusztító” mellékhatásokról, amelyeket partnerével mindketten megtapasztaltak a kovid-géninjekció után. Állítása szerint a hatóságok cenzúrázzák a témával kapcsolatos vitákat, megfenyegetik az orvosokat, hogy a lakosságot továbbra is kontroll alatt tarthassák. Korábban határozottan támogatta ő maga is a felnőttek és gyermekek tömeges oltását a kovid-géninjekcióval. Részt vett több interjúban és kerekasztal-beszélgetésen, melyek az oltást népszerűsítették. Most már azt mondja, hogy a nemkívánatos események tényleges száma jóval magasabb a bejelentettnél, ennek oka pedig az, hogy az egészségügyi hatóságok megfenyegetik az orvosokat.


Ezután már érthető, hogyan maradt le utcahosszal (összesen a szavazatok 1%-át kapta a világ "legismertebb tudósa") a szegedi gyógyítók szavazásán. Hallgassátok figyelmesen!


"A filozófia e mögött a társadalmi ellenőrzés megerősítése a technológia segítségével. Ezt erősíti az egészségügyi alkalmazás, és ez a Covid után is megmarad" – mondta egy tisztviselő. Érdekes, hogy az AP News nemzetközi vizsgálatot indít a Covid kormányzati alkalmazások közötti kapcsolatról, és arról, hogy hogyan élnek vissza velük a polgárok megfigyelésére. Izrael: a rendőrség sms-t küldött azoknak, akik otthon voltak, de geolokációjuk szerint a környékükön haladt át egy tüntetés, azzal vádolva őket, hogy "részt vettek az erőszakos eseményekben, és hogy felelősségre fogják vonni őket". India: Bírságok a biometrikus kameráknak és az arcfelismerésnek köszönhetően a maszk hiánya miatt. Ausztrália: Covid nyomkövető adatgyűjtés a bűncselekmények felderítésére. Kína: a Covid alkalmazás piros, sárga és zöld kódjai megadják a jogot, hogy kimehess vagy ne. De itt használták 1317 emberen, hogy csapdába ejtsék őket egy tüntetésen: hogy vonatra szálljanak egy tüntetésre, elvégeztek egy #PCR tesztet, beírták a tüntetéshez vezető útvonalukat az alkalmazásba, a kódjuk zöld volt. Amikor a vonat megérkezett, a kódjuk varázslatos módon pirosra változott, és a rendőrség egy elkülönítő táborba vitte őket. Emberek ezreivel történt már meg ugyanez repülőgépen, autóban stb. Erre úgy jöttek rá, hogy beszéltek a cellatársaikkal.


A "tanulságok" erősen hajlanak a "félretájékoztatás" elleni sokkal határozottabb fellépés felé, mint a Covid-járvány idején. Végül is a Covid-szkeptikusok nyertek, ami Bill Gates számára NEM elfogadható. Bill Gates tehát a következő katasztrofális járványt tervezi, amely a legfiatalabbakat öli meg, és amelyben sokkal erősebb dezinformációs ellenőrzésre kerül sor. Van értelme, nem igaz? Bill Gates és partnerei felismerték, hogy mivel a Covid-szkeptikusok megnyerték a csatát, és átvették az irányítást egész közösségi hálózatok felett, a jövőben a "dezinformáció" elleni harcban sokkal nehezebb fegyvereket kell majd bevetni.


A Do Rzeczy szerzője szerint mulatságos, hogy Podoljak Kissingert „az egyszerű megoldások iránti vonzódással” vádolja.


Az Ukrajnának küldött amerikai pénz nem adomány, hanem befektetés a globális biztonságba és demokráciába - jelentette ki az ukrán elnök az amerikai Kongresszusban tartott beszédében szerda este.


Az ukrán elnök sajtótájékoztatót tartott Joe Bidennel.


Csak egy botránnyal több ? Felmerül a kérdés. Mindenesetre a QatarGate közepette az Európai Bizottság elnöke, Ursula Von Der Leyen, akit a Pfizerrel aláírt vakcinabotrány miatt már meggyengítettek, sokat kockáztat, különösen, hogy a nevét nemrég idézték egy súlyos korrupciós ügyben, amelyben Dimitrisz Avramopulosz görög politikus, volt európai biztos érintett. Több olasz médium szerint Avramopuoulos 60 000 eurót kapott a Fight Impunty nevű civil szervezeten belüli tevékenységéért, amely a Brüsszelt napok óta megrázó korrupciós botrány középpontjában áll. Ezt az információt a LaStampa és a Quotidiano média közvetítette, és maga Dimitrisz Avramopuoulosz is megerősítette.


Egy fontos családi esemény alkalmából érkezett a Siratófalhoz az orosz-izraeli oligarcha.


Sci-fibe illő megfejtésekkel sokkol az egyik vezető világlap Magyarországgal kapcsolatban.


Jövő év első négy hónapjában ugyanannyi lesz a piaci ár, mint most.


A Cleveland Klinika egy új tanulmánya bizonyítja ezt.


December 20-án, kedden 62 éves korában elhunyt Vladimír Krčméry professzor, vezető szlovák orvos. Ő volt a COVID-19 vírus elleni védőoltási kampány egyik fő arca, és ő volt az első ember Szlovákiában, akit ezen betegség ellen beoltottak. A TV JOJ információi szerint Krčméry halálát kétoldali tüdőgyulladás okozta. Két független forrás is megerősítette a halálesetről szóló információt.


Egészen hátborzongató videót tett közzé a tudomány nagyra törő találmányainak, futurisztikus terveinek propagálásával foglalkozó szakértő, Hashem Al-Ghaili. A felvételből kiderül, milyen alternatívát dolgoztak ki a gyermekvállalásra – vagy ha úgy tetszik, a babák „gyártására”.


Szinte divatként, egyfajta vírusként terjednek a mentális problémák a fiatal nemzedékben – ami mögött sokszor súlyos traumák is állhatnak. A nemzet mentális egészsége gyógyításra, gyógyulásra vár.


Böjte Csaba a díjátadón fohászt mondott az ukrajnai békéért és imádkozott a kárpátaljaiakért, magyarokért és ukránokért, ruszinokért egyaránt. Kifejezte reményét, hogy a Kárpátalján élő nemzetiségek jó testvérekként közösen, békében tudják építeni közös hazájukat. Egyben imát mondott azokért a katonákért, civilekért, akik az öldöklő háborúban vesztették életüket, vagy sebesültként várják a karácsonyt.

 

A Szilaj Csikó karácsonyi szellemi ajánlata:

1.


...a mai valóság az, hogy sok olvasó egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy jó könyveket vásároljon. Rájuk való tekintettel december 17-én és 18-án lényegében önköltségi áron, majdnem a teljes kiadói portfólió könyvei 30 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg a Magyar Menedék könyvesboltban."


2.


Nem tekinthetjük vak véletlennek ezt a téma- és időbeli egybeesést. Aligha véletlen ugyanis, hogy ennyire különböző életpályájú embereket, mint amilyen Grandpierre Atilla és Hajdu Zoltán (no és jómagam), az új évezred elején annyira mélyen foglalkoztat az „igazi”, az „értelmes” élet lehetőségének kérdése, hogy egész kötetet készek szentelni neki.934 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page