top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:52) 2023.02.15.
A biztonságpolitikai szakértő elmondta, „mellékvágányra tévedt az amerikai stratégia és azzal, hogy a kínaiakat és az oroszokat egymáshoz préselik ezzel a téves politikával, hatalmas stratégiai hibát követnek el a saját érdekeikkel szemben”. Véleménye szerint jelenleg Kína sokkal komolyabb vetélytársat jelent az Egyesült Államok számára, mint Oroszország. Minden épeszű ember megérti, hogy a nagyhatalmaknak van egy holdudvara, egy befolyási övezete, mikor egy másik hatalom oda behatol, akkor az nyolc napon túl szokott gyógyulni”


„Senki sem tudja, hogyan fog végződni az ukrajnai háború, de egy dolog biztos: az Egyesült Államok és Oroszország között egy elhúzódó és költséges hidegháború lesz” – jósolja Melvin A. Goodman, a CIA egykori elemzője, aki jelenleg a Center for International Policy vezető munkatársa és a Johns Hopkins Egyetem professzora.


Szakértők szerint a brit hadsereg már nem számít élvonalbeli fegyveres erőnek.


Ukrajnában azonban sajnos nemrég újabb törvényt fogadtak el.


„Brüsszel megbukna egy valódi jogállamisági vizsgálaton” – derül ki a Nézőpont Intézet elemzéséből, amelyet a jogi és politikai fejlemények figyelembevételével készített a jogállamiság helyzetéről az Európai Unió intézményeiben. Mint az Intézet oldalán olvasható összegfoglalóban olvasható: a jog uralma helyett egyre inkább a jog figyelmen kívül hagyása és a joggal való visszaélés hatja át az EU működését.


Szabadúszó oknyomozó újságíró, filmezni szeretné a vonat kisiklását Ohiói tisztviselők: "Itt nincs semmi látnivaló". Az ohiói tisztviselők ismét: "Most pedig kifelé vagy börtönbe". (nu, bilincsbe verik)


Miközben a világsajtó fele az Amerika felett kilőtt kínai léggömbök kapcsán sorra hozza le az újabb és újabb cikkeket, egy ezeknél sokkalta jelentősebb hírről valamiért elfelejtettek hírt adni. Egy komplett várost ki kellett üríteni az Ohio államban történt vegyi katasztrófa miatt. Másfél hét után kezdték csak el lehozni tömegesen a hírhez kapcsolódó felvételeket.


"Az életünk 10 év múlva teljesen más lesz, nagyon meg fog változni." "Aki ezeket a technológiákat – valamilyen módon – uralja, az fogja uralni a világot."


A Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla egy kérdésre sem ad választ, menekül a Project Veritas újságírói elől. (nu, nem csoda, ugyanis nagyon lényegbe- és sorsunkba vágó kérdések...)


Von Braun ezt már tudta, és 1974-ben, a halálos ágyán jelentette be. A hamis idegen invázió lesz az utolsó kártya, amit megjátszanak.... avagy, hogyan legyél jó, a társadalom számára hasznos állampolgár. Bolygómentés indul! A Lidl húscsökkentős, bolygómegmentő tervei és az új bogárevési divat meghozta a kedvem, hogy kiegészítsem ezeket a csodás ötleteket néhány további ponttal, hogy ne csak a bolygó, de Te egészséged is egészen biztonságba legyen. (...) Vigyázzunk magunkra, az élet rövid! A fenti szabályokat betartva valószínűleg még rövidebb lesz, de garantáltan hosszúnak fog tűnni...


Törölni kell a telekkönyvből Dormánfalva városnak az úzvölgyi temető fölötti tulajdonjogát.


A Gyermekjogokért Egyesület, a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete, a Szent István Intézet, valamint Organikus Pedagógia Egyesület közös, az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a gyermekek védelmében az elmúlt időszakban előremutató lépések történtek, a kormányzati erőfeszítések ellenére azonban sajnálattal tapasztalják, hogy a gyermekek egészséges testi-lelki szellemi fejlődését biztosítani rendelt jogszabályok kijátszhatóak.


A riportban elhangzik, hogy nem kívánsz visszatérni a szolgálatba, mely a Te döntésed, el kell fogadnunk, de hidd el, hogy mi, akik még a pályán maradunk, nem szeretnénk a Te történetednek, megnyilvánulásaidnak áldozatai lenni. Próbálj meg emelt fővel távozni, találd meg a boldogságodat a világi életben és engedd, hogy mi pedig tegyük a dolgunkat!


Bite Zsolt 2018-ban, a Budapest Pride egyik rendezvényén számolt be arról, hogy ő hogyan intézi a rábízott gyermekek szexuális nevelését. A beszélgetést a Soros-hálózat által finanszírozott Labrisz szervezte. Bite egyebek közt elmondta: „nem korlátoztam a szexuális szabadságukat”. Arról is beszélt: „volt egy dolgunk, amit meg kellett csinálni, és amellett éltük a magánéletünket”.


Boldoggá avatják szeptember 10-én a délkelet-lengyelországi Markowában a hétgyermekes Ulma családot, amelyet a németek 1944-ben zsidók bújtatása miatt meggyilkoltak – ismertette kedden Ferenc pápa döntését a przemysli székhelyű főegyházmegye.


Deák Bill Gyula, a magyar blueskirály hetvenötödik évében is folyamatosan koncertezik. Kőbányaiságát nem tagadja meg, sem azt, „kik vették emberszámba”. Életútinterjúnk Torda táltossal.


945 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page