top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:06) 2022.10.17.

„A német politikusokat az érdekli, mit akar Kijev, Washington és Brüsszel, de a német nép érdeke nem érdekli őket” – vallja Fritz Söllner német közgazdász. Interjúnk!


Ez a kollaboráns "híres" arról, hogy személyesen rendelte el a lengyel lakosság megsemmisítését Pisten városában, köztük a nők, gyermekek és idősek kiirtását.


Az alkotmány kötelez "az ukrán nép genetikai örökségének megőrzésére". Még a dél-afrikai apartheid rezsim sem merte alkotmányba foglalni a faji tisztaság elvét, amely az ukrán alkotmány 16. cikkében szerepel.


Párizsban már nagyon meleg az ősz. Római tiltakozás a NATO és az EU gazdaságát megbénító politikája ellen. Lenyűgöző emberáradat Brüsszelben.

Az uniós tisztviselő szerint „erkölcsileg, politikailag és katonailag” is el fogja veszíteni a háborút Oroszország.


Ukrajnában a háború kezdete óta megtízszereződött a szegénységben élők száma. (a mi hírünk pedig: a világuralmisták háborúja szegénységbe dönti Ukrajnát)


A Hetek Originals legújabb adásában Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértővel többek között arról beszélgettünk, milyen hatással van az izraeli-libanoni földgázmegállapodás az európai energiaválságra.


Sokan az oroszokat vádolják meg, de érdemes megvizsgálni az amerikai külügyminiszter, Antony Blinken szavait is. Bejárta a világot az a videófelvétel, ahol másfél perc alatt háromszor használja a „nagyszerű lehetőség” kifejezést a merényletre. Ez önmagában véve is elgondolkodtató, hogy történik egy rendkívül kényes, az egész globális rendszert érintő, veszélyes helyzet, amelyet az amerikai külügyminiszter csak „nagyszerű lehetőségnek” titulál.


A polgármester, Vitalij Klicsko mindenkit arra kér, maradjon a menedékhelyen.


Ismét hatalmas robbanások rázták meg Kijevet, helyszíni beszámolók alapján az orosz hadsereg ugyanazt a városrészt támadta kamikaze-drónokkal, mint egy héttel ezelőtt. A robbanások során civil lakóépületek is megrongálódtak.


„Ha Kijevben magyar ember bajba kerül, akkor segítünk neki” – mondta Szijjártó Péter.


Különleges esemény rázta meg Németországot és atombomba erejű detonációt okozott a német közéletben: Orbán Viktor meglátogatta az Union Berlint. Az eset a munkáshagyományokkal rendelkező klub szurkolóinak tiltakozását váltotta ki, mondván: mit keres egy „fasiszta” politikus kedvenc egyesületüknél.


Minden a szélsőjobboldali "fasisztákról" szól, miközben például a kommunisták megússzák a pejoratív jelzőket.


Embercsempészettel is foglalkoznak már a mexikói drogkartellek Joe Biden liberális határpolitikája miatt – írja a The Federalist.


Az amerikai milliárdos idén 128 millió dollárral támogatta a demokratákat.


Izrael svédországi nagykövete aljas sértésnek nevezte a bejegyzést, amit Rebecka Fallenkvist azóta törölt.


Az eset Kaliforniában történt. A sértett, Nelli Parisenkova beperelte a munkaadóját.


907 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK