top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:14) 2022.12.19.
A polgároknak 100 ponton kell azonosítaniuk magukat a közösségi média használatához, és a rendőrségnek hozzáférése lesz a fiókjaihoz, beleértve a privát üzenetküldést is.


Kanada parlamenti egészségügyi ügyekért felelős igazgatója, aki a kanadai Covid-19 intervenciós csapatot és a vakcina bevezetését vezette, 35 évesen meghalt.


Az előzetes adatok szerint novemberben 7040 gyermek született, és 10 220-an haltak meg. 2021. december és 2022. november között a születések száma 5,2, a halálozásoké 11, a házasságkötéseké pedig 7,6 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi időszakhoz képest.


Az aggasztó tendenciáról szóló talán legnagyobb tanulmányban három németországi elemző tizenkilenc európai ország adatait tanulmányozta. A születések számában 7 százalékos csökkenést találtak, ami 2022 első felében 110 059-cel kevesebb születést jelent, mint a 2019 és 2021 közötti hasonló időszakok átlaga.


A mostani vébé-döntőben viszont nem tudtam nem Messiéknek drukkolni

– a világ körüli milliárdnyi rajongóhoz és futballkedvelőhöz hasonlóan én is azt mondtam: legyen kerek, legyen teljes Messi története. A nagyrészt amúgy is a négy évvel ezelőtti világbajnokokból álló franciák pedig elégedjenek meg ezúttal az ezüsttel. Az amúgy is már világbajnok Mbappé előtt ott van még két vagy három későbbi világbajnokság is, hogy a legnagyobbak közé emelkedjen – és ehhez meg is van a képessége. De az még a jövő zenéje, mi viszont még a jelen szimfóniájának záró, epikus tételét akartuk látni és hallani. Meg is kaptuk, minden idők egyik, ha nem egyenesen a legjobb, legizgalmasabb, legfordulatosabb, legepikusabb vébédöntője képében – egy hollywoodi forgatókönyvíró se tudta volna izgalmasabbra írni a sztoriját. Ez viszont a valóság volt, és még évtizedekig fogunk emlékezni a történtekre. Így ünnepelt Buenos Aires a világbajnoki győzelem után.


A FIFA-nak volt egy utolsó esélye, hogy helyrehozza a hibáit, de elutasította Zelenszkij kérését – írja az amerikai lap. (nu, addig jó nekünk, amíg a Messi-féle ősmítoszoknak van esélyük győzni a Washington Post-féle szarkavarók felett)


Egy brit közgazdász a világbajnok országok gazdasági növekedését tanulmányozta hatvan évre visszamenően. Meglepő eredményre jutott a trófea és a GDP összefüggéseivel kapcsolatban.


„Bennünket még nem nyelt el az a mocsokáradat meg hülyeségáradat, ami a Nyugatot már szemlátomást elnyelte” – fogalmazott a házelnök.


Minek kellene történnie ahhoz, hogy Oroszország illetve Ukrajna engedjen jelenlegi álláspontjukból? Erről is szó esett a Hetek Originals podcast-beszélgetésében, melynek vendége Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértő volt.


Milan Nic szerint Magyarország aláássa az EU döntéshozatali mechanizmusát.


Míg a nagy, multinacionális vállalatoknak nem okozhat nagy gondot külföldre költözni a többoldalú válság közepette, addig a kis- és középvállalatok esetében ez nem reális forgatókönyv: helyben kell megoldani a problémákat. Ezeket most rövid távon áremelésekkel és az energiahatékonyságba való befektetésekkel próbálják kezelni.


Mossák kezeiket.


Több mint két tucat drón csapott le az ukrán fővárosra, kritikus létesítmény sérült meg.


A brit vezérkari főnök szerint folyamatos a kommunikáció Moszkvával, jó lenne azonban, ha ez a párbeszéd még erőteljesebb lenne. Sir Tony Radakin arról is megemlékezett, hogy Vlagyimir Putyin milyen tiszteletteljes módon fogalmazott II. Erzsébet királynő halála után a brit uralkodóról.


Napvilágot látott egy dokumentum, amely segíthet megérteni, hogy pontosan mire játszik a pártvezetés.


Az amerikai demokrácia közel 60 éve csak egy hallucináció? A CIA Kennedy meggyilkolásában játszott szerepéről kiderült dokumentumok most mindent megváltoztathatnak!


James A. Thorp amerikai szülész-nőgyógyász már 43 éve praktizál orvosként. Több mint 23.200 veszélyeztetett terhességgel volt dolga csak az utóbbi 3 évben. Egy ma megjelent, dr. Füllmich-hel folytatott beszélgetésben így nyilatkozott a VAERS-adatokról és a géninjekciók hatásairól: “Tehát mit is találtunk? A menstruációs szabálytalanságokra vonatkozóan, amiről az előbb beszéltem, egy 1192-szeres emelkedést láttunk a menstruációs rendellenességeknél a kovid ellen oltottaknál az influenza ellen oltottakhoz képest."


2022 december 12-én sajtótájékoztatót tartott Tom Lausen adatelemző Németországban. Lausen bemutatta a törvényes egészségbiztosító orvosok országos szövetségének adatait (amely Németországban 72 millió biztosítottat jelent), amelyek azt mutatják, hogy 2021-ben robbanásszerűen megnőtt a hirtelen és váratlan halálesetek száma Németországban. Az oltási kampány 2020. december 27-én indult! Az összefüggések egyértelműek!


A pápa hangsúlyozta, régóta ismétli, hogy harmadik világháború zajlik “darabokban”.


A Szilaj Csikó karácsonyi szellemi ajánlata:

1.


...a mai valóság az, hogy sok olvasó egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy jó könyveket vásároljon. Rájuk való tekintettel december 17-én és 18-án lényegében önköltségi áron, majdnem a teljes kiadói portfólió könyvei 30 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg a Magyar Menedék könyvesboltban."


2.


Nem tekinthetjük vak véletlennek ezt a téma- és időbeli egybeesést. Aligha véletlen ugyanis, hogy ennyire különböző életpályájú embereket, mint amilyen Grandpierre Atilla és Hajdu Zoltán (no és jómagam), az új évezred elején annyira mélyen foglalkoztat az „igazi”, az „értelmes” élet lehetőségének kérdése, hogy egész kötetet készek szentelni neki.962 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK