VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (17:24) 2021.07.15.Gulyás: Meg kell vizsgálni, hogy egyes területeken kötelezővé lehet-e tenni az oltást

A konkrét döntéseket holnap jelenti be Orbán Viktor – mondta a kormányinfón Gulyás Gergely. (Ma már senki józan előtt nem lehet kétséges: szabadkőműves világ- és önkényuralmi nyomulás zajlik. Ld. alább. Vagy: itt. – a Szerk.)


Könnygázt vetettek be a tüntetők ellen Párizsban

Franciaországban az újonnan bejelentett vírusellenes intézkedések miatt tiltakoztak. A résztvevők Macron azon terve ellen tiltakoztak, miszerint oltási igazolványt vagy negatív PCR-tesztet követelnének meg augusztustól azoktól, akik étterembe, szórakozóhelyre vagy moziba szeretnének menni. A hatóságok a tüntetők teljes számát tizenkilencezerre becsülték.


Fosztogatás, erőszak: mi történik Dél-Afrikában?

Az apartheid rezsim összeomlása óta nem tapasztalt erőszakhullám söpör végig a Dél-afrikai Köztársaságon az elmúlt napokban. A hatóságok több mint ezerháromszáz embert vettek őrizetbe, és hetvennél is több halottat jelentettek, a helyzet pedig olyan súlyos, hogy a rendőrség nem is képes kezelni, ezért a hadsereg segítségére is szükség van. Mi történik Dél-Afrikában? Sokan, különösen KwaZulu-Natalban úgy értelmezték Zuma börtönbüntetését, hogy az egyértelmű támadás a zulu néppel szemben. Az etnikailag rendkívül sokszínű (és gyakran széttartó) Dél-afrikai Köztársaságban a zulu népcsoport az egyik legdominánsabb, az ő nyelvüket beszélik a legtöbben az országban. És a zuluk földjén egyáltalán nem ritka dolog az erőszak.


Tüntetések Franciaországban és Görögországban a „covid-bárca” ellen: Macron nemhogy enyhíteni, hanem szigorítani akarja a covid őrületet(+videó)

Franciaország nemzeti ünnepe hatalmas covid ellenes tüntetésbe csapott át Párizsban . Az utcára vonuló tömeg a covid terror ellen, a további szigorítások ellen és a „védettségi igazolványnak” becézett covid-bárca ellen tiltakozott.


Eljárásokat indított Magyarország ellen az Európai Bizottság a gyermekvédelmi törvény miatt

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárásokat indított Magyarországgal szemben a közelmúltban elfogadott törvény miatt, amely a 18 éven aluliak számára tiltja, illetve korlátozza az olyan tartalomhoz való hozzáférést, amely "a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását vagy a homoszexualitást" népszerűsítik vagy jelenítik meg, valamint egy LMBT-vonatkozású gyerekkönyvben kötelezően feltüntetendő felelősségkizáró nyilatkozat miatt.


Bejelentés: azokat korlátozhatják a negyedik hullámban, akik nincsenek beoltva

Gulyás Gergely a helyreállítási alappal és a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban azt mondta: tönkre fogja tenni az Európai Uniót (EU), ha egymással össze nem tartozó ügyeket kapcsol össze. Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa járványügyi szempontból - hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón. (Kapcsolódó film: A Mi Hazánk reagálása a harmadik oltásra)


Az emberi jogi bizottság volt alelnöke szerint a homoszexuális toborzás nem alapjog

Interjút adott a belga állami televízió budapesti tudósítójának Mészáros István László volt országgyűlési képviselő, az emberi jogi bizottság korábbi alelnöke, aki élesen bírálta a Magyarországgal szembeni agresszív európai uniós kampányt. A volt politikust a Hetek a gyermekvédelmi törvény nyomán kialakult viharról kérdezte.


Egy igaz történetet feldolgozó film a gyógyszergyártókról és a kezük alá dolgozó orvosokról

Olyan kérdéseket feszeget, hogy mit jelent a gyógyítás, hogy zajlanak valójában a gyógyszerkísérletek, mennyire bízzon a beteg az orvosában és az általa ajánlott gyógymódban? Mit tehet, ha meginog a bizalma, és azt érzi, hogy nem az élete számít, hanem a gyógyszercég haszna.? És persze a felelősség kérdése: aki legálisan "öl", miért élvez védelmet, és aki illegálisan gyógyít, miért üldözik. Matthew McConaughey elmondta, hogy nagyon nehéz volt elkészíteni a filmet, mert senki nem akart pénzt adni hozzá. (Vajon miért?) Szerencsére elkészült.


Életképes magzatok szerveit használhatják fel embertelen kísérletekhez

A Pro-Life San Francisco életvédő szervezet azzal vádolja a san franciscói Kaliforniai Egyetemet (UCSF), hogy „érzéketlen” módon kísérletezik az abortált magzatok nemi szerveivel. Az „ügy” érdekében ugyanis, azt állítják, akár hidegvérrel hagyják meghalni az abortuszt túlélő, normális körülmények között életképes magzatokat. Vigyázat, felkavaró képek a cikkben!
110 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek