VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (19:39) 2021.07.13.AZ ÉRTELMISÉG ÉSZVESZTÉSE (THE LOSS OF REASON AMONG INTELLECTUALS)

A koronavírus megmutatta, hogy az értelmiség mintegy 99%-ának gyakorlatilag nincs gondolkodó́ képessége (csak kis szűk csöveken belül, azokat sem tudván és nem is akarván összekötni), nincs kritikai képessége, nincs ítélőképessége és nincs értelmi önállósága. És főleg nincs szellemi bátorsága. Hogyhogy?


Kohán Mátyás: Amerika most robbantja ki a következő migránsválságot

De mindegy is, mert minket az egészből nem ez érint. Hanem az, hogy az amerikaiak kivonulása – amit persze valamikor meg kellett lépni, mert egy nyerhetetlenné vált háborúra végtelen mennyiségű NATO-s vért mégsem lehet csak úgy ellocsolni – ismét rászabadítja Afganisztán népére a tálibokat, erre pedig elég kiszámítható módon fognak reagálni a tömegek: menekülni fognak, mégpedig fejvesztve, mert a hazájukat negyven éve az ágyútüzes pokolban tartó nagyhatalmak közül most az utolsó is ráunt a tálibkergetésre egy tökéletesen reménytelen országban.


Betlen János: A transzneműek a mai baloldal hősei

Azt tapasztaltam, hogy Nyugat-Európában aránytalanul negatív kép alakult ki Magyarországról, ezért mi az idelátogató vagy a Magyarország iránt érdeklődő szakmai közönségnek igyekszünk korrekt képet adni naponta egy-egy témáról úgy, hogy rövid szemléket közlünk az egymással vitázó sajtóvéleményekből.


Jackie Chan szeretne belépni a Kínai Kommunista Pártba

A Global Times cikke szerint a döntés a hongkongi elit pragmatikus hozzáállását mutatja, miután rájöttek, hogy az „egy ország két rendszer” politikájának kulcsa a Kínai Népköztársasághoz való szorosabb viszonyban rejlik. Hongkong első alkalommal ünnepelte nyíltan és nagyszabásúan a Kínai Kommunista Párt évfordulóját, köszönhetően a hongkongi nemzetbiztonsági törvény végrehajtásának.


Kötelező lesz a védőoltás a francia egészségügyben

A franciáknak oltási igazolvány vagy negatív teszt is kell, ha szórakozni akarnak menni.


Műpénisszel tartottak LMBTQ-propaganda-előadást kisgyerekeknek Londonban

A Mandinga Arts nevezetű csoportról azt kell tudni, hogy a mostani majmos produkciójukat úgy hirdetik a nagyközönségnek, hogyaz felhőtlen szórakozást nyújt a gyermekes családoknak. A Mandinga nyíltan vallja az olyan politikai célok támogatását, mint a Black Lives Matter nevezetű erőszakos, szélsőbaloldali mozgalom.


Vincze Loránt: a nemzeti kisebbségek ügyében ismét elutasította a felelősségvállalást az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság ismét elutasította a felelősségvállalást a nemzeti kisebbségek ügyében, Didier Reynders igazságügyi biztos szerint ugyanis a Benes-dekrétumok történelmi dokumentum, jelenleg nincsen joghatása, alkalmazása pedig nem ütközik az uniós jogba – közölte Vincze Loránt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) európai parlamenti (EP-) képviselője, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke hétfőn.


Aristo: A KÓRUS

A homoszexuálisok nem tudnak szaporodni, ezért toborozniuk kell.” – ez nyilvánvaló és lehet, hogy ez „kiválóan alkalmasak a homofób tömegek adakozási kedvének” meghozására is, de újra kérdezem, ebben mi az újdonság?


Elhagyja Magyarországot a Meseország Mindenkié szerkesztője

Elhagyja Magyarországot Nagy Boldizsár, A Meseország Mindenkié és a Micsoda család LMBT-mesekönyvek szerkesztője a gyermekvédelmi törvény miatt. A Reutersnek adott nyilatkozatában kijelentette, bizonytalannak érzi magát, fél, és "fizikailag már nem szeretne" az országban élni, főleg, hogy itt parnerével nem is fogadhatnak örökbe gyermeket.


Gendersemleges lett a Lufthansa

Eltűnik az évtizedek óta használt „Hölgyeim és Uraim” megszólítás a fedélzeten, írja Németh Balázs. (Először a Fräuleint tiltották ki. Ki kellene irtaniuk a der, die, das-t az összes ragozással együtt, az összes -er és -in végű foglalkozásnevet stb. A szerencsétlenek ilyen szexista nyelvet örököltek, és ők akarnak beállni a genderidiotizmusba! Tudom sajnálni őket! – a Szerk.)

128 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek