top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:29) 2022.12.23.
Aki az igazság diadalát, a kereszténység „győzelmét”, az evangélium „uralmát” történelmi síkon várja, az kiábrándul belőle. Kozma Imre atya írása a Mandinernek


Thomas Fazi az UnHerd újságírója szerint a blokk nem képes kezelni a saját maga által okozott válságot.


Megtiltja Oroszország az olaj- és olajtermékek szállítását azokba az országokba, amelyek szerződésben követelik az Európai Unió által bevezetett árplafon betartását. Ezzel együtt az ország jelentősen csökkenti a kőolaj-kitermelését is.


Néhány napja az EU-ban ugyanezzel kábították az embereket, most Meloni is hasonló hülyeséggel fárasztja az európaiakat. (nu, már megint a kétkulacsos játszma...)


Az ukrán Azov-ezred Izraelbe látogatott: „Mariupol a mi Maszadánk” – adta hírül a The Jerusalem Post. Mint írták, Ilja Szamojlenko azovista tiszt, a mariupoli Azovstal acélmű egyik védője vezette az Izraelbe utazó küldöttséget. A küldöttség tisztviselőkkel és az IDF tartalékosaival találkozott és beszélgettek az ukrán-orosz háborúról. A küldöttség azért érkezett Izraelbe, hogy kiálljon az Azov-ezred még mindig fogságban lévő tagjaiért, hogy beszéljen a mariupoli Azovstal gyár védelméről, és hogy szembeszálljon az ezredről és a folyamatban lévő háborúról szóló orosz jelentésekkel és nyilatkozatokkal. A látogatást az Izraeli Ukrajna Barátai szervezet kezdeményezte, az izraeli ukrán nagykövetség és a Nadav Alapítvány támogatásával. (khöm)


Condoleezza Rice volt amerikai külügyminiszter a John Stewart Show USA-ban 2022 novemberében. Nem, nem viccel.


Eddig a törvényes nemváltást legalább orvosi diagnózishoz kötötték. Mostantól csak alá kell írni egy nyilatkozatot.


Nagy többséggel elfogadta a skót parlament csütörtökön azt a törvénymódosítást, amely megkönnyíti a nemi önazonosság megváltoztatását. A jogszabály várhatóan jövőre lépne érvénybe, a brit kormány ugyanakkor kilátásba helyezte, hogy bírósági úton megtámadja a törvénymódosítást.


A Washington Post kiemelte, hogy Magyarország ellenáll az LMBTQ-nyomásnak. (nu, már amennyire; Budaházy és társai még mindig nem részesültek kegyelemben...)


„A woke az új vallás”. A tradicionális 17. századi örömének Jézus születéséről, a pásztorok és Mária öröméről szól, viszont megjelent egy LMBTQ-sított szövege, amely immáron „új, befogadó szavakat tartalmaz”. Teljesen konkrétan eltávolították a Krisztusra mint megváltóra és a Sátánra való utalásokat és olyan sorokat írtak bele mint „Isten nyugosztaljon benneteket is nők, akiket a férfiak eltöröltek” és Isten nyugosztaljon benneteket queerek és kérdezők, nyugodjon meg aggódó szívetek”.


Még a románoknak sem tetszik az új ukrán kisebbségi törvény!


Az elfogadott dokumentum szerint a jövőben olyan közigazgatási terek jönnek létre, ahol az állampolgárok – többnyire – személyes megjelenés nélkül egyszerűen és hatékonyan, 0-24 órában intézhetik az ügyeiket digitálisan. Az állampolgárok, bizonyos szűk kivételektől eltekintve, minden olyan jogosultsággal és ügyintézési lehetőséggel rendelkeznek majd a digitális térben, mint a fizikai valójukban.


Az agyi implantátumokhoz hasonlóan a találmányt kezdetben úgy mutatják be, hogy célja a fogyatékkal élők megsegítése... amíg a közvélemény szemében normalizálódik. Nagy teljesítményű, mindenféle érzékelővel, arc- és hangfelismerő képességgel felszerelt, állandó internetkapcsolattal rendelkező gépek, amelyeket ideális társként mutatnak be...


(Nu, visszatért a szocreál)Ez is hamisítvány volt. 

A Szilaj Csikó karácsonyi szellemi ajánlata:


Nem tekinthetjük vak véletlennek ezt a téma- és időbeli egybeesést. Aligha véletlen ugyanis, hogy ennyire különböző életpályájú embereket, mint amilyen Grandpierre Atilla és Hajdu Zoltán (no és jómagam), az új évezred elején annyira mélyen foglalkoztat az „igazi”, az „értelmes” élet lehetőségének kérdése, hogy egész kötetet készek szentelni neki.512 megtekintés

تعليقات


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page